به گزارش دیدارمدیا؛ تاکید بر گزاره تهدید ایران و برجسته سازیِ به اصطلاح خطراتی که ایران برای صلح و امنیت بین المللی دارد، از دیرباز در زمره سیاست های اصلیِ جریان های رسانه ای مخالف با نظام سیاسی کشورمان بوده است. در واقع، این جریان ها با تاکید بر چهره به اصطلاح خشن و غیرمسالمت آمیز ایران سعی داشته اند اینگونه به افکار عمومی بین المللی القا کنند که ایران اساسا، تهدید است و جهت مقابله با آن در عرصه های مختلف، بایستی متحد بود. در این راستا و در جدیترین دور از این تلاش های رسانه ای، به تازگی، رسانه های عرب زبانِ نزدیک به سعودی و رسانه های آمریکایی وابسته به نومحافظه کاران، جریان سازیِ رسانه ای گسترده ای را با تاکید بر تهدیدآمیز بودنِ اقدامات و فعالیت های ایران و لزوم تمدید تحریم های تسلیحاتی این کشور، به راه انداخته اند. در ادامه به بخش هایی از این تلاش های رسانه ای اشاره می شود.
پایگاه خبری عرب نیوز در گزارشی تحلیلی در این باره می نویسد: « همزمان با نزدیک شدنِ زمان لغو تحریم های تسلیحاتی ایران، تنش ها میان اعضای گروه 5 بعلاوه 1 و ایران در رابطه با این موضوع تشدید می شود. متاسفانه یکی از نقاط ضعفِ برجام، گنجاندن بندی بود که در قالب آن، جهت لغو تحریم های تسلیحاتی ایران، تاریخ مشخصی تعیین می شد. این بند کاملا در راستای منافع ایران و بر علیه صلح و امنیت بین المللی است.
اقدام قدرت های جهانی در تسلیم شدن در برابر خواستِ ایران جهت لغو تحریم های تسلیحاتی این کشور در یک تاریخ مشخص، یک شکست بزرگ بود. آن ها بایستی فقط بر فعالیت های هسته ای ایران متمرکز می شدند و در همان قالب گفتگو و مذاکره می کردند.
کلی کرفت نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در موضع گیری از روسیه و چین نیز درخواست کرده تا موضعی اصولی را در برابر ایران اتخاذ کنند و آن ها نیز به تلاش ها جهت تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران بپیوندند.
واسیلی نبنزیا نماینده روسیه در سازمان ملل گفته روسیه قویا با هر قطعنامه ای علیه لغو تحریم های تسلیحاتی ایران مخالفت خواهد کرد. به نظر می رسد برای اینکه روسیه نیز با تلاش های بین المللی در این زمینه همراه شود باید مشوق هایی به آن ارائه شود.
وزیر خارجه آمریکا مایک پمپئو و برایان هوک مسوول ویژه گروه اقدام ایران در این وزارتخانه به صراحت گفته اند: مبنای اقدامات ما علیه ایران در زمینه تمدید تحریم های تسلیحاتی این کشور، قعطنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد است که برجام را نیز مورد تایید قرار داده است.
قدرتهایِ اروپاییِ طرف برجام جهت مقابله با تروریسم دولتیِ خطرناک ایران بایستی متحدانه نسبت به تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران اقدام کنند. آن ها باید در سمتِ درست تاریخ بایستند و اجازه ندهند تحریم های تسلیحاتی ایران منقضی شوند.»
پایگاه خبری دِ نشنال نیز در گزارش تحلیلی مشابهی با عنوان "آمریکا می خواهد تحریم های تسلیحاتی ایران را حفظ کند، آیا در این کار موفق می شود؟"، می نویسد: «تلاش های دولت دونالد ترامپ جهت تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران، از هفته گذشته و همزمان با ارائه گزارش دبیر کل سازمان ملل متحد مبنی بر منشاِ ایرانی موشک ها و تسلیحاتِ استفاده شدن در حمله به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان، تشدید شده است.
ایالات متحده رایزنی های گسترده ای را با روسیه و چین و دیگر قدرت های اروپایی جهت اقناع سازیِ آن ها برای همراهی با این کشور و تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران، انجام داده است.
گزارش اخیر دبیر کل سازمان ملل متحد در مورد رفتارهای مخرب منطقه ای ایران سبب شده تا لغوِ کلی تحریم های تسلیحاتی ایران در موعدِ مقررِ خود، برای هر کشوری گزینه ای سخت باشد.
پیشتر دولت ترامپ به کلیه کشورهای جهان هشدار داده که لغو تحریم های تسلیحاتی ایران، رهاوردی جز گسترش خشونت و بی ثباتی در جهان نخواهد داشت.
پیشتر برخی ناظران گفته بودند که حتی اگر تحریم های ایران لغو شوند، این کشور نخواهد توانست سلاح های مهم و کلیدی نظیر اس 400 را خریداری کند زیرا قدرت های جهانی نسبت به نیات و عملکرد ایران، تردیدهای جدی دارند.»
شایان ذکر است که معرفی ایران به عنوان بازیگری تهدیدزا در عرصه معادلات بین المللی، همواره یکی از مهمترین دستورکارهای جریان های سیاسی و رسانه ای مخالف با نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است. در واقع، این جریان ها با مخدوش سازی تصویر ایران و معرفی آن به عنوان بازیگری قانون شکن در عرصه بین المللی، همواره سعی داشته اند از کشورمان مشروعیت زدایی و راه را جهت پیشبرد سیاست های غیرقانونی خود علیه ایران هموار سازند. در این راستا و در جدیدترین دور از این تلاش های رسانه ای، به تازگی رسانه های مخالف با کشورمان، مانور رسانه ای گسترده ای را با محوریتِ تاکید بر گزاره "تهدید ایران"، به استناد گزارش اخیرِ دبیر کل سازمان ملل مبنی بر ایفای نقش از سوی ایران در ماجرای حمله به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان به راه انداخته اند.
عمده اهداف این جوسازیِ رسانه ای، 1: تاکید بر این گزاره که تعیین زمان در قالب برجام جهت لغو تحریم های تسلیحاتی ایران یک نقص عمده بوده که در جریان مذاکرات هسته ای با ایران، به آن توجه نشده است، 2: ارائه ی چهره ای تهدید آمیز علیه صلح و امنیت بین المللی از ایران، 3: تاکید بر ضرورت اجماع سازیِ بین المللی علیه تهدیدِ بین المللیِ ایران، 4: ضرورت اتخاذ رویکردی متحدانه از سوی قدرت های جهانی جهت تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران، 5: و در نهایت، تعمیمِ گزاره لغو تحریم های تسلیحاتی ایران به گسترشِ خشونت و ناامنی در عرصه بین المللی، بوده است. انتظار می رود در روزهای آتی، بر شدت اقدامات رسانه ای بر علیه کشورمان در زمینه لزوم تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران افزوده شود. از این رو، انتظار می رود رسانه های کشورمان در واکنش به این تحرکات، نواقص ادعای سازمان ملل متحد در نقش داشتنِ ایران در حمله به تاسیسات نفتی آرامکو را روشن کرده و با تاکید بر ماهیت حقوقی برجام، از تلاش های نامشروع و غیرقانونی آمریکایی ها جهت تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران(که با متن و روح برجام کاملا در تضاد است)، پرده برداری کنند.