به گزارش دیدار مدیا؛ بازداشت «محمود موسوی مجد» توسط نیروهای حفاظتی و امنیتی نیروی قدس سپاه پاسداران همچنان از محورهای خبری جریان ضدانقلاب است. در روزهای اخیر به صورت مستمر اخبار و اطلاعات جدیدی از بازداشت وی مطرح شده است و با بازتاب گسترده از سوی ضدانقلاب مواجه شده است. طرح ادعای نقشآفرینی وی در قضایای ترور شهید سلیمانی از اهم این دعاوی است که با تکذیب سخنگوی قوه قضاییه نیز مواجه شده است.
العربیه فارسی در همین زمینه و در گزارش خبری اش با عنوان "کشته شدن قاسم سلیمانی و نقش شش نفر در دمشق و بغداد"، می نویسد: «در حالی که مقامات ایران برغم اظهارات ضد و نقیض خود در مورد نقش محمود موسوی مجد در قتل قاسم سلیمانی، او را به اتهام جاسوسی به اعدام محکوم کرده اند، به گفتۀ شبکۀ تلویزیونی "ان بی سی" و "رویترز" و منابع اطلاعاتی در عراق شش نفر در دمشق و بغداد در کشته شدن فرماندۀ پیشین سپاه قدس دست داشتند و خبر سفر قاسم سلیمانی به بغداد را در سوم ژانویه گذشته افرادی در دمشق در اختیار سرویس های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل قرار دادند.
در همان زمان و پس از کشته شدن قاسم سلیمانی منابع تحقیق و اطلاعاتی در عراق به خبرگزاری "رویترز" گفتند که ایالات متحد آمریکا از کمک دو مأمور امنیتی در فرودگاه بغداد، دو کارمند خطوط هوایی سوریه، یک جاسوس در فرودگاه دمشق و یک تن دیگر که در هواپیمای حامل قاسم سلیمانی به سر می برده برخوردار بوده است.
منابع اطلاعاتی عراق به رویترز گفته بودند که چهار فردی که خبر سفر سلیمانی به دمشق را مخابره کردند اعضای گروه گسترده تری هستند که اخبار و اطلاعات را در اختیار ارتش آمریکا می گذارد.
بنابراین معلوم نیست که چگونه دستگیری محمود موسوی مجد در ایران که به گفتۀ مقامات این کشور ماهها پیش از کشته شدن فرماندۀ سپاه قدس دستگیر و زندانی شده در شناسایی جاسوسان دخیل در قتل قاسم سلیمانی در سوریه و عراق به مقامات تهران یاری رسانده است.»
در ادامه گزارش العربیه آمده است: «نکتۀ مهم دیگر این است که به گفتۀ مقامات جمهوری اسلامی محمود موسوی مجد هم برای آمریکا و هم برای اسرائیل جاسوسی کرده است. برخی رسانه های آمریکا نظیر شبکۀ تلویزیونی "ان بی سی" و "واشنگتن پست" دخالت سرویس های اطلاعاتی اسرائیل در قتل قاسم سلیمانی را تعیین کننده خوانده بودند. با این حال معلوم نیست که چرا جمهوری اسلامی ایران به تلافی کشته شدن قاسم سلیمانی پایگاه های آمریکا در عراق را هدف حملات موشکی خود قرار داد – بی آنکه البته این حملات، تلفات جانی به بار آورد – ولی هیچ پاسخ یا اقدام تلافی جویانۀ مشابه و رسمی علیه اسرائیل انجام نداد.
در روزهای گذشته در فایل صوتی که به محمود موسوی مجد نسبت داده شد و در شبکه های اجتماعی منتشر گشت، نامبرده ضمن رد کلیۀ اتهامات ایراد شده علیه خود گفت که تلاش برای اعدام وی تمهیدی است تا " متهمان اصلی در ترور سردار سلیمانی از چنگال عدالت رها شوند."
طی هفتۀ گذشته عالیترین مقامات جمهوری اسلامی ایران سه روایت متضاد دربارۀ محمود موسوی مجد اعلام کردند که از سوی جمهوری اسلامی ایران به اتهام جاسوسی برای سرویس های امنیتی اسرائیل و آمریکا محکوم به اعدام شده و قرار است این حکم به زودی اجرا شود.
در تابستان گذشته، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که هفده تن در این کشور به اتهام جاسوسی برای سازمان سیا دستگیر شدند. هنوز معلوم نیست که آیا محمود موسوی مجد از جملۀ همین متهمان دستگیر شده بوده است یا نه.»
رادیوپیام اسرائیل نیز در گزارش خبری با تیتر "ارتش اسرائیل “رکن عملیات علیه رژیم ایران” را به “رکن عملیات علیه کشورهای دایره سوم” مبدل می سازد"، می نویسد: «قرار بود که در ستاد کل فرماندهی ارتش اسرائیل یک رکن جدید به نام “رکن عملیات راهبردی علیه رژیم ایران” برپا شود. ولی ژنرال آویو کوخاوی رئیس ستاد کل دستور داد که وظایف و ماموریت ها این رکن گسترش یابد و “رکن عملیات راهبری دایره سوم” نامیده شود که علاوه بر حکومت اسلامی ایران، همه کشورهای دیگری را نیز که با اسرائیل خصومت دارند، شامل گردد.
اکنون سالیان دراز است که مقامات سیاسی و نظامی اسرائیل، رژیم کنونی ایران را بزرگترین خطر موجودیتی برای اسرائیل تلقی می کردند، ولی ژنرال کوخاوی ترجیح می دهد که فعالیت های ستاد، همه حکومت های ستیزه جو علیه اسرائیل را شامل گردد.
قرار است “رکن برنامه ریزی” در ستاد کل، در روزهای آینده به دو بخش تقسیم گردد که یکی “رکن نوسازی ارتش” است که فرماندهی آن به سپهبد تومر بار سپرده می شود و بخش “عملیات راهبردی علیه دایره سوم” به فرماندهی سپهبد تُل کلمن سپرده می شود. این هر دو ژنرال، از فرماندهان پیشین در نیروی هوایی اسرائیل بوده اند و به درجه سرلشگری ارتقاء خواهند یافت که هم ردیف ژنرال در ارتش های دیگر است.
بخش دایره سوم وظیفه خواهد داشت که به برنامه ریزی در برابر رژیم ایران و همه کشورهای دیگری بپردازد که در ستیز با اسرائیل، در ردیف آن رژیم قرار دارند و یا خود را دشمن اسرائیل می دانند. از جمله شاخه های این رکن، بخش روابط خارجی و همچنین برنامه ریزی های راهبردی می باشد.»
در ادامه این گزارش آمده است: «این تغییرات در چارچوب برنامه کلی ژنرال کوخاوی برای نوسازی کامل ارتش اسرائیل می باشد. این برنامه “شتاب بخشی” نامیده می شود و هدفش آن است که ارتش اسرائیل بر این شیوه قرار داشته باشد که جنگ های آینده را بتواند در کوتاه ترین مدت به انجام بکشاند. برای رسیدن به این هدف، اسرائیل باید با آغاز عملیات جنگی، بیشترین توان نظامی و تهاجمی خود را به کار گیرد و چنان ضربه ای به دشمن وارد سازد که در کوتاه ترین مدت احساس شکست کند.
اسرائیل در سال ۱۹۶۷ توانست در شش روز سه ارتش عمده عربی، یعنی نیروهای مسلح مصر، سوریه و اردن را از پای درآورد. ولی جنگ یوم کیپور، که شش سال پس از آن روی داد، بیش از سه هفته به درازا کشید. همچنین جنگ های اسرائیل علیه گروه چریکی حزب الله در لبنان و حماس در غزه، از یک ماه نیز فراتر رفت.
البته جنگ با گروه های چریکی که خود را در میان مردم پنهان کرده اند، با جنگ در برابر ارتش های منظم تفاوت اساسی دارد و آن این که ارتش مهاجم باید با احتیاط بسیار عمل کند که به جان غیرنظامیان کمترین آسیب وارد شود.
در نبرد علیه حزب الله و حماس، حتی تشخیص بین افراد چریک و مردمان غیرمسلح دشوار بود و ارتش اسرائیل باید بسیار آهسته و احتیاط آمیز پیش می رفت.»
العربیه فارسی در گزارش خبری دیگری با عنوان "لبنانی همبند پیشین موسوی مجد: او فقط به خاطر انتقاد از حزب الله دستگیر شد" می نویسد: «نزار زکا، کارشناس لبنانی که قریب چهار سال از عمر خود را در زندانهای ایران سپری کرد و سال پیش آزاد شد، تاکید کرد که موسوی مجد را از مدتها پیش میشناسد و او دانشجویی بیگناه است... قوه قضاییه ایران با انتشار عکس محمود موسویمجد»، در چند روز گذشته، مدعی شده که در همکاری با دستگاههای اطلاعاتی آمریکا و اسراییل از نیروی قدس و «قاسم سلیمانی» جاسوسی کرده و به اعدام محکوم شده است.
زکا دوشنبه 15 ژوئن در گفتگویی تلفنی با سایت «ایران وایر» گفت: «محمود از دوستان خوب من است. با او در سالن ۱۲ بند هفت زندان اوین که مخصوص زندانیان سیاسی بود، آشنا شدم. جوان بود و عربی را به گویش لبنانی، خوب صحبت میکرد و همین بود که باهم صحبت کردیم و داستانش را برایم تعریف کرد.» زکا میگوید: «او را در لبنان، احتمالا توسط حزبالله، ربودند و دولت لبنان حاضر به هیچ اقدامی نیست.»
زکا میگوید آقای موسویمجد به این خاطر مورد هدف قرار گرفته که در فیسبوک پستهایی در انتقاد از حکومت ایران و حزبالله لبنان منتشر میکرده است. او میپرسد اگر این آدم جاسوس و چهره امنیتی بود چطور در اوین در کنار سایر زندانیان سیاسی نگاه داشته شده؟ زکا میگوید او و آقای موسویمجد در کنار سایر چهرههای سرشناس غیرایرانی همچون «ژیائو وانگ»، دانشجوی آمریکایی چینیتبار و یا دو تابعیتی مثل «کامران قادری»، تاجر ایرانی- اتریشی بوده است.
زکا درادامه گفتوگوی تلفنی با سایت «ایران وایر» تاکید کرد که موسویمجد در آپارتمانی در مقابل سینما گالاکسی بیروت زندگی میکرده. یک روز با ماشینی او را از مقابل منزلش میربایند. زکا میگوید: «برایم تعریف کرد اول که او را برای بازجویی بردند، به او گفته بودند اگر حرفهای آنها را تکرار نکند، شکنجهات میکنیم. بعد هم او را سوار هواپیما کردند و بردند ایران. در آنجا هم اول در بندهای تحت نظر سپاه بود و سپس او را به اوین آوردند.»
به گفته آقای زکا، پدر موسویمجد هم برای پیگیری ماجرا به سفارت ایران در لبنان مراجعه کرده ولی سفارت مدتها مدعی بوده که موسویمجد عازم ماموریتی برای ایران شده و بازخواهد گذاشت.
شایان ذکر است که رسانههای نزدیک به نظام ایران در روزهای گذشته اخبار ضدونقیضی در مورد موسویمجد منتشر کرده به طوری که ابتدا غلامحسین اسماعیلی» سخنگوی قوه قضاییه در کنفرانس خبری موسویمجد را جاسوس موساد معرفی کرد و گفت که او به اتهام ارایه اطلاعات مربوط به محل استقرار و تردد «قاسم سلیمانی»، محاکمه و به اعدام محکوم شده است اما مرکز رسانه قوه قضاییه ساعتی پس از پایان کنفرانس خبری سخنگوی این قوه با انتشار اطلاعیهای، هرگونه ارتباط موسویمجد با کشته شدن سلیمانی را تکذیب کرده است.
خبرگزاری میزان، متعلق به قوه قضاییه، نیز با رد برخی شایعات گفت او «هیچ ارتباطی با اماکن مقدسه نداشته است.» این در حالی است که روزنامه «الاخبار» بیروت که نزدیک به حزبالله است ادعاهای سخنگوی قوه قضاییه در مورد همکاری موسویمجد با آمریکا و اسراییل را تکرار کرد و گفت او محل زندگی سلیمانی و نحوه حرکاتش را گزارش کرده است.
مقامات ایرانی اما تاکید کردهاند که دستگیری موسویمجد از مدتها پیش صورت گرفته و ارتباط مستقیمی با ترور سلیمانی نداشته است.»
به نظر میرسد جریان ضدانقلاب تلاش دارد تا هزینهی بازداشت این جاسوس موساد وسیا را کاهش دهد تا هم وجهه قدرت نهادهای اطلاعاتی غربی حفظ شود و هم سایر نفوذیهای دشمن به اطمینان خاطر برسند. اظهارات «نزار زاکا» در تبرئه موسوی مجد به منظور تقلیل اصل صورت مسئله و تخفیف اقدام مهم نهادهای اطلاعاتی ایران صورت پذیرفته و مشخصا دو هدف دارد: 1)خدشه بر عملکرد نهادهای امنیتی ایرانی به ویژه سپاه پاسداران با هدف تضعیف این نهادها و عقدهگشایی و انتقامگیری از دستگاه امنیتی ایران به دلیلی بازداشت وی 2)تلاش برای تخریب حزبالله لبنان به منظور اثرگذاری بر اعتراضات ضدحزبالله (تلاش برای خلع سلاح حزبالله) در لبنان که در هفتههای اخیر شدت یافته است.
از سوی دیگر دعاوی شبکۀ تلویزیونی «انبیسی» و خبرگزاری «رویترز» در اعلام دست داشتن شش نفر در دمشق و بغداد در حادثه ترور فرماندۀ پیشین سپاه قدس و افشای خبر سفر شهید سپهبد سلیمانی به بغداد به نفع سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل با هدف القای «ضعف نهادهای امنیتی و حفاظتی ایران در مراقبت از شهید سلیمانی» و طرح ادعای «نفوذ گسترده در نهادهای امنیتی و متحدان منطقهای ایران مانند حشدالشعبی و حزبالله لبنان» صورت پذیرفته است. حال آنکه به گفته مقامات مسئول در ایران، شهید سلیمانی به دعوت رسمی دولت عراق دراین کشور حاضر شده بود و بحث جاسوسی و اقدامات خرابکارانه در این موضوع منتفی است.