هجمه شدید بر علیه رئیس و نمایندگان مجلس یازدهم

با وجود گذشت مدت محدودی از آغاز بکار مجلس یازدهم، رسانه ها و فعالین مخالف آن، از هر حربه ای جهت انتقاد از مجلس بهره برده اند.
کد خبر: ۵۷۵۱
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۴

به گزارش دیدار مدیا؛ روز گذشته در مجلس شورای اسلامی قالیباف در اشتباهی لفظی به جای ماده ۱۹۴ آیین نامه داخلی مجلس به اصل ۱۹۴ قانون اساسی ارجاع داد که این موضوع واکنش‌های بسیاری را به دنبال داشت و بسیاری از کاربران به رئیس مجلس یادآوری کردند که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۸ توسط مجلس خبرگان قانون اساسی در ۱۷۷ اصل تصویب شده است. جدای از اشتباه لفظی رئیس مجلس که به نظر امری عادی است، واکنش های گسترده جریان ضدانقلاب و برخی از رسانه های اصلاح طلب بود که نشان از تمرکز خاص آنها به اقدامات و اظهارات نمایندگان مجلس یازدهم با رویکردی تخریبی دارد.

 

روزنامه جمهوری اسلامی در گزارشی تحلیلی در این باره نوشت: «یک نماینده مجلس آرزو می‌کند ترامپ بازهم رئیس‌جمهور آمریکا شود تا تحریم‌ها را علیه ایران ادامه ‏بدهد و بیشتر کند، چون تحریم‌ها باعث شکوفائی و خلاقیت در کشور می‌شوند. یک نماینده دیگر پیشنهاد می‌دهد یکی از خیابان‌های ‏تهران را به نام جورج فلوید، سیاه‌پوست کشته شده آمریکائی که مرگ او به دست پلیس سفیدپوست موجب به راه افتادن تظاهرات ‏ضدنژادپرستی در آمریکا شده نام‌گذاری کنیم.

 

نماینده دیگر مجلس، پیشنهاد ختم قرآن در مجلس می‌دهد و عده‌ای هم قبل از اینکه به ‏سراغ کارهای اصلی بروند طرح دوفوریتی برای تغییرنام فرودگاه مهرآباد را می‌دهند.

 

کسی نیست که از این حضرات بپرسد این‌ها ‏که شما با رنگ و لعاب انقلابی‌گری پیشنهاد می‌دهید، چه دردی از مردم دوا می‌کنند؟ شما که با وعده حل مشکلات مردم به مجلس ‏راه پیدا کرده‌اید، چرا به جای آوردن طرح‌های اساسی برای عمل به همین وعده، به شعار دادن مشغول شده‌اید؟

 

اگر فکر می‌کنید نام ‏این کارها انقلابی عمل کردن است، مردم هوشیارتر از آن هستند که بتوان آن‌ها را با این قبیل اقدامات شعاری از واقعیت‌های زندگی ‏غافل ساخت.

 

اگر می‌خواهید انقلابی باشید، مثل سردار سلیمانی باشید که به جای حرف زدن و شعار دادن و سرگرم کردن مردم با ‏وعده‌ها، به میدان عمل رفت و نشان داد شاگردان انقلابی مکتب امام خمینی چگونه نقشه‌های دشمنان را نقش بر آب می‌کنند. ‏

 

سردار سلیمانی به این اقدامات شعاری نیازی ندارد، او را با طرح‌های کاربردی که بتوانند مشکلات مردم را حل کنند، در مبارزه ‏علیه آمریکا و تروریسم همراهی کنید. ما امروز به خنثی کردن توطئه‌های شیطان بزرگ علیه ایران و منطقه نیازمندیم. این ‏توطئه‌ها را با شعار و نمایش‌های شبه‌انقلابی نمی‌توان خنثی کرد. راهکارهای عملی برای حل مشکلات مردم ارائه دهید تا مردم از ‏شما نپرسند اینجا چه خبر است؟

 

دولت و قوه قضائیه نیز مانند مجلس، مخاطب این سخن هستند. ما امروز در تمام بخش‌های اجرائی و قضائی و تقنینی شاهدیم که ‏حرف بیشتر از عمل است. دولت، به وعده‌ها برای کنترل تورم و گرانی عمل کند و قوه قضائیه در محاکمات به سراغ پرونده‌های ‏مسکوت مانده که این روزها سوالات زیادی را برانگیخته است هم برود. اگر این هر سه قوه درنهایت صداقت به وظایف خود عمل ‏کنند، در آن صورت است که انقلابی خواهند بود و اعتماد مردم را نیز جلب خواهند کرد.»

 

روزنامه همدلی در گزارش تحلیلی مشابهی در این باره می نویسد: «از زمان آغاز به کار مجلس یازدهم این دومین بار است که نطق قالیباف سوژه فضای مجازی می‌شود... 11 خرداد ماه هم ویدئویی از اولین نطق قالیباف؛ رئیس مجلس شورای اسلامی در شبکه اجتماعی منتشر شده که او در حین نطق خود کلمه مسامحه را به اشتباه بیان کرده است. قالیباف در نطق به جای کلمه «مسامحه» به اشتباه «مساحمه» را به کار برده بود که این موضوع دستمایه طنز کاربران شبکه‌های اجتماعی شده بود.

 

اشتباهات لفظی قالیباف در راس مجلس در حالی است که روسای پیشین مجلس شورای اسلامی به عنوان سخنرانان توانمندی شناخته می‌شدند. اکبرهاشمی رفسنجانی، علی‌اکبر ناطق نوری و مهدی کروبی هر سه روحانی و سخنرانان توانمندی بودند. بعد از آنان نیز هرچند ریاست مجلس به دست افراد غیر روحانی افتاد، اما آنان هم مانند سلف خود تحصیلاتی داشتند که به آنان در سخنرانی کمک شایانی می‌کرد.

 

از جمله غلامعلی حداد عادل که در راس فرهنگستان زبان و ادب فارسی قرار دارد، توانایی قابل توجهی در سخنرانی داشت. علی لاریجانی هم که سال‌ها ریاست مجلس را بر عهده داشت درس فلسفه خوانده بود و در ادا کردن کلمات و جملات حقوقی توانایی داشت و بعد از سال‌ها ریاست کمتر کسی اشتباهی در زمینه سخنرانی از او به خاطر دارد.»

 

محمد مهاجری نیز در توئیتی با اشاره به این مسئله نوشت: «یکی از بستگانم درحرف‌هایش خیلی گاف می‌داد. همسرش راهی پیداکرد. به او گفت حرفی را که می‌خواهی در جمع بزنی اول در گوش من بگو، اگر تایید کردم، بلند بگو. چندسالی است که گاف نمی‌دهد.»

 

مجتبی گاه نویس فعال سیاسی ضد انقلاب نیز در کانال تلگرامی اش نوشت: «متاسفم برای مخالفان سردار دکتر کاپیتان قالیباف که از یک محاسبه ساده ، عاجزن . سردارِ ملوس ما رو مسخره می کنن. این بیسوادها می گن قانون اساسی کلا صد و هفتاد و هفت اصل داره، چرا دکترمون اینا گفته صد و نود و چهار تا اصل... بی بصیرت ها ! اگه چشاتون کور نیست اصول هفده گانه که اشک تو چشای سردار و همه سینه چاک های رهبر جمع می کنه رو ببینین.»

 

سهند ایرانمهر دیگر فعال ضدانقلاب نیز در کانال تلگرامی اش اینگونه می نویسد: « در محضر خلیفه از فقیهی پرسیدند بعد از ایاک نعبد "تسعین"(نود) باشد یا سبعین(هفتاد)؟ گفت در محضر خدا چه جای بخل، بهتر که تسعین.

 

از فقیه پرسیدند ندانستی بعد از نعبد" نستعین" باشد نه تسعین؟ گفت:دانم، لیکن خلیفه از گمان گزند فقیهی که این دو نداند، آسوده گردد و دل از ظنش، پاک‌تر دارد!

 

قانون اساسی قالیباف رئیس مجلس که در آن قالیباف به اصل 194 قانون اساسی تاکید دارد در حالی که قانون اساسی 177 اصل دارد!»

 

العربیه فارسی نیز در گزارشش می نویسد: «وقتی رئیس مجلس نمی‌داند قانون اساسی کشورش چند اصل دارد دیگر چه انتظاری باید از این مجلس و نمایندگان داشت.»

 

کانال تلگرامی باران نیوز نیز با گاف نامیدن این رخداد نوشت: «رئیس مجلس نمی داند تعداد اصول قانون اساسی ۱۷۷ اصل است! قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۸ توسط مجلس خبرگان قانون اساسی در ۱۷۷ اصل تصویب شده است. ظاهرا رئیس قوه قانون گذار کشور نمی داند قانون اساسی ایران اصل ۱۹۴ ندارد!»

 

کانال تلگرامی ایران اینترنشنال اینگونه عنوان کرد: «گاف محمد باقر قالیباف رییس‌ مجلس در بیان مواد آیین نامه داخلی مجلس و اصول قانون اساسی دستمایه طنز میان برخی کاربران رسانه‌های اجتماعی شده است.»

 

نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که مجلس یازدهم در افکار عمومی مزین به نام مجلس انقلابی شده و حتی احدی از نمایندگان در نطق خود صریحاً مجلس یازدهم را مجلس شهید سلیمانی معرفی کرده و در فضای مجازی نیز مطالبات مردم از این مجلس با رویکرد انقلابی منطبق شده و این موضوع کار را برای نمایندگان، سخت‌تر و پیچیده‌تر نموده که البته این امر در صورت ورود نمایندگان به حواشی می تواند هزینه سیاسی ج.ا.ا را به همان مقدار افزایش دهد. موج سواری و ذوق زدگی برخی از جریانات داخلی و رسان های ضدانقلاب در ماجرای کم اهمیت اشتباه لفظی قالیباف دلیلی بر این ادعاست. به نظر میر سد تمرک رسانه ها و فعالان سیاسی داخلی به مجلس یازدهم بیش از دوره های گذشته است که هرگونه طرح و نظر در صورت داشتن حواشی بازتاب گسترده ای می یابد. این سناریو را می توان در چارچوب سناریو « تصویر سازی از مجلس یازدهم به عنوان ضعیف ترین مجلس بعد از انقلاب» تبیین و تحلیل کرد.

ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار