القای آمادگی نظامی برای رویارویی با موشک های ایرانی همزمان با تحویل شناورهای جدید به سپاه

مقامات پنتاگون از فروش 85 فروند موشک پدافند پاتریوت به کویت خبر داده اند، رخدادی که در پی القای آمادگی آمریکا و متحدینش در برابر حفاظت در برابر موشک های ایرانی ارزیابی می شود.
کد خبر: ۵۷۰۳
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۴

به گزارش دیدار مدیا؛ جدال میان تهران و واشنگتن این روزها و با پهلوگرفتن موفقیت آمیز نفتکش های ایرانی در سواحل ونزوئلا و عدم تمدید معافیت های هسته ای منطبق با برجام از سوی آمریکا بیش از پیش تشدید شده است. هفته پیش بود که مقامات نظامی آمریکا و رسانه های آنان از برگزاری موفقیت آمیز مانوری نظامی در خلیج فارس خبر دادند، اکنون و در اقدامی جدید، پنتاگون از فروش ده ها موشک جدید پاتریوت به کویت خبر داده است، رخدادی که می توان آن را در راستای فروش بیش از پیش تسلیحات آمریکایی به اعراب منطقه، جهت آنچه "خطر ایران" می نامند، ارزیابی نمود. انتشار خبر فروش موشک های پاتریوت به کویت با تحویل شناورهای مدرن وزارت دفاع به سپاه پاسداران، جهت بکارگیری آنان در خلیج فارس و تنگه هرمز همزمان گردیده است.

 

وبسایت النشره لبنان در گزارش خبری در این باره می نویسد: وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که با فروش 84 فروند از به روز ترین موشک‌های پاتریوت به کویت به همراه تجهیزات دیگری برای به روز کردن سامانه‌های این موشک به ارزش یک میلیارد و 425 میلیون دلار موافقت کرده است.

 

این بیانیه افزود: این روند از سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا حمایت خواهد کرد زیرا کمک می‌کند که امنیت یک هم پیمان اصلی در خارج از سازمان ناتو بهبود یابد. این همپیمان قدرت مهمی برای ثبات سیاسی و پیشرفت اقتصادی در خاورمیانه به شمار می‌رود.

 

این بیانیه تصریح کرد: "موشک های پاتریوک "pack-3" توان کویت برای پاسخ به تهدیدات کنونی و آینده و تضمین امنیت ساختار زیربنایی نفت و گاز این کشور را بهبود خواهد داد".

 

خبرگزاری فرانسه در گزارش خبری با اشاره به همین بیانیه آورده ‌است: «این روند از سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا حمایت خواهد کرد زیرا کمک می‌کند که امنیت یک هم پیمان اصلی در خارج از سازمان ناتو بهبود یابد. این هم پیمان قدرت مهمی برای ثبات سیاسی و پیشرفت اقتصادی در خاورمیانه به‌شمار می‌رود».

 

این بیانیه اضافه کرد: «موشک‌های پاتریوک (pack-3) توان کویت برای پاسخ به تهدیدات کنونی و آینده و تضمین امنیت ساختار زیربنایی نفت و گاز این کشور را بهبود خواهد داد». اشاره وزارت خارجه آمریکا به حملات موشکی سپتامبر ۲۰۱۹ به تأسیسات نفتی سعودی که آمریکا، ایران را مسئول آنها می داند.


الشرق الاوسط در گزارش تحلیلی می اورد: از میان مسائل سئوال برانگیز در دوره اخیر، مشکل امنیت خلیج عربی به خصوص در سایه تهدید‌های مستمر ایرانی برسطح می‌آید. از چهار دهه پیش و تا این لحظه هیچ کس در واشنگتن به ایران انقلاب اعتماد نکرده و همه می‌دانند که ما با نظامی ئتولوژی طرفیم که اصل «تقیه» را برای تحقق اهداف ماورائی به خدمت می‌گیرد؛ به همین دلیل اعتماد به هریک از وعده‌ها یا نشانه‌هایی از وعده‌های ایرانی به نوعی جنون می‌ماند همچنانکه خریدن وقت به سود ایران و برنامه‌ هسته‌ای آن است.

 

رئیس جمهوری ترامپ ایمان قاطع و محکم دارد که آخرین درمان آتش است و پنهان نیست که نقشه‌های سنجیده برای اقدامات تأدیبی ایران پیش از رسیدن ماه اکتبر آینده وجود دارد؛ شکاف ایرانی روز به روز برای پینه دوز امریکایی گشادتر می‌شود به طوری که از بین رفتن تهدید ایرانی را بدل به لقلقه بیهوده زبانی می‌سازد.

 

وعده امریکایی که به زبان هوک آمده کاملا روشن است:« مهار زدن، چیزی است که خیلی آسان از دست می‌رود، اما حفظ آن سیاستی است که باید انجامش بدهی و کار را با سعودی‌ها و اماراتی‌ها و همه شرکای خودمان در منطقه ادامه می‌دهیم». اما نگه داشتن حاشیه شک در همه حال برای خود خوب است... نه دشمنی دائمی وجود دارد و نه دوستی همیشگی، منافع می‌جنگند و آتشی می‌کنند و درگیری ادامه دارد.

 

به گزارش تارنمای خبری هیل؛ خدمات کمک فنی و نگهداری سامانه‌ها به صورت میدانی و در کویت ارایه می‌شود، اما برای تعمیر قطعات، کویت باید تجهیزات معیوب را به آمریکا ارسال و پس از تعمیر دریافت کرده و هزینه آن را بپردازد.


رویترز می نویسد: این موشک‌های پاتریوت از نوع PAC-3 هستند که آخرین نسخه عملیاتی پاتریوت محسوب می‌شود. سامانه موشکی پاتریوت برای حفاظت از پایگاه‌های نظامی و تاسیسات در مقابل حملات هوایی کاربرد دارد.

به گزارش رویترز، فروش سامانه‌های موشکی به کشورهای منطقه همواره در رسانه‌های داخلی ایران بازتاب منفی داشته است. خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران سال ۹۵ با اشاره به گزارش رسانه‌های غربی درباره تلاش کویت برای خرید موشک‌های پاتریوت از آمریکا نوشت: «گرای موشک‌های پاتریوت به سمت ایران هستند.»


وال استرین ژورنال در گزارش مشابه می نویسد: آمریکا تصمیم دارد تسلیحات جدید از جمله بمب‌های هدایت شونده به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار به عربستان بفروشد.

 

این رسانه آمریکایی بامداد شنبه افزود، طرح فروش بمب‌های هدایت شونده به عربستان در حالی مطرح می‌شود که برخی نمایندگان ارشد حزب دموکرات با این طرح مخالفت کرده‌اند.

 

بمب هدایت شونده، بمب هوشمند یا بمب هدایت دقیق بمبی است که پس از پرتاب کنترل شده تا دقیقا به هدف خاص اصابت کند و از خسارت زدن به نقاط و چیزهای دیگر جلوگیری شود.

 

گفته می‌شود طرح اولیه فروش تسلیحات نظامی آمریکا به عربستان ابتدا به کمیته روابط خارجی مجلس سنا و کمیته امورخارجی مجلس نمایندگان آمریکا ارسال شده است.

 

به نوشته وال استریت ژورنال، این طرح همچنین به شرکت رایتون امکان می‌دهد تولید سلاح در عربستان سعودی را گسترش دهد.

 

بی بی سی فارسی به تهدیدات سپاه برای منطقه پرداخته و  در گزارش تحلیلی می نویسد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسمی با حضور مقام‌های ارشد نظامی ایران از شناورهای موشک‌انداز جدید خود رونمایی کرد. رسانه‌های نزدیک به سپاه گفته‌اند "این شناورها که از نوع شناورهای تندروی نسل جدید هجومی ذوالفقار، میعاد، حیدر و... هستند قابلیت تهاجمی نیروهای مدافع امنیت خلیج فارس را بیشتر و قدرت نیروی دریایی سپاه را دوچندان خواهند کرد".

 

سپاه می‌گوید شناورهای تازه‌اش تولید داخل است و شناورهای میعاد را سپاه و شناور موشک‌انداز ذوالفقار را وزارت دفاع ایران ساخته است. سلامی در سخنرانی در این مراسم گفت: "دفاع، منطق ما در جنگ است اما دفاع به مفهوم انفعال در برابر دشمن نیست، عملیات و تاکتیک ما تهاجمی است و این را در میدان نشان دادیم."

 

او گفت "قلمرو دفاعی خود را تا دوردست امتداد می‌دهیم. نیروی دریایی ما ماموریت دارد با تاثیرگذاری و دفاع امنیت‌بخش به حفظ منافع ملی و تعقیب و انهدام دشمن در دور دست بپردازد". او همچنین هشدار داد که "بخش مهمی از قدرت نظامی دریایی ما ناشناخته است".

 

رونمایی از قایق‌های جنگی و تندروی ایران در حالی صورت می‌گیرد که در هفته‌های اخیر مجددا تنش ایران و آمریکا در خلیج فارس شدت گرفته است. از زمان ترور قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در عملیات پهپادی آمریکا، دو کشور در یکی از کم‌سابقه ترین دوره‌های تنش قرار گرفته‌اند.



رادیو فرانسه نیز در گزارش خبری می نویسد: فرماندهان سپاه پاسداران و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی امروز در مراسم تحویل دهی ١١٠ شناور جدید به نیروی دریایی سپاه پاسداران به قوای دریایی آمریکا در خلیج فارس هشدار دادند.

 

فرماندۀ نیروی دریایی سپاه پاسداران، علیرضا تنگسیری، در این مراسم که در بندرعباس برگزار شد، گفت : "امروز به آمریکایی ها اعلام می کنیم هر جا که باشند ما در نزدیکی آنان خواهیم بود و بزودی حضور ما را بیشتر احساس خواهند کرد." پیش از این سردار علیرضا تنگسیری گفته بود که آمریکایی ها هر کاری دلشان می خواهد در خلیج فارس می کنند و نه تنها قایق های صیادان ایرانی را تجسس می کنند بلکه حین رزمایش های سپاه پاسداران بدون اجازه وارد حریم دریایی ایران می شوند.

 

در اظهاراتی مشابه، سردار حسین سلامی، فرماندۀ کل سپاه پاسداران امروز گفت : "پیشروی در وضعیت دفاعی ماهیت فعالیت سپاه پاسداران است"، هر چند او تأکید کرد که این وضعیت "به معنای انفعال در مقابل دشمن نیست."

 

گفتنی است که سیاست فروش چند ده میلیاردی سلاح به اعراب حاشیه خلیج فارس با القای وجود خطری به نام تهران، در خلال سال های پس از روی کارآمدن دونالد ترامپ در کاخ سفید با شدت هر چه تمامتر تداوم یافته است. فارغ از منافع مالیِ عظیم ناشی از فروش تسلیحات، اعلام آمادگی در برابر حملات موشکی سپاه و حفاظت از پایگاه های آمریکا در منطقه در کنار حفظ آنچه "امنیت دریایی" برای عبور نفتکش ها در منطقه می باشد را می تواند از اهداف آمریکا در این زمینه دانست.

 

شاخه شانه کشیدن برای تهران و اعلام آمادگی مقابله با کشورمان را می توان از دیگر اهداف نظامی سازی منطقه از سوی آمریکا قلمداد کرد. نکته حائز اهمیت آنکه، کاربرد و کارآمدی پدافند مشهور آمریکا موسوم به "پاتریوت"، لااقل در خلال چهار سال اخیر و با تشدید حملات موشکی انصارالله به جنوب سعودی و حمله صورت پذیرفته به تاسیسات فوق استراتژیک آرامکو در کنار ضربات موشکی سپاه به عین الاسد بشدن خدشه پذیر شده است.

اخبار مرتبط
ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار