فضاسازی رسانه ای برای مشروعیت بخشیدن به فعالیت‌های فرقه ضاله بهائیت

بازداشت سه مروج فرقه بهائیت موجب شده تا رسانه های ضد انقلاب با تمرکز بر این خبر، زمینه تبلیغ این گروه و حمله به نظام اسلامی را در دستور کار خویش قرار دهند.
کد خبر: ۵۷۲۹
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۵

‌‌به گزارش دیدار مدیا؛پس از دستگیر سه متهم ترویج بهائیت در روزهای گذشته در شهر رفسنجان، اخبار مرتبط با این فرقه ضاله به محور رسانه‌های خبری تبدیل شد. در همین ارتباط "بانی دوگال" نماینده ارشد جامعه جهانی بهاییت در سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای نسبت به اخبار برخورد با بهاییان در ایران واکنش نشان داد. در این بیانیه تاکید شده که اظهار نظر یکی از مقامات قضایی شیراز مبنی بر ریشه کن کردن بهاییان در این استان نقض آشکار قوانین حقوق بشر و نمایانگر کینه‌ ورزی ج.ا نسبت به جامعه بهاییان است.

 

دویچه وله فارسی با انتشار اعلامیه مرکز جهانی بهائیان به تحلیل این اعلامیه پرداخته و در گزارشی نوشت:


• در اعلامیه جدید مرکز جهانی بهاییان به "افزایش اذیت و آزار بهاییان در بحبوحه کرونا" از سوی مقامات ایران و تهدید به "ریشه‌کن‌" کردن آنها در جریان جلسه دادگاه گروهی در شیراز و فشارهای روانی بر این اقلیت مذهبی اشاره شده است.


• مرکز جهانی بهاییان به "شمار بی‌سابقه احکام جدید زندان"، "تجدید حبس" و "کمپین نفرت‌پراکنی در رسانه‌ها" علیه بهاییان در ایران ابراز نگرانی کرده‌اند.


• بنا بر این اعلامیه، در هفته‌های اخیر "دست‌کم ۷۱ تن" از بهاییان در شهرهای مختلف ایران، در معرض دستگیری، احضار به دادگاه، محاکمه، محکومیت به زندان و حبس‌ قرار گرفته‌اند.


• در جلسه دادگاه گروهی از بهاییان شیراز، یک مقام قضایی تهدید کرده است که "بهاییان این شهر را ریشه‌کن خواهد کرد". در این دادگاه بهاییان به یک تا ۱۳ سال زندان محکوم شده‌اند.


• بانی دوگال، نماینده ارشد جامعه بهایی در سازمان ملل متحد، این اظهارات را "به وضوح نمایانگر کینه و تعصب مذهبی و انگیزه واقعی مقامات حکومتی" در ایران در برخورد با بهاییان می‌داند.


• نماینده ارشد بهاییان هدف از این تهدید را "ایجاد هراس در بهاییان و اعمال فشار شدید روانی بر بهاییان و خانواده‌هایشان" و نمایانگر "تبعیض شدید" نسبت به بهاییان در نظام قضایی ایران دانسته است.


• "پیوسته در معرض تهدید به زندانی شدن" بودن و "اضطراب ناشی از آن"، فشار روانی بالایی بر بهاییان وارد می‌کند.


• نماینده ارشد بهاییان در سازمان ملل متحد، "تهدید به ریشه‌کن نمودن یک جامعه، محاکمه دسته‌جمعی اعضای آن، حبس مجدد آنها در بحبوحه یک بیماری فراگیر و نفرت‌پراکنی نسبت به آنها" را "تحولی هولناک و بسیار نگران‌کننده" دانسته است.


• در این اعلامیه به "افزایش دروغ‌پراکنی رسانه‌های وابسته به دولت ایران"، رادیو، تلویزیون، روزنامه و شبکه‌های اجتماعی که همسو با فشارهای اخیر بر جامعه بهایی "به صورت هماهنگ‌شده و برای بدنام کردن بهاییان" در جریان است، اشاره شده است.


• جمهوری اسلامی جامعه‌ی بهاییان ایران را که یکی از پر‌شمارترین اقلیت‌های مذهبی این کشور به شمار می‌روند، به طور سیستماتیک سرکوب می‌کند و آنها را از اساسی‌ترین حقوقشان محروم کرده است.


• قانون اساسی جمهوری اسلامی، دین بهاییت را به رسمیت نمی‌شناسد و بهاییان از حقوق رسمی یک اقلیت مذهبی برخوردار نیستند.


• آنها از هرگونه فعالیت در عرصه‌‌ی عمومی منع شده‌‌ و از حق تحصیل در دانشگاه‌‌ها و حق اشتغال در ادارات دولتی یا وابسته به دولت محروم هستند.


هرانا نیز در گزارش خبری مشابهی با تیتر " افزایش فشار بر جامعه بهایی؛ احضار ۲۶ شهروند بهایی به دادگاه انقلاب شیراز" مدعی شده است: « 26تن از شهروندان بهایی ساکن شیراز طی احضاریه ای به دادگاه انقلاب شیراز احضار شدند. احضار این شهروندان در حالی است که بنا به بیانیه اخیر جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل یک مقام قضایی در دادگاهی در شیراز تهدید به ریشه کن کردن جامعه بهاییان شیراز کرده است. روز گذشته بانی دوگال، نماینده ارشد جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای نسبت به افزایش فشار بر پیروان این آیین در ایران ابراز نگرانی کرد.

 

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند. بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.»

 

رسانه‌های ضدانقلاب و فعال در زمینه حقوق بشر در یک اقدام مشترک در روزهای اخیر تلاش کردند تا اخبار مرتبط با فرقه ضاله بهائیت در ایران را برجسته و باعث واکنش بهاییان خارج از ایران شوند. به نظر می رسد این اقدام مورد استقبال این مجامع نیز واقع شد و بانی دوگال نماینده ارشد جامعه جهانی بهاییت در سازمان ملل در بیانیه مشکوک بلافاصله ج.ا را به نقض قوانین بین المللی متهم کرد. جامعه سرمایه‌دار بهاییت در دنیا به دنبال آن است تا با استفاده از ظرفیت رسانه‌های ضدانقلاب باعث فشار به ج.ا و در کنار ان تبلیغ این فرقه در بین جامعه ایران شود. به نظر می رسد این موج رسانه‌ای با تحریک این قبیل اشخاص جامعه بهائیت که دارای قدرت و سرمایه هستند، قصد دارد تا با فشار علیه ج.ا برخورد با ترویج بهائیت را متوقف و مطالبه‌ای مدنی را برای به رسمیت شناختن این فرقه ضاله به وجود آورد.

ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار