به گزارش دیدار مدیا؛ مشروعیت زدایی از نهادهای حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران در بخش های مختلف، همواره یکی از مهمترین بنیان های تلاش های رسانه ای جریان های معاند علیه کشورمان بوده است. در واقع، این جریان ها سعی داشته اند از این طریق، از ساختار نظام در ابعاد مختلف مشروعیت زدایی کنند و به نوعی آن را از داخلی تهی و بی آبرو کنند و راه را جهت پیشبرد دستورکار خود علیه کشورمان هموار سازند. در جدیدترین دور از این تلاش های رسانه ای، به تازگی رسانه های عرب زبان و معاند با جمهوری اسلامی ایران، مانور رسانه ای گسترده ای را در مورد محاکمه اکبر طبری معاون اجرایی اسبق رئیس سابق قوه قضائیه به اتهام فساد گسترده آغاز کرده اند و سعی داشته اند به نوعی هم از ساختار قضایی ایران و هم از برخی دولتمردان ارشد کشورمان، مشروعیت زدایی کرده و آن ها را نیز همدستان اکبر طبری در اقدامات مجرمانه اش معرفی کنند. در ادامه به بخش هایی از این تلاش های رسانه ای اشاره می شود.
پایگاه خبری عرب نیوز در گزارش خبری با عنوان "ایران فرآیند محاکمه معاون اسبق رئیس قوه قضائیه این کشور را آغاز کرده است"، می نویسد: «دولت ایران فرآیند محاکمه یک مقام ارشد قضایی این کشور به نام اکبر طبری که پیشتر به مدت 20 سال معاون رئیس قوه قضائیه ایران بوده را به همراه 21 تن دیگر به اتهام فساد آغاز کرده است. تلویزیون ایران در اقدامی نادر ضمن پوشش دادگاه اکبر طبری و دیگر مفسدان همراه وی، به طور خاص چندین مرتبه چهره وی را به وضوح نشان داد.
منابع خبری در ایران به نقل از حاضران در دادگاه مدعی شده اند که اکبر طبری با استفاده از نفوذ خود در قوه قضائیه، در پرونده بسیاری از افراد ذینفوذ دخالت کرده و مانع از محاکمه عادلانه آن ها شده است.
اکبر طبری در مدت ریاست محمود شاهرودی بر قوه قضائیه ایران، مسوولیت امور مالی این قوه را بر عهده داشت و در دوره ریاست آملی لاریجانی نیز در نهایت تعجب، ترفیع رتبه گرفته و به سمتِ معاون اجرایی قوه قضائیه منصوب شده است.
اکبر طبری همزمان با ورود آیت الله رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه به این نهاد، بازداشت شد و مسوولان قضایی مانور گسترده ای در زمینه مبارزه با فساد به راه انداختند.
یکی از همدستان طبری در انجام اقدامات مجرمانه اش، قاضی بیژن قاسم زاده بوده است که پیشتر به دلیل اعلام حکم جهت فیلترینگ تلگرام در داخل این کشور مشهور شده بود. قاسم زاده متهم به دریافت چندین فقره رشوه است.
اسماعیلی سخنگوی دستگاه قضایی ایران گفته است برخی از همدستان آقای طبری، همچنان در قوه قضائیه و دیگر دستگاه ها، منصب دارند و بازداشت نشده اند.»
رادیو فردا انگلیسی نیز گزارشی مشابه با عنوان "دادگاه معاون اسبق رئیس قوه قضائیه ایران به اتهام ارتکاب به فساد در سطح گسترده برگزار شد"، آورده است: «یک مقام ارشد قضایی ایران که سال ها در این سیستم فعالیت داشته، به تازگی به اتهام انجام فساد در مقیاس گسترده تحت محاکمه قرار گرفته است. نام این فرد اکبر طبری است و معاون سابق اجرایی رئیس قوه قضائیه بوده است.
وی در دوره ریاست آیت الله آملی لاریجانی، در سمتِ معاونت اجرایی ریاست قوه قضاییه قرار داشته است. پیشتر در دوره ریاست آملی لاریجانی بر قوه قضائیه، زمزمه هایی دال بر احتمال رهبر شدن وی در نظام جمهوری اسلامی ایران به گوش می رسید.
آیت الله خامنه ای پس از کنارگذاشتن آملی لاریجانی از سمت ریاست قوه قضائیه، آیت الله رئیسی را به این سمت برگزید. گفته می شود این تغییر، در نوع خود فروپاشیِ هیمنه خاندان لاریجانی ها در عرصه قدرت سیاسی ایران بوده است زیرا اندکی بعد برادر وی علی لاریجانی نیز از سمت نمایندگی مجلس ایران و به تبع آن ریاست مجس شورای اسلامی این کشور، کنار رفت.»
رسانه ی یاد شده در ادامه می نویسد: «برخی ناظران و کارشناسان بر این باورند که دستگیری و محاکمه اکبر طبری توسط نظام ایران، در واقع تیر آخر به تابوتِ قدرت و هیمنه خاندان لاریجانی در عرصه قدرت سیاسی ایران بوده است. این مساله نمودی از سیاست قدرت در ایران و تلاش های گروه های مختلف جهت کسب موقعیت جانشینی آیت الله خامنه ای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی ایران است.
قوه قضائیه ایران، اکبر طبری را متهم کرده که در پرونده برخی انسان های ذینفوذ مداخله و جرایم آن ها را لاپوشانی کرده است.
تلویزیون ایران در اقدامی نادر، جلسه محاکمه اکبر طبری را با نشان دادن چهره وی، بارها و بارها نشان داد. گفته می شود بسیاری از ناظران و تحلیلگران، اکبر طبری را چهره قدرتمند دستگاه قضایی ایران می دانستند که همواره در سایه بوده است.»
شایان ذکر است که مشروعیت زدایی از نهادهای حاکمیتی نظام جمهوری اسلامی ایران، از جمله مهمترین محورهای تلاش های سیاسی و رسانه ای جریان های غربی و معاند بر علیه کشورمان از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران بوده است. در این راستا و در جدیدترین دور از این تلاش های رسانه ای، به تازگی رسانه های عرب زبان و اروپاییِ معاند با جمهوری اسلامی ایران، مانور رسانه ای گسترده ای را در رابطه با پرونده فساد اکبر طبری معاون اسبق قوه قضائیه به راه انداخته اند و سعی کرده اند اقدامات مجرمانه او را به کل ساختار سیاسی و قضایی ایران تعمیم دهند. عمده اهداف این عملیات روانی، 1: مشروعیت زدایی از نظام قضایی ایران، 2: تعمیم فسادهای اکبر طبری به کل سیستم سیاسی و قضایی ایران، 3: ارائه این توضیح که افراد فاسد در ساختار حکومتی ایران و در نهادِ مهمی نظیر دستگاه قضا رخنه کرده اند و به راحتی حتی ترفیع درجه می گیرند، 4: و مشروعیت زدایی از نهادهای مهم حاکمیتی در کشورمان می باشد.