سناریوی جدید اصلاح طلبان برای تحقق رفع حصر

براورد مواضع اخیر افراد شاخص جریان اصلاحات، حکایت از سناریوی جدید این جریان جهت پافشاری بیش از پیش بر رفع حصر سران فتنه 88 دارد.
کد خبر: ۵۷۶۵
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۲

به گزارش دیدار مدیا؛ نامه اخیر موسوی خوئینی‌ها خطاب به کروبی، گفتگوی تلفنی محمدرضا عارف با فاطمه کروبی، بیانیه «جبهه دموکراتیک ایران» و تاکید بر تشکیل جلسات و مراسم گرامی داشت برای «ندا آقاسلطان»در 30 خرداد و... همگی می تواند نشانی از وجود یک سناریو از سوی اصلاح طلبان با محوریت لزوم رفع حصر باشد. در این میان تشبیه انتخابات 1400 به انتخابات 88 و حوادث بعد از آن از سوی برخی از اصلاح طلبان نیز قابل تامل است.

 

وبسایت اعتماد آنلاین در همین باره مبادرت به درج متن نامه حزب اعتماد ملی به رئیس قوه قضاییه در خصوص رفع حصر از کروبی، موسوی و رهنورد نموده است. اهم مطالب درج شده در نامه از این قرار است:


• حصر مجازات است و حسب اصول ٣٢ ؛٣٣و ٣٤قانون اساسي و اصل تفكيك قوا اعمال مجازات از صلاحیت‌های قوه قضائيه است و مرجع دیگری در این خصوص صلاحیت ندارد.


• ۲: با گذشت قريب به يك دهه اعمال مجازات حصر خانگی، همواره تقاضاي حداقلی آيت‌الله كروبی محاكمه علني توسط دادگاه صلاحيتدار بوده است.


• ۳: زيبنده و شايسته نظام قضايي جمهوری اسلامی ایران نيست كه مجازاتی بر شهروندان بدون رسيدگی قضايي و صدور حكم توسط محكمه صلاحيتدار اعمال شود.


• جناب آقاي كروبي با گذشت ٨٣ سال سن ايام كهنسالي عمر خود را با مشقت تحميلي و در حصر خانگی ومحروميت از بديهيات زندگی عادی و حال نامساعد جسمی سپري می‌كند.


• در طول يك ماه اخير به‌دليل فشارهاي ناشي از اين حصر با افت شديد فشار خون(٥/٥ درجه) و پوکی استخوان مواجه گشته كه بر اثر عدم تعادل جسمانی ناشی از آن دچار شكستگی استخوان دست شده و هم‌اكنون با سختی ايام را سپري می‌كند.


• تصور اين شرایط در مورد آيت الله كروبی با آن سابقه مبارزاتی درخشان و سالها زندان در دوران مبارزه برای ‌پیروزی نهضت امام خمینی برای همه دوستداران عدالت و آزادی دردناک است و دل همه دلسوزان انقلاب اسلامی و آزادگان را به درد می‌آورد.


• نیک می‌دانید که این وضعیت در خصوص جناب آقای مهندس میرحسین موسوی و همسر بزرگوارشان سرکار خانم دکتر زهرا رهنورد نیز جاری و ساری است.


• بنابراین انتظار مي‌رفت كه اين معضل از همان آغاز دوره مسئوليت جنابعالي بر قوه قضايیه حل و فصل می‌شد كه اينگونه نشد.


• اکنون اميد و انتظار این است با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع؛ پیگیری قانونی و مصلحانه امر در دستور کار حضرتعالی و دستگاه قضایی کشور قرار گیرد و حصر آیت‌الله مهدی كروبی و همچنین مهندس مير حسين موسوی و همسر گرامی‌اش خانم دكتر زهرا رهنورد كه از مواريث دوران مديريت قضایی قبل بوده، در دوره مديريت جديد خاتمه یافته و اين قفل سياه با كليد جنابعالی گشايش يابد.


روزنامه اعتماد نیز در گزارشی با تیتر "انتظار؛ رفع حصر"، می نویسد: «سيمايي كه شكسته شده، جسمي كه تحليل رفته و دستي كه شكسته است. اين توصيف آخرين تصوير منتشر شده از مهدي كروبي، دبيركل حزب اعتماد ملي پس از 3 هزار و 410 روز حصر خانگي است كه چندي پيش محمدتقي كروبي در صفحه اينستاگرامش منتشر كرد و همزمان از وخامت حال پدر و ممانعت‌ نهادهاي امنيتي از رسيدگي تمام و كمال به شرايط او سخن به ميان آورد.

 

انتشار اين تصوير در روزهايي كه يادآور اعتراضات به روند و نتايج انتخابات رياست‌جمهوري 88 است سبب شد تا بار ديگر مطالبه رفع حصر، نه در رسانه‌هاي ارتباط جمعي، بلكه در شبكه‌هاي اجتماعي ايجاد شود.»

 

اعتماد در ادامه نوشته است: «مطالبه‌اي كه با واكنش چهره‌ها و صاحب‌نفوذان جمهوري اسلامي نيز مواجه شد تا جايي كه موسوي‌خوئيني‌ها كه رفاقت او با كروبي سابقه ديرينه دارد، در نامه‌اي به او از خداوند درخواست رفع حصر و البته حل مشكلات و مسائل ايران را كرد.

 

محمدرضا عارف، در تماس تلفني با فاطمه كروبي جوياي حال و احوال شيخ اصلاحات شد و از لزوم رفع حصر سخن به ميان آورد. عارف در اين گفت‌وگوي تلفني با بيان اينكه «سلام ويژه من را به آقاي كروبي برسانيد و سلامتي كامل ايشان را از خداوند منان خواستارم»، درباره حصر ميرحسين موسوي، زهرا رهنورد و مهدي كروبي گفته است: «وضعيت حصر آقايان كروبي، موسوي و خانم رهنورد با نگاهي كه به منافع ملي وجود دارد، بايد حل و فصل مي‌شد و تداوم اين وضعيت را به نفع منافع ملي نمي‌دانم و اميدوارم براي همگرايي بيشتر هر چه زودتر شاهد حضور اين عزيزان در جمع ياران انقلاب باشيم.»

 

سحام نیوز نیز در این باره اقدام به انتشار یادداشت تقی رحمانی عضو ارشد جریان ملی مذهبی نموده است. اهم نوشته رحمانی از این قرار است:


• اصلاح طلبان از ۱۳۹۲ دیگر ساز نرمال سازی را با نظام را کوک کردند. این ساز را برخی از مشاوران میرحسن و کروبی خوش نیامد اما این ناخوشی باعث ایجاد تفاوت راهبردی میان خاتمی از یک سو با موسوی و کروبی نشد.


• کروبی با روحیه هجومی به خصوص بعد از سال ۱۳۹۶ نامه هایی موثری نوشت اما اصلاح طلبان مشارکتی پایگاه کروبی در داخل جریانشان را تخریب کرده بودند. در این سال به مواضع موسوی نیاز بود که موج و خطی جدا میان سبز وجریان اصلاح طلبی کشیده شود که این عمل انجام نگرفت شعار اصلاح ساختاری در هوا رها شد.


• انتظار این بود که میان این رهبران با انچه اصلاح طلبی نرمال سازی با نظام خوانده می شد فاصله گذاشته می شد.این فاصله هم باید در سال ۱۳۹۶ قطعی می شد، که نشد با توجه به این که حصریان در انتخابات ۹۴ شرکت کرده بودند. با همین رای دادن می توانستند مدام فراکسیون امید را به کار فرا بخوانند که این کار را نکردند . بعد از ابان ۱۳۹۶ دو جریان با توجه به شرایط خود تلاش کردند که موج اجتماعی حدیدی را سامان دهند که به نفع دموکراسی و فضای مدنی نبود.


• در این شرایط اعلام انچه که از سوی رهبران جنبش سبز به نام اصلاح ساختاری می توانست نام گیرد جریان ساز می شد . کروبی شروع کرد رهنورد چند موضع گرفت اما موسوی ان را کامل نکرد.


• بعد ها در سایه این سکوت رسانه های جریانات سبزی طوری رفتار کردن که به دوستان اصلاح طلب داخل حکومتشان نقد مصداقی وارد نشود.در نتیجه مرزبندی اثباتی که انجام نشد بلکه نوعی در هم رفته گی میان این دو در بیرون نمایش داده می شود که واقعی هم نیست.


• اما فعال هم نیست. چرا که برخی از مشاوران میرحسین با م.م بیانیه می دهند اما با اصلاح طلبان نه. این نشان از نوعی فاصله غیر خلاق دارد. اگر چه مشاوران کروبی نمودی هم ندارند.


• انچه انتظار از محصوران بود عملی نشده است. این استدلال که بیرون نیستیم تا موضع بگیریم هم چندان کارا نیست پس مشاوران چه کاره هستند مشاوران می توانند این خلا را پر کنند.


• اما من هم به عنوان یکی از کسانی که تلاش کرد که محصورین موضع برنگاهی بگیرنند اما موفق نشد و به عنوان یکی از هزاران که برای جنبش سبز بس هزینه داده ام بدون منت. باید از این بزرگان این گله را بگذارم که مبارزه در ایران هنوزیک طرفه است وقتی که افراد موقعیت رهبری قرار می گیرید باید به نظر کسانی که جان و مال داده ان هم توجه کنید تا تعامل صورت بکیرد البته این مشکل در ایران ریشه ای است.


کانال تلگرامی جبهه دموکراتیک ایران با انتشار بیانیه ای به مباحث ذیل پرداخته است:


 جنبش سبز در خرداد ۱۳۸۸ و پس از جنبش دانشجویی در ۱۸ تیر ۱۳۷۸ ، بزرگترین حرکت اعتراصی خشونت پرهیز تا ان زمان و علیه رژیم حاکم بود که به حق پایه های دیکتاتوری نظامی-امنیتی اعمال شده توسط علی خامنه ای را لرزاند و در ساختار حاکم، انشقاق ایجاد کرد.


 ۱۰سال از این جنبش گذشت. اگر چه جنبش بیرحمانه سرکوب شد و بنا به اعتراف سردار همدانی حتا از اراذل و اوباش برای سرکوب ان استفاده شد و بنا به اعتراف سردار جعفری، نقش سردار قاسم سلیمانی در سرکوب ان برجسته بود اما، اثرات اجتماعی و سیاسی زیادی با خود داشت.


 ۱۰سال از ان جنبش گذشت و حدود ۹ سال است که سران جنبش سبز میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی در حصر غیر قانونی به سر میبرند.


 ۱۰سال از جنبش گذشت اما یاد و خاطره ی شهدای این جنبش زنده است. سهراب اعرابی و ندا اقا سلطان نماد دهها قربانی این جنبش هستند که به دستور شخص خامنه ای کشته شدند، بدون اینکه عذر خواهی کند اما زبانش نیز دراز است.


 جا دارد در این روزها و به ویژه ۳۰ خرداد روز قربانی شدن ندا ،با تشکیل جلسات و مراسم گرامی داشت،یاد و خاطره ی این عزیزان را گرامی بداریم.


این روز‌ها شاهد افزایش تحرک رسانه‌ای محکومان و متهمان فتنه سال ۸۸ هستیم. مواضع این روز‌های تندرو‌های اصلاحات در فضای مجازی و مصاحبه‌هایی که در روزنامه‌ها و رسانه‌های زنحیره‌ای با طیف تندرو و محکومان و متهمان فتنه ۸۸ صورت می‌گیرد از احتمال وجود یک برنامه ریزی فرصت محور جهت درگیر کردن نظام در فضا‌های پساکرونا و یا فضاسازی برای تأثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری ۱٤۰۰ حکایت می‌کند تجربه فتنه‌های گذشته حکم می‌کند که این تحرکات را تصادفی و بدون برنامه‌ریزی قبلی ندانسته و باور کنیم که بر اساس سناریو‌های از پیش طراحی شده و با هدف بهره برداری در مقاطع خاص در آینده (نظیر انتخابات ۱٤۰۰) و به چالش کشیدن نظام و اجرای فتنه‌های بعدی انجام می‌شود. با توجه به فراخوان برخی از جریانات معاند خارج از کشور برای تشکیل جلسات و اجتماع به بهانه فوت «ندا آقاسلطان» در 30 خرداد 88، ورود به فاز عملیاتی و تکرار سناریوهای بحران آفرینی در ماه‌های آینده و با توجه به نزدیکی انتخابات 1400 دور از ذهن نیست.

ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار