به گزارش دیدار مدیا؛ حجت الاسلام ناصر رفیعی در ویدیویی در روزهای گذشته منتشر کرد خواستار مناظره با حسن آقامیری سخنران خلع لباس شده که با انتشار نظریات انحرافی طرفداران زیادی در فضا یمجازی پیدا کرده است شد.این مناظره که به شکل زنده از اینستاگرام پخش شد، نزدیک به 50 هزار مخاطب داشت.حجت الاسلام رفیعی در اول این مناظره اعلام کرد که در برخی موضوعات دینی و اصول اسلامی با اقامیری اختلاف جدی دارد. حسن آقامیری در این مناظره گفت که برخی در حوزه قم و نجف باب گفتگو را در موضعات دینی بسته اند و علت مهاجرت علامه طباطبایی به شهر خود را همین قبیل موضوعات عنوان کرد.محور اصلی این گفتگو پیرامون بخشش و عذاب الهی بود که حجت الاسلام رفیعی اعتقاد داشت طبق ایه صریح قرآن کفار تا ابد به آتش دوزخ گرفتار خواهند بود اما آقامیری این موضوع را نمی پذیرفت. اقامیری در این مناظره اعلام کرد که هیچکس تا ابد در جهنم نخواهد بود و خداوند همه را خواهد بخشید.
کانال تلگرامی فردای بهتر متعلق به مصطفی تاجزاده با تیتر "رفیعی: اگر امثال صدام به بهشت بروند عدل الهی زیرسؤال میرود/ آقامیری: مشرکان و جنایتکاران هم در جهنم جاودان نیستند"، به مباحث زیر پرداخت:
• مناظره حجتالاسلام رفیعی و سیدحسن آقامیری برگزار و در آن درباره شبهاتی چون عدم جاودان بودن جنایتکاران و مشرکان در جهنم، انجام عمل و امکان جبران گناه در قیامت، ایجاد یأس در جامعه و... بحث و گفتوگو شد.
• در این مناظره دو طرف تأکید کردند که این گونه برنامهها می تواند در رفع شبهات بسیار موثر باشد.
• اقامیری در این مناظره اعتقاد داشت که نباید به مردم گفت که خدا منتظر است تا شما را وارد جهنم کند و عذاب بدهد.
• رفیعی در پایان این مناظره عنوان کرد امیدوارم آقای آقامیری روی حرفهای من تأمل کنند و خوشحال هستم که بخشی از شبهات را توضیح دادند.
پایگاه خبری مدارا نیز در گزارش خبری اش با عنوان "بیش از ۷۰ هزار بیننده «مناظره رفیعی و آقامیری» در لایو اینستاگرام"، نوشت: «حجتالاسلام رفیعی استاد حوزه و دانشگاه با انتشار ویدئویی در صفحه اینستاگرام خود در پاسخ به سوال کاربری در فضای مجازی با این موضوع که «درفضای مجازی شبههافکنی زیاد شده است، گاهی هم افراد روحانی مثل آقامیری شبهه میکنند، تکلیف چیست؟» آقا میری را به مناظره دعوت کرد.
رفیعی با بیان این که نمیشود فردی ویدئویی درست کند، قرآن، نماز، حجاب، زیارت و تلقین را زیرسؤال ببرد، حسن آقامیری را دعوت به مناظره رسمی کرد که آقا میری هم پذیرفت.
به هر حال مناظره درباره اشکالات قرآنی رفیعی بر بعضی صحبت های آقامیری شکل گرفت و بازخورد خوبی هم در فضای مجازی داشت به ویژه برخورد همراه با ادب و متانت دکتر رفیعی با طرف مناظره . جدای از صحبت هایی که در مناظره صورت گرفت.
برخی از کاربران هم با انتقاد از صدا و سیما معتقدند که این گونه مناظره ها باید از شبکه تخصصی سیما در این باره یعنی شبکه ۴ پخش شود.»
فرید مدرسی نیز در توئیتر در این باره نوشت: «گفتگوی زنده اینستاگرامی آقایان رفیعی و آقامیری میتواند آغاز باشد، اگر خنّاسان بر آن مهر پایان نزنند. آقای سرلک هم بانی خیر شد. مخاطبان آنلاین آن، به تعداد تماشاچیان دربی؛ ۷۰هزار نفر هشداری بود به انحصارگران رسانه که کاهلی خود را پس پرده بیتالمال پنهان کردهاند.»
پس از آنکه برخی از روحانیون به اظهارنظرهای حسن آقامیری اعتراض کردند و تفکرات وی را انحرافی نامیدند، حجت الاسلام رفیعی اعلام آمادگی کرد تا مناظرهای را با وی انجام دهد. به نظر می رسد این مناظره پیش از هر چیز انتقادات جدی را به سمت صداوسیما حواله کرد زیرا بسیاری از منتقدان اعتقاد اشتند که این مناظره اینستاگرامی 50 تا 70 هزار مخاطب داشته است و خیلی از برنامههای تلویزیون حتی مخاطبانش به هزار نفر هم نمی رسد. در این مناظره محور اصلی گفتگو درباره صحبتهای آقامیری درباره قبر و قیامت و حسابرسی خدا به اعمال انسانها بود.
آقامیری چندین مرتبه در کلیپهای خود بیان کرده بود که یه عده روحانی شب و روز نشستن و می گویند که خدا منتظر است تا شما را وادر جهنم کنم ولی من می گویم که خدا فرعون را هم می بخشد. رفیعی هم که از موضع احترام در این مناظره ظاهر شده بود در دو موضوع اجتماعی و اقتصادی اعلام کرد که نقدهایی وجود دارد و در برخی مواضع با اقامیری همنظر است اما در موضوعات دینی اقامیری در حال شبهه افکنی در میان جوانان است. این مباحث که به میزبانی حجت السلام سرلک برگزار شد با عث شده است تا برخی کارشناسان مذهبی درباره لزوم چنین بحثهایی در جامعه تاکید کنند.
پیش بینی می شود پس از برگزاری این مناظره باب مناظرههایی چالشی و عمیقتر در آینده میان روحانیون گشوده شود. در این میان صداوسیما می تواند نقش راهبردی و موثری در هدایت این مناظرهها داشته باشد و در ترویج آن سهمی مهمی را به دوش بکشد. در همین ارتباط با توجه به مطالبه جوانان به برگزاری چین نشستهایی، صداوسیما با رفتن به سمت تولید چنین برنامههایی باید ساز و کار مناسبی را در این زمینه فراهم سازد.