تاکید بر خروج از NPT در پاسخ به قطعنامه شورای حکام آژانس

شماری از نمایندگان مجلس و برخی مسئولین کشور از دولت خواسته اند تا در پاسخ به قطعنامه اخیر شورای حکام، زمینه خروج ایران از NPT را رقم زند.
کد خبر: ۵۷۸۹
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۹

به گزارش دیدارمدیا؛ بیانیه‌ای که در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به رأی گذاشته شد و با ۲۵ رأی موافق، منجر به بیانیه‌ای ضد ایرانی و غیرحقوقی علیه جمهوری اسلامی ایران شد. به موازات واکنش‌های دولتی نمایندگان مردم در خانه ملت نیز در اظهار نظر‌های خود بر ضرورت خروج کامل از برجام تاکید دارند.

 

ایسنا در گزارشی درباره جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی به نقل از محمد باقر قالیباف می نویسد: «کشورهای اروپایی بار دیگر ماهیت غیرقابل اعتماد و خصمانه خود را به ملت ایران نشان دادند و برای چند دهمین بار به ما ثابت کردند که برای حفظ حقوق و عزت ایران و برای تضمین پیشرفت و آرامش کشور راهی جز ایستادگی و مقاومت هوشمندانه و تدبیر و خردمندی انقلابی وجود ندارد.»

 

محمدجواد کریمی قدوسی نماینده مشهد نیز در توئیتر نوشت: «وقتش رسیده که کار را #مجلس_یازدهم تمام کند و زنجیری که هفت سال آقایان روحانی، ظریف، عراقچی و جریان نفوذ با اسم رمز #برجام بر گردن امت اسلام انداختند تا ما را تسلیم نظام سلط نمایند با خروج از #NPT پاره و به این رنج پایان دهد.»

 

خبرگزاری صدا و سیما نیز مصاحبه را در این زمینه با فرید عباسی نماینده مجلس ترتیب داده که در آن عباسی می گوید: «پس از خروج امریکا از برجام، ماندن ما در توافق هسته‌ای خیلی، قابل قبول نبود بلکه دست و پازدن اضافه و خوش خیالی در قبال سه کشور اروپایی بود. وی افزود:، چون امریکا عامل اصلی خشونت بود، علیه کشورمان پرونده‌سازی می‌کرد و زمانی که از برجام خارج شد، توافق هسته‌ای دیگر موضوعیت نداشت و ماندن ما هم قابل قبول نبود، چون توافقنامه‌ای برای امریکایی‌ها بود نه اروپایی‌ها پس عملاً توافقی وجود ندارد.»

 

سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نایب رئیس مجلس نیز در توئیتر نوشت: «برجام مدت‌هاست مرده است. امروز جنازه‌اش را هم کرکس‌ها بلعیدند. آیا اکنون برنامه دولت دل بستن به استخوان‌هاست؟»

 

سید یاسر جبرائیلی نیز در توئیتی در این باره نوشت: «وضع امروز دلار، نتیجه تفکر برجامی و مدیریت برجامی، و از تبعات امضای توافق برجام است. راه اصلاح این وضع نیز، خروج از برجام و کنار رفتن تفکر برجامی از عرصه مدیریت کشور است. در اولین گام، باید هشت سال به عقب برگردیم!»

 

حسام الدین آشنا نیز در توئیتر نوشت: «اگر دوباره اتهام زنی را شروع نمی‌کنید؛آیا ممکن است به دوسوال پاسخ دهید! آیا شما و بزرگ‌ترهای‌تان فکر کرده‌اید بعد از خروج ایران از ان پی تی، دیگر کشورها از جمله چین و روسیه چه می‌کنند؟ پاسخ ایران به اقدامات احتمالی دیگران چه باید باشد؟ با احترام دلواپسان از نوعی دیگر.»

 

راهی که هنوز روی میز مقام‌های ایران قرار دارد، گزینه خروج از توافقنامه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان پی تی) است. اگرچه در سال‌های اخیر همکاری ایران با آژانس با فراز و نشیب‌های زیادی همراه بود اما حتی در مقاطعی که رابطه دو طرف به اوج بحران کشیده شد و به تصویب تحریم‌های سنگین بین‌المللی انجامید، همچنان عضوی از این پیمان باقی ماند. ابتدا گزینه ترک «ان پی تی» در واکنش به تهدید اروپا برای رجوع به مکانیسم ماشه مطرح شد. چه سه کشور اروپایی پیشتر در واکنش به اقدامات تلافی جویانه ایران و برداشتن گام‌های پنج‌گانه که با بازگشت به عملیات غنی سازی بدون مرز بود، تمایل خود را به بهره گیری از این راهکار نشان دادند که کمی بعد با تهدید ایران به خروج از «ان پی تی» چند قدم به عقب برگشتند و حرف خود را پس گرفتند ولی اکنون زمزمه این اقدام جدی‌تر از همیشه از سوی مقام‌های کشورمان از جمله نمایندگان مجلس یازدهم شنیده می‌شود.

ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار