موج سواری رسانه ای بر پرونده طبری و مفسدین دستگاه قضا

از زمان آغاز محاکمه اکبر طبری و دیگران مفسدین دستگاه قضا، رسانه های معاند و برخی رسانه های اصلاح طلب با تمرکز بر مفاد این پرونده ها، در پی تعمیم فساد به کل سیستم و متهم کردن حاکمیت گام برداشته اند.
کد خبر: ۵۷۴۱
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۸

‌‌به گزارش دیدار مدیا؛ پس از برگزاری دو جلسه از دادگاه مفسدان قضایی، ابعاد مختلف این پرونده توسط رسانه‌های اصلاح‌طلب و ضدانقلاب مورد بررسی قرار گرفته است. در اتهاماتی که اخیرا در این پرونده مورد توجه این رسانه‌‎ها قرار گرفته و در مورد آن حدس و گمان‌هایی را مطرح می کنند ماجرای همکاری طبری با برخی چهره‌های پرنفوذ در حاکمیت است. در همین ارتباط این رسانه‌ها مطرح کرده‌اند که طبری ارتباط نزدیکی با حلقه نزدیک به ناطق نوری و کیومرث نیازآذری رییس سابق اطلاعات مازندران داشته است. همچنین حجم این پرونده و ابعاد مختلف آن که در دادگاه‌های این متهمان مطرح می شود مورد توجه ویژه این رسانه‌ها بوده است تا جایی که به آن لقب مادر دیگر فسادهای چند سال اخیر داده‌اند.

 

ایران وایر در گزارشی تحلیلی با عنوان "پرونده اکبر طبری؛ از جدال برای رهبری آینده تا پایان حلقه «امنیتی‌های مازندرانی»"؛ مباحث زیر را مطرح نموده است:


• هر چند که اکبر طبری، مازندرانی و به تعبیری همشهری صادق لاریجانی است اما پیش از دوره ریاست او نیز جزو مدیران قوه قضاییه بوده است.


• پیش ازمطرح شدن نام اکبر طبری در پرونده‌های فساد مالی نام الیاس محمودی دیگر همشهری او مطرح شده بود.


• طبری متهم شده که در سال ۱۳۹۰ با اعمال نفوذ پرونده مصطفی نیازآذری یکی از متهمان «کلان اقتصادی» را بسته و او نیز فرار کرده است. کیومرث نیازآذری، پدر مصطفی ۱۳ سال مدیر کل اطلاعات استان مازندران بوده است.


• ردپای برخی مقامات دیگر از جمله کامران دانشجو، استاندار تهران در سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ و معاون سیاسی وزیر کشور در جریان انتخابات مناقشه‌برانگیز ۱۳۸۸ و همچنین علی اکبر ناطق نوری، رییس سابق بازرسی دفتر رهبر جمهوری اسلامی، در این بخش از پرونده نیز وجود دارد.


• در جلسات دادگاه اما هنوز نام این افراد مطرح نشده است.


• سال ۱۳۸۷ نیز شهرداری لواسان از صدور پروانه ساخت برای این مجتمع امتناع کرده اما در نهایت با دخالت علی اکبر ناطق نوری، رییس دفتر بازرسی رهبر جمهوری اسلامی، برای این مجموعه پروانه صادر شده است.


• با این حال وحید حقانیان، از افراد قدرتمند دفتر رهبر جمهوری اسلامی، دستور توقف این پروژه را صادر کرده است.


• این ویلاها متعلق به سه برادر به نام حسن، محسن و مهدی نجفی است. گفته شده که این افراد با علی اکبر ناطق نوری نسبت فامیلی دوری دارند.


• در جلسه دادگاه «فساد» بانک ملت نام احسان سخایی، داماد محمود علوی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، به عنوان کارگزار یکی از بدهکاران به این بانک مطرح شد.


• این پرونده به لحاظ متهم شدن چند مقام ارشد و قاضی شاخص قوه قضاییه بی‌سابقه‌ترین پرونده است.


• طبری معاون اجرایی رییس سابق قوه قضاییه و منصوری و قاسم‌زاده از قضاتی هستند که احکام صادر توسط آن‌ها خبرساز شده بود.


• این پرونده همچنین یکی از تودرتوترین پرونده‌های فساد است چراکه متهم ردیف اول آن متهم است که از متهمان چند پرونده فساد چند هزار میلیارد تومانی حمایت کرده و زمینه اقدامات غیرقانونی آنان را فراهم کرده است. این فساد در قوه قضاییه به تعبیر برخی، مادر دیگر فسادها بوده است.


• اکبر طبری در جلسات دادگاه اما در مقام یک طلبکار ظاهر شده است. رویه‌ای که تقریبا در اکثر پرونده‌های فساد مقامات جمهوری اسلامی وجود دارد و آنان نه تنها اتهام خود را نمی‌پذیرند بلکه مدعی خدمت به جمهوری اسلامی و کشور می‌شوند.


• این پرونده پایان موقتی بر قدرت حلقه «امنیتی‌های مازندرانی» است.


• همزمان با این پرونده تا مدتی بحث فساد در قوه قضاییه مطرح خواهد شد اما تغییری رخ نخواهد داد چرا که فساد گسترده در این قوه از حدود ۱۵ سال پیش و با وجود مطرح شدن چند پرونده فساد دیگر همچنان ادامه دارد.


• دادگاه اکبر طبری را برخی به نمادی از جدال بین ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه فعلی و صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه سابق برای رهبری آینده جمهوری اسلامی تفسیر کرده‌اند.


• بازداشت نزدیکان همواره یکی از روش‌های حذف مقامات سیاسی در ایران بوده است. نام صادق لاریجانی و ابراهیم رئیسی در زمان‌های مختلف در گمانه‌های رهبری پس از مرگ آیت‌الله خامنه‌ای مطرح شده است.


• پرونده طبری غیر از جدال برای رهبری آینده نام یک گروه قدرتمند و فاسد در قوه قضاییه مشهور به حلقه «امنیتی‌های مازندرانی» را مطرح کرده است. این پرونده همچنین به لحاظ تعداد متهمان با سوابق قضایی بی‌سابقه است.


• در آخرین اتفاق حاشیه‌ای پرونده اکبر طبری «مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران» در نامه‌ای به صادق لاریجانی از او خواسته‌اند از ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام استعفا دهد تا مسیر بازداشت و محاکمه‌اش هموار شود.


• هر چند که هیچ یک از چهره‌های سیاسی از اکبر طبری حمایت نکرده و او را متخلف می‌دانند اما این پرسش نیز مطرح شده که چرا اینک و پس از ۱۰ سال این پرونده بار دیگر گشوده شده است.


• پنج سال از مدتی که بر اساس کیفرخواست دادستانی تخلفات اکبر طبری رخ داده، ابراهیم رئیسی دادستان کل کشور بوده و این امکان را داشته که علیه او اعلام جرم کند.


• از همین‌رو برخی این پرونده را ضربه نهایی برای حذف صادق لاریجانی از گزینه‌های رهبری جمهوری اسلامی دانسته‌اند.


• حذف لاریجانی البته به معنای افزایش شانس رئیسی برای رهبری نیست. تجربه رهبری علی خامنه‌ای ثابت کرده که ممکن است همه گزینه‌های مطرح در رقابت با یکدیگر حذف شوند و ضعیف‌ترین گزینه در نهایت به رهبری برسد.


• همانگونه که احمد خمینی نقش مهمی در حذف آیت‌الله منتظری از سمت رهبری داشت اما نه تنها خود به این مقام نرسید بلکه مدتی پس از رهبری خامنه‌ای قدرت خود را از دست داد.


العربیه فارسی نیز در گزارشی خبری، مباحث ذیل را برجسته نموده است:


• حمید علی‌زاده ، بازپرس پرونده املاک نجومی در زمان شهرداری قالیباف (رئیس کنونی مجلس شورای ایران) یکی از متهمان پرونده فساد طبری است.


• حمیده علی‌زاده، از رسول دانیال‌زاده متهم بانکی فراری سی میلیارد رشوه گرفته است.


• این پرونده‌های بدون وقفه فساد در حالی باز می‌شوند که شعار اصلی جمهوری اسلامی از 4 دهه پیش حمایت نه تنها از مستضعفین ایران بلکه مستضعفین جهان است.


کانال تلگرامی سحام نیوز نیز با انتشار پوستر مراسم ختم مادر طبری با عکس محمود کریمی نوشت: مداحی محمود کریمی، مداح بيت،برای مراسم سومین‌شب درگذشت مادر اکبر طبری، معاون اجرایی دفتر ریاست قوه‌قضا، در دوران صادق لاریجانی و متهم به فساد مالی- دوسال پیش.

 

گفتنی است با برگزاری جلسات محاکمه متهمان فساد قضایی و روشن شدن ابعاد آن، رسانه‌های ضد انقلاب تلاش می کنند تا با برجسته کردن حجم این پرونده، پای افراد مختلفی از مقامات ج.ا را در آن باز کنند. علاوه بر این ماجرای حمایت ایت الله آملی لاریجانی از طبری در زمان ریاست وی بر قوه قضاییه باعث شده تا رسانه‌های ضدانقلاب از برخی اظهارنظرهای داخلی درباره محاکمه ایشان استفاده کنند و چهره‌های دیگر نظام را در این پرونده دمقصر و خیل جلوه دهند. این رسانه‌ها با هدف بزرگ نشان دادن حجم فسادهای این پرونده، قصد دارند طوری وانمود کنند که اسامی مهم در این پرونده توسط قوه قضاییه سانسور می شود و از نهادهای بالاتری مانند دفتر رهبری تاکید شده است که شخصیت‌های تاثیرگذار حاکمیتی مورد اتهام قرار نگیرند. این موج رسانه‌ای با هدف اعتبارزدایی از عملکرد قوه قضاییه در این پرونده، سعی دارد تا فساد طبری را به کل حاکمیت تعمیم و آن را با چراغ سبز مسئولان ارشد نظام معرفی کند. در همین ارتباط به نظر می رسد از این پرونده در آینده رسیدگی‌ها ابعاد بیشتری برملا شود و همین خوراک اتهام زنی گسترده‌ای را علیه مسئولان برای این رسانه‌ها به وجود آورد. از طرفی این رسانه‌ها حداکثر توان خود را گذاشته اند تا آیت الله آملی لاریجانی یا اطرافیان وی را ترغیب به اظهارنظرهای رادیکال کنند و به نوعی این پرونده را وارد مرحله‌ی جدیدی از اختلافات درون حاکمیتی نمایند.

ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار