به گزارش دیدار مدیا؛ ارائه تصویری سیاه و امنیتی از جمهوری اسلامی ایران، همواره یکی از محورهای اصلی رفتارهای سیاسی و رسانه ای جریان های ضدانقلاب بر علیه کشورمان بوده است. در واقع، این جریان ها سعی داشته اند با القای این گزاره که ایران تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت بین المللی است، جوی منفی در افکار عمومی بین المللی علیه کشورمان ایجاد کنند و با بهره برداری از این جو مسموم، راه را جهت پیشبرد سیاست های خصمانه خود هموار سازند. در این راستا و در جدیدترین دور از این تلاش های رسانه ای، به تازگی رسانه های عبری زبان و آمریکاییِ مخالف با ج.ا. ایران، مانور رسانه ای گسترده ای را با تکیه بر گزارش اخیر دبیر کل سازمان ملل به شورای امنیت این سازمان و با محوریت این نکته که توان پهپادی ایران و متحدان منطقه ای اش، تهدیدی جدی علیه صلح و ثبات منطقه خاورمیانه است، به راه انداخته اند. به نظر می رسد عمده هدف این جریان سازی ها، مقدمه چینی جهت تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران است که بر اساس توافق برجام قرار است در 5 ماه آینده به کلی لغو شوند. در ادامه به بخش هایی از این تلاش های رسانه ای اشاره می شود.
پایگاه خبری اورشلیم پست در گزارشی خبری با عنوان "جزئیات جدید از پهپادهای ایرانی همزمان با ارائه گزارش دبیر کل سازمان ملل در مورد نقش ایران در حمله به تاسیسات نفتی آرامکو"، مدعی شده است:
دبیرکل سازمان ملل در گزارش اخیر خود به اعضای شورای امنیت اعلام کرده، موشک های کروز و پهپادهایی که در حمله به تاسیسات نفتی آرامکو مورد استفاده قرار گرفته، همگی منشا ایرانی داشته اند.
ایران عملا با انتقال فناوریِ تسلیحاتی به شورشیان حوثی یمن، توافق هسته ای برجام را که در سال 2015 میان ایران و قدرت های جهانی به امضا رسیده نقض کرده است.
ایران در اقدامی خطرناک، به شورشیان حوثی در ایجاد یگان های پهپادی خودشان، کمک کرده است. حوثی ها با کمک نیروهای سپاه قدس به این توانایی دست یافته اند و امنیت منطقه ای را مخصوصا در حملات خود به خاک عربستان سعودی، تهدید می کنند.
پیشتر دولت امارات در گزارشی از همکاری های نزدیک پهپادی ایران و حوثی های یمنی، جهتِ هدف قرار دادن مواضع دولت عربستان خبر داده بود.
پهپادهای قاصف 1 یمن در حقیقت مبتنی بر فناوری پهپادهای ابابیل 2 ایران هستند. ایران نه تنها فناوری ساخت پهپادها را به یمن صادر کرده بلکه در بحث آزمایش پهپادهای یمنی نیز فعال است و به آن ها در این زمینه نیز کمک می کند.
ایران در کنار حوثی ها، نقش مهمی در انجام عملیات پیچیده یِ حمله به تاسیسات نفتی آرامکو با استفاده از 25 پهپاد و همچنین شماری از موشک های کروز ایفا کرد.
گروه های شبه نظامی حامی ایران در عراق نیز در مدت اخیر اقبال بسیار زیادی به کسب فناوری پهپادی ایران از خود نشان داده اند. در این زمینه به طور خاص می توان به استقبال یگان هایی از حشدالشعبی عراق به این مساله اشاره کرد.
پایگاه خبری دِ نشنال نیز در گزارش مشابهی با عنوان "حوثی ها صنعت پهپادی خود را در یمن ایجاد کرده اند"، می نویسد: «ناظران و کارشناسان مسائل اطلاعاتی و امنیتی گفته اند نیروهای نیابتی ایران در یمن، صنعت پهپادی خود را در این کشور مستقر کرده اند که این مساله بدون شک تهدیدی جدی علیه صلح و ثبات منطقه ای است.
گسترش توانایی های پهپادی حوثی ها در یمن موجب شده تا نگرانی های جدی در مورد قدرت آن ها جهت هدف قراردادنِ اهدافی که فاصله زیادی با ان ها دارند، ایجاد شود.
تقویت قدرت پهپادی حوثی ها در واقع بخشی از چهارچوب راهبرد منطقه ای ایران جهت کنترل بر منطقه خاورمیانه و انکارِ فعال بودن خود در استفاده از پهپادها جهت هدف قرار دادنِ دشمنانش می باشد.»
رسانه یاد شده در پایان نتیجه می گیرد: «ناظران بر این باورند که ایران در صدد است تا به نحو گسترده ای تکنولوژی پهپادی خود را در اختیار متحدانش در عراق نیز قرار دهد.
حوثی ها در همکاری با ایرانی ها در سال گذشته توانستند به نحو موفقیت آمیزی تاسیسات نفتی آرامکو در عربستان را با استفاده از 25 پهپاد و به دور از چشمان تجهیزات راداری عربستان، هدف قرار دهند و برای مدتی صادرات نفت عربستان را متوقف سازند.
علت اصلی اقبال و توجه ایران به پهپادها و صنعت پهپادی، ضعیف بودن نیروی هوایی این کشور به دلیلِ تحریم های گسترده جامعه بین المللی است.»
گفتنی است که امنیتی کردنِ چهره ایران در عرصه بین المللی و تلاش جهت سیاه نمایی از این کشور(در ابعاد مختلف)، از دیرباز جز محورهای اصلی عملیات روانی جریان های رسانه ای مخالف با انقلاب اسلامی ایران بوده است. در واقع، این جریان ها با مشروعیت زدایی از ایران در جنبه های گوناگون سعی داشته اند به اقدامات نامشروع خود علیه کشورمان، مشروعیت بخشی کنند. در این راستا و در جدیدترین دور از این تلاش های رسانه ای، به تازگی رسانه های عبری زبان و آمریکایی(نزدیک به جریان محافظه کاران)، مانور رسانه ای گسترده ای را با محوریت تهدیدزا بودنِ پهپادهای ایران برای امنیت منطقه خاورمیانه با اشاره به گزارش اخیر دبیر کل سازمان ملل متحد در مورد نقش ایران در حمله به تاسیسات نفتی آرامکو، به راه انداخته اند.
عمدتا اهداف این جریان سازی رسانه ای، 1: ارائه تصویری امنیتی و مخدوش از ایران، 2: تاکید بر قانون شکن بودن ایران در عرصه معادلات بین المللی، 3: تاکید بر ضرورت تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران از سوی شورای امنیت، 4: و در نهایت، اجماع سازی بین المللی علیه ایران و متحدان منطقه ای این کشور، می باشد. انتظار می رود در روزهای آتی، رسانه های مخالف با انقلاب اسلامی، بر شدت مانور خود در موردِ بندهای مختلف گزارش اخیر دبیر کل سازمان ملل بیفزایند و از این رهگذر سعی کنند بیش از پیش دستور کار انزوا سازی و ضرورت تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران را مورد توجه قرار دهند. رسانه های کشورمان بایستی با تاکید بر ماهیتِ روانی این تلاش های رسانه ای، از ماهیت درگیری های منطقه ای و دلیل کمک های ایران به گروه هایی نظیر حزب الله لبنان، حماس و حوثی های یمنی، آگاه بخشی کنند و حمایت ایران از آن ها را در چهارچوب حمایت از مردم ستمدیده که سال ها زیر چکمه ظلم و ستم قدرت های جهانی و مهره های منطقه ای آن ها بوده اند، تصویر سازی کنند. این مساله کاملا در راستای اهداف مشروع انقلاب اسلامی در حمایت از ملل مظلوم جهان است.