فرصت طلبی معاندین از اظهارات انتخاباتی ظریف

سخنان اخیر جواد ظریف مبنی بر شانسِ برترِ ترامپ جهت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا فرصت مناسبی را برای رسانه های ضد جمهوری اسلامی فراهم آورد تا با توسل به این دیدگاه، در راستای القای ضعف ایران در برابر دولت آمریکا و آغاز مذاکره با واشنگتن سخن به میان آورند.
کد خبر: ۵۷۶۱
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۱

به گزارش دیدار مدیا؛ القای ضعف و ناامیدی به مسوولان و همچین ملت ایران، همواره یکی از محورهای اساسیِ اقدامات مرتبط با عملیات روانی رسانه های ضدانقلاب بر علیه کشورمان بوده است. در این راستا، این رسانه ها سعی داشته اند با ایجاد نوعی احساسِ خود کم بینی و ضعف در میان مردم و مسوولان کشورمان، راه را جهت پیشبرد دستورکار و اهداف خود علیه ایران در زمینه های مختلف هموار سازند. در این راستا و در جدیدترین دور از این تلاش های رسانه ای، به تازگی رسانه های ضدانقلاب خارجی، جریان سازیِ گسترده ای را با محوریتِ سخنان اخیر وزیر امور خارجه کشورمان مبنی بر شانس برتر دونالد ترامپ جهت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به راه انداخته اند و سعی کرده اند اینگونه القا کنند که نظام جمهوری اسلامی ایران در برهه کنونی و به دلیل شرایط خاص خود، در موضع ضعف در مقابل آمریکا قرار دارد و بهتر است هر چه سریع نسبت به مذاکره و حضول توافق جدید با این کشور اقدام کند. در ادامه به بخش هایی از این تلاش های رسانه ای اشاره می شود.

 

پایگاه خبری اورشلیم پست در همین زمینه و در گزارش خبری اش با عنوان "وزیر خارجه ایران می گوید ترامپ شانس برتر جهت پیروزی در انتخابات آتیِ ریاست جمهوری آمریکا است"، می نویسد: «جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در موضع گیری اعلام کرده است: دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی آمریکا به علت ثابت ماندنِ پایگاه و میزان طرفدارانش، حتی علی رغم بحران شیوع ویروس کرونا و تاثیرات آن بر ایالات متحده، از شانس برتر جهت پیروزی در این انتخابات برخوردار است.

 

ظریف می گوید: دونالد ترامپ از پایگاه حمایتی بین 30 تا 35 درصد برخوردار است و تازمانی که این پایگاه تغییر نکند، امکان انتخاب مجدد وی به سمتِ ریاست جمهوری آمریکا بسیار بالاست.

 

رژیم ایران از زمان برگزیده شدنِ ترامپ به سمت ریاست جمهوری آمریکا، دوران سختی را پشت سر گذاشته و با موج گسترده ای از اقدامات تحریمی این کشور که ضربات زیادی را به اقتصاد آن وارد کرده، مواجه شده است.
ترامپ اندکی قبل از سخنان جواد ظریف وزیر خارجه ایران گفته بود: اشتباه خواهد بود اگر رهبران ایران انتظار داشته باشند که وی در انتخابات ریاست جمهوری آتی امریکا در ماه نوامبر شکست بخورد. او خطاب به ایران گفته بود: من برنده انتخابات خواهم بود. بجنبید. مذاکره در شرایط کنونی شما را به یک توافقِ بهتر سوق خواهد داد.

 

وزارت خارجه ایران در پاسخ به این موضع گیری ترامپ اعلام کرده بود: ایران سیاست های اصولی خود را به مسائل داخلی آمریکا گره نمی زند. جواد ظریف نیز اعلام کرده بود: ترامپ خود به این نتیجه رسیده که کارزار فشارحداکثریِ وی علیه ایران با شکست مواجه شده است.»

 

خبرگزاری رویترز نیز در گزارش خبری اش به مفاد زیر می پردازد:


• جواد ظریف وزیر خارجه ایران در موضع گیری گفته است: بزرگترین اشتباه در حیطه علوم انسانی این است که بخواهیم در مورد وقایع و پدیده ها، پیش بینی ارائه کنیم. با این حال، اجازه بدهید من در مورد آینده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یک پیش بینی انجام دهم. به نظر من دونالد ترامپ هنوز با داشتن شانسی بیش از 50 درصد، شانس اول پیروزی در این انتخابات است.


• ظریف این اظهارات را در جریان مصاحبه زنده اینستاگرامی خود با فرید مدرسی روزنامه نگار ایراد کرده است. این اتفاق در نوع خود برای اولین بار می افتد.


• روابط ایران و امریکا از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و خارج کردن کشورش از توافق هسته ای ایران موسوم به برجام، دستخوش تنش بوده است. ترامپ تحریم ها و اقدامات محدودکننده گسترده ای را بر علیه دولت ایران وضع کرده است.


• ترامپ پیشتر به رهبران ایرانی توصیه کرده بود که روی باخت وی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حساب نکنند و خیلی زود با مذاکره با امریکا و حصول توافق در مورد موضوعات مختلف، پیروزی و توافق خوبی را در برهه کنونی در مقایسه با اینده برای خود کسب نند.


• اظهارات اخیر وزیر خارجه ایران را بایستی نوعی اعتراف به جایگاه مستحکم دولت ترامپ در قالب معادلات سیاسی آمریکا به حساب آورد.


پایگاه خبری اسرائیل هیوم نیز درگزارش خبری اش با عنوان "وزیر خارجه ایران می گوید ترامپ احتمالا برنده قطعی انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا است"، نوشته است: «وزیر خارجه ایران پیش بینی کرده دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی آمریکا، شانس برتر جهت پیروزی مجدد در جریان انتخابات آتی ریاست جمهوری که قرار است در ماه نوامبر در آمریکا برگزار شود، می باشد.


پیش بینی جواد ظریف در شرایطی انجام شده که قبل از این ترامپ در پیامی توئیتری از رهبران ایران درخواستد کرده بود روی شکست او در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سرمایه گذاری نکنند و خیلی زود با وی به مذاکره پرداخته و به توافق برسند. ترامپ اتخاذ این رویکرد از سوی ایران را به نفع این کشور ارزیابی کرده است.

 

دونالد ترامپ از زمان به قدرت رسیدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا، اقدامات و فشارهای متعدد اقتصادی را بر علیه ایران وضع کرده و خواستار مذاکرات این کشور با آمریکا در مورد طیف گسترده ای از مسائل شده است.»
پایگاه خبری العربی جدید نیز در گزارشش در این باره به موارد زیر می پردازد:


 وزیر خارجه ایران جواد ظریف پیش بینی کرد که ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بار دیگر پیروز شود. نقطه کانونی استدلال جواد ظریف این بوده که پایگاه حمایتی و طرفداران رئیس جمهور آمریکا، تغییر چندانی نکرده و وی همچنان از موقعیت برتر برخوردار است.


 این اظهارنظر در شرایطی انجام شده که ترامپ از زمان روی کار امدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا، اقدامات مختلفی را علیه ایران به اجرا گذاشته که از جمله آن ها می توان به خارج کردن آمریکا از توافق برجام و وضع تحریم های گسترده اقتصادی بر علیه این کشور اشاره کرد.


 انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، بدون تردید موجب تشدید تنش ها میان ایران و آمریکا در سال های آتی خواهد شد. روندی که شروع آن از همین روزهای جاری نیز آغاز شده است. بدون شک، با انتخاب ترامپ، فشارها بر ایران بیش از پیش تشدید خواهند شد.


گفتنی است که القای ضعف، ناامیدی و خودکوچک بینی در برابر قدرت های جهانی نظیرِ آمریکا، از دیرباز در زمره محورهای اساسی اقدامات روانیِ رسانه های ضدانقلاب بر علیه کشورمان بوده است. در واقع، این رسانه ها سعی داشته اند با القای ناامیدی به مردم و مسوولان کشورمان، راه را جهتِ پیشبردِ کم هزینه یِ سیاست های خود علیه ایران هموار سازند. در این راستا و در جدیدترین دور از این تلاش های رسانه ای، رسانه های عبری زبان و اروپاییِ نزدیک به محافل ضدانقلاب، مانور رسانه ای گسترده ای را با محوریت سخنان اخیر محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان مبنی بر شانس برترِ دونالد ترامپ جهت پیروزی در انتخابات آتیِ ریاست جمهوری آمریکا به راه انداختند.

 

عمده اهداف این جریان سازی رسانه ای، 1: تاکید بر موج گسترده فشارهای دولت ترامپ بر علیه جمهوری اسلامی ایران در آینده، 2: اشاره به موقعیت وخیم اقتصادی ایران بر اثر فشارهای ناشی از تحریم های دولت ترامپ، 3: القای این گزاره به مخاطبان که وزیر خارجه ایران به نوعی با سخنان ترامپ مبنی بر لزوم گفتگو با دولت آمریکا در برهه کنونی جهت کسب یک توافق بهتر، موافق است، 4: القای این گزاره که رهبران و سیاستمداران ایرانی نسبت به جایگاه و موقعیت برتر ترامپ در عرصه سیاسی آمریکا آگاهی دارند، 5: و در نهایت، تاکید بر دستِ برتر آمریکا در تعامل با ایران در زمینه های مختلف، بوده است.

 

انتظار می رود در روزهای آتی، رسانه های ضدانقلاب، تحلیل ها و گزارش های گوناگونی را در مورد اظهارنظر اخیر ظریف مطرح سازند و از این رهگذر سعی کنند بیش از پیش بر عملیات روانی خود علیه کشورمان بیفزایند. با این حال، جریان های رسانه ای کشورمان در واکنش به این حملات بایستی این نکته را برای مردم تبیین سازند که اساسا استراتژی دولت های آمریکایی چه دموکرات و چه جمهوری خواه، در برابر ایران یکسان است و تفاوت آن ها با یکدیگر، فقط و فقط در تاکتیک هایی است که به کار می گیرند. جریان های رسانه ای کشورمان همچنین با تاکید بر گفتمان مقاومت و چیره شدن بر مشکلات ناشی از تحریم در صورت اتخاذ روحیه جهادی و مقاومتی، بایستی بر این گزاره تاکید ورزند که اساسا با تکیه بر خود و توانایی های داخلیمان می توانیم بر فشارهای تحریمی دولت آمریکا فائق آییم.

ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار