متهم کردن حاکمیت به ناتوانی در ایجاد امنیت اجتماعی و روانی در جامعه

افزایش جرائم خورد در سطح جامعه در طول ماه های سپری شده موجب گردیده که محافل رسانه ای، نیروی انتظامی و سایر ارگان ها را در ایجاد امنیت در سطح جامعه ناتوان نشان دهند.
کد خبر: ۵۷۴۳
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۲

‌‌به گزارش دیدار مدیا؛ طبق اعلام نیروی انتظامی در ماه‌های گذشته آمار جرایم خرد مانند کیف قاپی، زورگیری و سرقت‌ در اماکن عمومی افزایش داشته است. این آمار باعث شد تا رسانه‌های ضدانقلاب با برجسته کردن آن، وضعیت معیشت و اقتصاد را عامل این ناهنجاری معرفی و کنترل ان را در این شرایط ناممکن بنامند. این آمار باعث شده است تا این رسانه‌ها امنیت اجتماعی در شهرهای ایران را نیز زیر سوال برده و از افزایش امار جرایم خرد در روزهای آینده خبر دهند.

 

کیهان لندن در همین زمینه در گزارشی تحلیلی با عنوان "خفت و زورگیری یا «مصادره خُرد» به تقلید از مصادره‌های کلان جمهوری اسلامی"، مدعی شده است:


 مدت‌هاست که بخش حوادث روزنامه‌ها و وبسایت‌های خبری ایران روزی نیست که خبر یا گزارشی از موارد متعدد «خفت کردن» و «زورگیری» در شهرهای مختلف کشور منتشر نکنند.


 شاید برای نخستین بار در ۲۱ آبان ۱۳۹۱ بود که فرمانده وقت نیروی انتظامی به صراحت ‌از افزایش جرایم خُرد و تشدید مجازات خلافکاران و مرتکبان این جرائم خبر داد.


 اما برخوردهای ضربتی و خشن و همچنین تحقیرکننده مانند گرداندن مرتکبان در کوچه و خیابان با وضعیتی زشت و زننده هیچ تاثیری در کاهش این جرائم نداشته است.


 از همین رو به نظر می‌رسد با افزایش ارتکاب خلاف و جرائم به اصطلاح «خُرد» در کنار سیر صعودی نابسامانی‌ها و بحران اقتصادی و سیاسی، حکومت و نهادهای مسئول در ایجاد امنیت اجتماعی نیز به بن‌بست رسیده‌اند.


 نکته طنزآمیز ادعای مقامات جمهوری اسلامی در به اصطلاح مبارزه با زورگیری اینجاست که «زور»، «زورگویی» و زورگیری» و عادی نشان دادن خشونت و رواج آن از جمله به پشتوانه‌ی نظام حقوقی و قوانین وحشیانه از جمله اعدام و قصاص و… توسط خود حکومت تبلیغ و ترویج می‌شود.


 پدر یک خانواده ساکن یکی از محله‌های متوسط شیراز با ابراز نگرانی از «ناامن‌تر شدن» وضعیت جامعه می‌گوید: آنقدر فقر و بیکاری زیاد شده که جوانان را به این سمت کشانده؛ اگر آنها یک شغل مناسب داشته باشند به این راه‌ها کشیده نمی‌شوند.


 بیکاری یکی از عوامل تعیین کننده در افزایش سرقت و زورگیری در هر جامعه‌‌ای است که بر اساس گزارش مرکز آمار ایران پیش از شیوع کووید۱۹ نیز نرخ بیکاری در زمستان ۹۸ حدود ۱۰ و شش دهم درصد بوده است.


 الگو: مصادره یا زورگیری‌ کلان توسط جمهوری اسلامی


 یک آموزگار بازنشسته ساکن اصفهان نیز معتقد است: «خود حکومت و در رأس آن سپاه پاسداران و بسیج و نیروهای لباس‌شخصی از زورگیران شناخته شده هستند. حکومت از همان روزهای اول انقلاب به اسم خمس و زکات و سهم امام و پیغمبر از مردم پول زور گرفت و مال و اموال بسیاری را به غارت برد.»


 درواقع «مصادره» همان زورگیری اما در ابعاد کلان است که جمهوری اسلامی پس از استقرارش شروع کرد و هنوز هم ادامه دارد.


 سارقان و زورگیرهایی که مقامات انتظامی جرم آنها را جزو جرائم «خُرد» می‌دانند همان کار را در ابعاد کوچک انجام می‌دهند!


 در شبانه‌روز بیشتر از صد نفر خفت می‌شوند اطلاع نمی‌دهند، اگر به کلانتری بروی اصلاً رسیدگی نمی‌کنند. فامیل ما که برای شکایت به کلانتری رفته بود در آنجا به او نیشخند زده و گفته بودند ما چجوری پیداشون کنیم از این اتفاق‌ها زیاده!


 در طول سال‌های اخیر که بحران اقتصادی در ایران به اوج خود رسیده و قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته، ارتکاب جرائم مختلف از خلاف و بزهکاری مانند زورگیری تا حتی جنایت و قتل نیز به اوج خود رسیده است.


 در این میان برخوردهای خشونت‌آمیز دستگاه‌های انتظامی با جرائمی که دلایل ریشه‌ای اقتصادی و سیاسی و فرهنگی دارند ‌نه تنها به کاهش آنها منجر نشده بلکه «مصادره خُرد» یا خفت کردن و زورگیری را به نوعی درآمدزایی مجرمانه تبدیل کرده است.


 درست همانگونه که جمهوری اسلامی با مصادره‌ی اموال مردم بر ثروت خود و نهادهای وابسته‌اش افزود!


العربیه فارسی نیز در گزارش تحلیلی مشابهی با عنوان "رواج زورگیری الگوبرداری شده از روند مصادره اموال توسط نظام ایران" می نویسد: «در برهه اخیر که بحران اقتصادی در ایران در فضای کرونازده کشور و خوابیدن کسب و کارها، به نقطه اوج خود رسیده و قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته، ارتکاب جرائم مختلف از خلاف و بزهکاری مانند زورگیری تا حتی جنایت و قتل نیز در باصطلاح امروزی‌ها، در نقطه پیک خود است!!

 

در این میان برخوردهای خشونت‌آمیز دستگاه‌های انتظامی نظام ایران با جرائمی از این دست که دلایل ریشه‌ای اقتصادی و سیاسی و فرهنگی دارند، نه تنها به کاهش یا حتی کنترل این پدیده منجر نشده بلکه «مصادره خُرد» یا خفت کردن و زورگیری را به نوعی درآمدزایی مجرمانه تبدیل کرده‌است.»

 

رسانه ی وابسته به دربار سعودی در پایان نتیجه می گیرد: «این نوع اعمال الگوبردای شده از اقدامات کلان نظام در سنوات گذشته و حال در مصادره ی اموال مردم و افزودن آن بر گنجینه ثروت نهادهای وابسته‌اش است. این رشد چشمگیر جرم‌های خرد در ایران در پی رکود و تورم شدید اقتصادی رقم خورده که دست رژیم را در ایجاد امنیت بسته است.»

 

شایان ذکر است که افزایش جرایم خرد در جامعه منجر شده تا رسانه‌های ضدانقلاب با فرصت طلبی و استناد به آن شرایط را در ایران بحرانی نشان دهند. از طرفی این رسانه‌ها با طرح ادعا اینکه در مجموع حاکمیت نیز اینگونه رفتار دیده می شود، سعی دارند تا ناهنجاری‌های اجتماعی را معلول رفتار نظام اسلامی در ایران تعبیر نمایند. این جو رسانه‌ای به دنبال آن است تا با برجسته کردن آمار و ارقام جرایم خرد، آرامش روانی را از جامعه سلب و طوری القا کند که امنیت اجتماعی در جامعه ایران به حداقل خود رسیده است.این جریان رسانه‌ای از این طریق به دنبال تصویر سازی از ایران به عنوان کشوری با ناهنجاری‌های گسترده و دزدی‌های فراوان است تا وجهه بین المللی ایران را تخریب و پالس‌های مثبتی را برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ج.ا.ا به کشورهای غربی بدهد.

ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار