تشدید جنگ روانی گسترده علیه خطوط کشتیرانی ایران

همزمان با اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه برخی ناوگان های دریایی کشورمان، رسانه های وابسته به امپریالیسم جهانی با پوشش وسیع اقدامات خلاف عرف آمریکا، دور جدیدی از جنگ روانی را علیه خطوط کشتیرانی کشورمان کلید زده اند.
کد خبر: ۵۷۲۲
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۶

به گزارش دیدار مدیا؛ ارائه چهره ای مخدوش و تهدیدزا از ایران و اقدامات این کشور در زمینه های گوناگون، همواره یکی از مهمترین دستورکارهای جریان های سیاسی و رسانه ای غربی و معاند بر علیه کشورمان بوده است. در حقیقت، این جریان ها سعی داشته اند از این طریق، از ایران در عرصه بین المللی مشروعیت زدایی کنند و راه را برای اقدامات نامشروع خود علیه کشورمان هموار سازند. در این راستا و در جدیدترین دور از این تلاش های رسانه ای، به تازگی رسانه های آمریکایی و اروپاییِ مخالف با نظام جمهوری اسلامی ایران، جنگ روانی گسترده ای را با محوریت اقدام اخیر دولت آمریکا مبنی بر تحریم شرکت کشتیرانی ایران به راه انداخته اند و سعی کرده اند، این حرکت را با این گزاره که خطوط کشتیرانی ایران در بحث های تسلیحاتیِ دولت ایران نقشی پررنگ دارد، توجیه کنند. در ادامه به بخش هایی از این تلاش های سیاسی و رسانه ای اشاره می شود.

 

پایگاه خبری هارتض در گزارش خبری با عنوان "تحریم های آمریکا علیه شبکه کشتیرانی ایران، عملیاتی شدند"، می نویسد: «ماه ها پس از آنکه دولت آمریکا از تحریم شبکه کشتیرانی ایران به دلیل نقش آن در نقل و انتقال سلاح و دیگر تسلیحات کشتار جمعی خبر داده بود، این تحریم ها در روز دوشنبه(19 خردادماه)، حالت اجرایی به خود گرفتند.


مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به کلیه بخش های تجاری و صنعت کشتیرانی در جهان هشدار داده که از هرگونه همکاری با ناوگان کشتیرانی ایران بپرهیزند زیرا در غیر این صورت با تحریم های گسترده آمریکا مواجه خواهند شد.


پیشتر وزارت خارجه آمریکا مدتی را به ایران وقت داده بود تا بتواند به دلایل بشردوستانه همچنان از ناوگان حمل و نقل دریایی خود استفاده کند و در عین حال، جهت تامین نیازهای خود، راه های جایگزین دریایی را بیابد.


پمپئو از تمامی مسوولان بندری در اقصی نقاط جهان خواسته تا به دقت فعالیت هایی که در بنادرشان انجام می شود را رصد کنند و خود مانع از اقدامات مخرب ایران و آسیب رسیدن به تاسیسات و اعتبار بندریشان شوند.»


این رسانه صهیونیستی در ادامه می نویسد: «وزارت خارجه آمریکا بارها و بارها ناوگان کشتیرانی ایران را متهم به نقل و انتقال ادوات مورد نیاز جهت تولید موشک های بالستیک و همچنین ارسال سلاح به کشورهای مختلف جهان و صادرات خشونت کرده است.


عمده تاکید مقام های آمریکایی در محکوم کردن فعالیت های شرکت کشتیرانی ایران، نقش بارز این شرکت در صنعت موشکی این کشور بوده است که خود در نهایت، تهدیدی مستقیم بر علیه نظم و امنیت بین المللی است.»

 

پایگاه خبری "دِ نشنال" نیز در گزارش مشابهی می نویسد: « ایالات متحده آمریکا به کلی شرکت کشتیرانی ایران را به همراه دفتر این شرکت در شانگهای چین، تحریم کرده است. آمریکا هدف اصلی از عملیاتی کردنِ این تحریم را نیز نقش شرکت کشتیرانی ایران در کمک به برنامه موشکی ایران و نقل و انتقال بین الملل سلاح توسط آن اعلام کرده است.


مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، شرکت کشتیرانی ایران را بزرگترین حامی برنامه های خطرناک تسلیحاتی ایران عنوان کرده است و عملکرد آن را دقیقا در نقطه مقابله منع اشاعه تسلیحات کشتار جمعی خطاب کرده است.


مایک پمپئو همزمان با اجرایی شدن تحریم ها علیه ناوگان کشتیرانی ایران از جامعه جهانی درخواست کرده که مراقب فریبکاریِ ایرانی ها باشند.


پمپئو گفته است: در برهه کنونی این مساله کاملا روشن است که یا کشورها در برابرِ اقدامات مخرب شرکت کشتیرانی ایران بایستی بایستند و یا با آن همراهی کنند. آن هایی که با این روند همراهی کنند، قطعا با تحریم های گسترده ایالات متحده آمریکا رو به رو خواهند شد.»


رسانه یاد شده در پایان مدعی می شود: «وزیر خارجه آمریکا از تمامی دولت های جهان درخواست کرده که مراقب باشند که مبادا دولت ایران با استفاده از ناوگان کشتیرانی خود بتواند تجهیزات مورد نیاز صنعت موشکی اش را از کشورهای آن ها تامین کند.


ناظران و تحلیلگران بر این باورند که اقدام جدید دولت آمریکا علیه ایران، بی ارتباط با گسترش تعاملات دریایی ایران با ونزوئلا و کشورهایی نظیر سوریه نیست و بایستی آن را در راستای تشدید کارزار فشارحداکثری بر علیه تهران دانست.»


رادیو فردا انگلیسی نیز گزارش خبری روزش با عنوان "آمریکا لیستی به روز و جدید از تحریم ناوگان کشتیرانی ایران را ارائه کرد" آورده است: «وزارت خزانه داری آمریکا لیست گسترده ای از تحریم ناوگان کشتی های تجاری ایران را تهیه و منتشر کرده است. بر این اساس، هر شرکت و کشوری که با ناوگان دریایی ایران همکاری کند، تحت تحریم های گسترده آمریکا قرار خواهد گرفت.


آمریکا با استناد به نقش ناوگان کشتیرانی ایران در نقل و انتقال سلاح و تامین قطعات لازم جهت صنعت موشکی این کشور، این ناوگان را به نحو گسترده ای تحریم کرده است.


اندکی قبل، تعدادی از کشتی های ایرانی که حامل سوخت برای رژیم مادورو در ونزوئلا بودند، به این کشور رسیدند. دولت آمریکا هشدارهای زیادی را مبنی توقیف این کشتی ها که در حقیقت ناقض تحریم های آمریکا بودند صادر کرده بود با این حال، این کشتی ها به سلامت به مقصد خود رسیدند.


مقام های آمریکایی معتقدند ناوگان کشتیرانی ایران عمیقا در حال تامین نیازهای موشکی و هسته ای این کشور هستند و کاملا در جهتِ مخالف با نظام منع اشاعه تسلیحات کشتار جمعی و نقض صلح و امنیت بین المللی حرکت می کنند.»


پایگاه خبری اس اند پی نیز گزارش خبری می اورد: « ایالات متحده آمریکا به تازگی 121 کشتی و نفت کش ایرانی را به دلیل اقدامات آن ها که ناقض صلح و امنیت بین المللی عنوان شده، تحت تحریم قرار داده است.


مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در اظهارنظری بر نقش عمیق ناوگان کشتیرانی ایران در تامین نیازهای موشکی و تسلیحاتی ایران تاکید کرده و اعمال تحریم بر علیه این ناوگان را کاملا ضروری دانسته است.


انتظار می رود بازارهای انرژی اندکی از این اتفاق تاثیر بگیرند و قیمنت تا حدی با صعود مواجه شود.


دولات ترامپ به کلیه افراد، شرکت ها و کشورها هشدار داده که هرگونه ارتباط خود را با شرکت کشتیرانی ایران قطع کنند زیرا در غیر اینصورت، با تحریم های سنگین آمریکا مواجه خواهند شد.»


پایگاه خبری المانیتور تحریم های اخیر آمریکا را اینگونه تشریح می کند: « ایالات متحده آمریکا پس از مهلت شش ماهه به ایران به دلایل بشردوستانه، خطوط کشتیرانی ایران را به طور کامل تحت تحریم قرار داده است.


مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، مهلت شش ماهه آمریکا به خطوط کشتیرانی ایران را سخاوتمندانه خوانده و به کشورهای جهان هشدار داده که از هرگونه تعامل با خطوط کشتیرانی ایران به طور جدی بپرهیزند.


مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا قویا گفته است خطوط کشتیرانی ایران نقش بارز و قابل توجهی در صنعت موشکی و تسلیحاتی ایران ایفا می کند و کاملا برای صلح و امنیت بین المللی خطرناک است.


بسیاری از تحلیلگران این اقدام آمریکا را آغازگرِ دورِ جدیدی از تنش ها میان این دو کشور در عرصه بین المللی ارزیابی می کنند.»


نکته حائز اهمیت در این باره آنکه، امنیتی کردن چهره ایران در عرصه بین المللی، همواره یکی از مهمترین دستورکارهای جریان های سیاسی و رسانه ای کشورها و رسانه های معاند بر علیه کشورمان بوده است. این جریان ها، همیشه سعی داشته اند هم سو با سیاست های خصمانه دولت هایشان، تصویری منفی از ایران را به جهانیان عرضه کنند و از این طریق راه را برای اقدامات میدانیِ دول معاند با جمهوری اسلامی ایران هموار سازند. در جدیدترین دور از این تلاش های سیاسی و رسانه ای، رسانه های آمریکایی و اروپایی به نحو گسترده ای اقدام اخیر دولت آمریکا مبنی بر تحریم شکت کشتیرانی ایران و کلیه کشتی های این کشور را پوشش داده اند و سعی در توجیه این اقدام نامشروع داشته اند. عمده اهداف این تلاش های رسانه ای، 1: تعمیم مساله تحریم خطوط کشتیرانی ایران به موضوع نقش گسترده آن در برنامه موشکی و تسلیحاتی ایران، 2: مشروعیت زدایی و ایجاد ابهام و تصویری تیره از ناوگان کشتیرانی ایران و فعالیت های بین المللی آن، 3: ارائه تصویری متعهد و مسوول از ایالات متحده آمریکا با این استدلال که این کشور تا جای ممکن برای اهداف انسان دوستانه به شرکت کشتیرانی ایران مهلت داده، 4: و در نهایت، برجسته سازی به اصطلاح تهدیدِ تحرکات ناوگان دریایی ایران و لزوم اجماع جامعه بین المللی در برخورد با این پدیده، می باشد.

اخبار مرتبط
ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار