به گزارش دیدارمدیا؛ با توجه به حواشی ایجاد شده از سوی برخی از نمایندگان مجلس یازدهم در روزهای گذشته، اصلاح طلبان با بزرگنمایی آنها سعی در القای این مفهوم دارند که آنچه منتخبین در دوران قبل از انتخابات بر آن تاکید داشتند و به واسطه آن از دولت انتقاد می کردند، خود در جایگاه نماینده و تصمیم گیر به آن اهتمامی ندارند. برخی از اصلاح طلبان نیز مدعی هستند نمایندگان مجلس یازدهم توانایی عملیاتی کردند شعارهای انتخاباتی خود را ندارد و آنها صرفا شعار و «رجز خوانی» برای دولت روحانی بوده است.
روزنامه آرمان ملی در همین زمینه سرمقاله خود را به یادداشت صادق زیبا کلام اختصاص داده است. زیباکلام می نویسد: «مجلس يازدهميها چه در دوران انتخابات و چه در دوران مجلس که افتتاح شد، مطالب زيادي درخصوص تصميمات انقلابي مطرح کرده بودند که به مجرد اينکه پايشان به بهارستان برسد چنين و چنان خواهند کرد و با اتخاذ تصميماتي انقلابي به خاطر اقشار و لايههاي محروم در حوزه اقتصاد و ابلاغ آن به دولت تحولي عظيم بهوجود خواهند آورد. اما هر اندازه که زمان ميگذرد معلوم ميشود که بسياري از آن سخنان چندان مبناي عملياتي نداشته و بيشتر به کوبيدن بر طبل شباهت داشته است.
از قبل هم پيشبيني ميشد که اين مجلس نتواند آنچنان که بايد و شايد عملکرد مثبت و موثري که موردتاييد همگان باشد از خود بروز دهد. نمايندگان مجلس يازدهم تاکنون بهجز رفتارهاي پوپوليستي نتوانستهاند هنوز گام مثبتي بهخصوص در جهت کاستن از مشکلات اقتصادي مردم بردارند. تا امروز در خصوص مسائل جدي و مهم کشور حرفي به ميان نياوردهاند، از جمله اينکه دولت به معناي قوه مجريه با کسر يک سوم بودجه ساليانه روبهروست، يا درخصوص تحريمها و مسائل جدي ديگر مجلس يازدهميها نتوانستهاند غير از شعار طرح و برنامهاي رسمي ارائه دهند. آنها حتي در مواجهه با کرونا نيز نتوانستهاند در حد انتظار طرح واقعبينانه ارائه کنند.»
آرمان ملی نیز در همین زمینه گفتگویی را با فیض الله عرب سرخی عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی اختصاص داده است. عرب سرخی در این گفتگو می گوید: « مجلس اگر منتخب واقعي همه مردم باشد در راس امور است؛ به اين معني که تمام مردم کشور پاي صندوقهاي راي حاضر شوند و افرادي را انتخاب کنند مجلسي در راس امور است. فلسفه آن هم ساده است؛ مردم در راس امور هستند پس منتخبين آنها هم در راس امور خواهند بود.
مجلسي که منتخب واقعي مردم است و مردم مجبور به انتخاب از بين محدود افراد گزينششده نيستند ميتواند با خواسته اکثريت مردم منطبق شود آن مجلس در راس امور خواهد بود.»
کانال تلگرامی امتداد نیز در مطلبی انتقادب مباحث فوق رامطرح نموده است:
مجلس یازدهم پس از انتخاباتی که سرمای آن در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بیسابقه بود بالاخره تشکیل شد.مجلسی پر از مدعی و شعارهای عدالتمحور و در یک کلام پر سر و صداترین مجلس پیش از تشکیل.
برای آنها که روزگاری در سیاست استخوان خرد کرده بودند، روشن بود فریادهای پیش از تشکیل مجلس بر سر چیست. به هر حال سهمخواهیها و لیست بندیها تمام شد و مراسمی به نام انتخابات هم برگزار شد و در نهایت منتخبین مجلس یازدهم، نماینده شدند.
از همان روز اول و نخستین دقایق شروع به کار مجلس سوتیها و شعارها شروع شد.
نمایندهای مدعی شد با مترو به مجلس رفته و مرثیهای سوزناک درباره رنج مردم نوشت اما به ساعتی نرسیده کاربران توییتر به او یادآوری کردند مترو به دلایل امنیتی صبح آن روز در ایستگاه بهارستان توقف نداشته است!
دیگری از چفیه به عنوان رومیزی استفاده کرد و با کلی نماد پشت میزش نشست. وضعیت در روزهای بعد هم بهتر نبود. نمایندگان با تمام شعار شفافیتی که میدادند و حنجرهای که هوادارانشان پاره میکردند در اولین گام رایگیری اعتبارنامهها را یواشکی و بیسر و صدا انجام دادند تا معلوم نشود بالاخره در ادعایشان چقدر صادق هستند.
از نهار خوردن رییس مجلس در سلف سرویس تا ساعت کار برایش شوآف کردند اما او وقتی پشت تریبون رفت چند اصلی به قانون اساسی اضافه کرد بعد که صدای خلایق در آمد گفتند منظور رییس ماده بود و آیین نامه داخلی نه اصل و قانون اساسی! روزی دیگر نمایندهای در مجلس گفت اسم این مجلس را بگذارید قاسم سلیمانی. لابد از روی اخلاص و نیت پاک چنین قصدی داشته است اما از نامگذاری مجلس به طرح دو فوریتی تغییر نام فرودگاه مهرآباد به نام شهید سلیمانی رسیدند.
هر چه هست در مجلس فعلا داد و قال و گرد و غبار انتخابات هنوز حاکم است اما کار به جایی رسیده که دو روزنامه اصلی حامی حاکمان مجلس صدایشان در آمده و صراحتا به نورچشمیهایشان توصیه کردهاند به جای حرف و شعار، عمل کنند.تا اینجای کار انگیزه بالای دوستان صرف تلاش و لابی جهت عضویت در کمیسیونهای خاص و توییتهای شعاری شده است.
بزرگترهایشان خوب میدانند تا وقتی بیرون گود نشسته بودند میتوانستند رجز بخوانند اما حالا باید عمل کنند و آن ادعاها را ثابت کنند وگرنه رویاهای دیگرشان هم به باد میرود.در اختیار گرفتن مجلس با لطف و دوپینگ همانقدر که شیرین است میتواند منجر به تلخکامی هم بشود اگر نتوانند متناسب با ادعاهایشان موثر باشند.
گفتنی است که عدم طرح مسائل و مشکلات کلان و اساسی جامعه در مجلس و موضع گیری برخی از نمایندگان در خصوص مسائل جرئی و غیرضروری، دستاویزی شده است تا اصلاحطلبان با برجستهسازی شعارهای انتخاباتی نمایندگان در خصوص «مجلس انقلابی» و بازگرداندن مجلس به راس امور، انتظارات افکار عمومی را از نمایندگان یازدهم به بالاترین حد خود برسانند. اصلاح طلبان این سناریو را در سه محور کلی دنبال می کنند. اول: برجسته سازی انتقادات نمایندگان مجلس یازدهم از دولت در دوران قبل از انتخابات با کلید واژه «رجز خوانی» و تعمیم آن به ضرورت عمل به وعدهها و انتقادات در جایگاه تصمیم گیر. دوم؛ بازنشر اظهارات و مواضع برخی از نمایندگان در خصوص تغییر نام فرودگاه مهرآباد، ختم قرآن در مجلس، پهن کردن چفیه روی میز نماینده، طرح رفتن برخی از نمایندگان به مجلس با مترو، انتشار عکسی از نهار خوردن رییس مجلس در سلف سرویس ... و تعمیم آنها به وجود رفتارها و مواضع سطحی و پوپولیستی. محور سوم نیز طرح نبودن مجلس یازدهم در راس امور با مشروط سازی «در راس امور بودن مجلس» به «داشتن رای اکثریت مردم» است.