تداوم هجمه علیه حزب الله با هدف خلع سلاح مقاومت در لبنان

با وجود روی کار آمدن حسن دیاب به عنوان نخست وزیر جدید در لبنان؛ دور جدیدی از اعتراض ها در این کشور آغاز شده است، اعتراض هایی که با حمایت رسانه های نزدیک به سعودی، رنگ و لعاب ضدیت با حزب الله به خود گرفته است.
کد خبر: ۵۷۰۲
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۳

به گزارش دیدار مدیا؛ با وجود روی کار آمدن حسن دیاب به عنوان نخست وزیر جدید لبنان پس از هفته ها اعتراض های مردمی در این کشور، دور جدیدی از تظاهرات ها در این کشور کوچک در طول روزهای اخیر شعله ور شده است. اعتراض هایی که با توجه به شیوع کرونا پایان یافته بود، اکنون و با طرح مباحث اقتصادی مجددا پا گرفته است. در این میان اتهام زنی به حزب الله به عنوان عامل ناکارامدی اقتصادی حاکم بر جامعه لبنان و ضرورت خلع سلاح این حزب از سوی رسانه های منطقه ای و فرامنطقه ای دنبال شده است. قرار دادن حزب الله در لیست گروه های تروریستی از سوی بریتانیا و آلمان و تهدید قلمداد نمودن آن از سوی پارلمان اتریش بر دامنه حملات علیه حزب الله به نحو چشمگیری افزوده است. 

 

در ادامه به مهمترین خط خبری در پیش گرفته بر علیه مقاومت در خلال دو روز سپری شده می پردازیم:

 

العربیه در گزارشی تحلیلی می نویسد:ده‌ها هزار تظاهرکننده، شنبه 30 مه در برابر «وزارت دادگستری» در بیروت در میان تدابیر سفت و سخت امنیتی ارتش و نیروهای انتظامی لبنان، تجمع کرده و شعارهایی را در مورد لزوم خلع سلاح حزب‌الله، سر دادند. نیروهای امنیتی با جدا سازی میان این دو گروه (موافقان و مخالفان حزب الله) از معترضان کوشیدند از بروز درگیری یا تعرض فیزیکی، مانند حوادث مشابه گذشته در تخریب چادرهای معترضان و تحصن کنندگان در مرکز بیروت به دست با صطلاح« محور دو گانه شیعه»(حزب الله و هم پیمان آن جنبش امل)، جلوگیری کنند.

 

این درحالی است که چند ماه از تظاهرات 17 اکتبر می گذرد که سراسر لبنان و بویژه بیروت و طرابلس و جنوب لبنان را فرا گرفت که از نگاه پاره ای از محافل، کانون حضور حزب الله به شمار می آید. در این تظاهرات، مطالبات مربوط به بهبود وضعیت معیشتی و بازخواست از مسئولان حاکمیت در دوره‌های مختلف از جمله مسئولان وابسته به حزب‌الله مطرح گردید و همچنین مطالباتی درمورد منحصر کردن سلاح صرفا در دست حاکمیت، عنوان شد.

 

نکته جالب توجه در این تظاهرات این بود که برای نخستین بار، ناخشنودی باصطلاح «محیط حزب‌الله» از أوضاع حاکم بر کشور نشان داده شد؛ زیرا فریاد جوانان به گوش می رسید که خواهان دگرگونی طبقه سیاسی حاکم و مسئولان و تشکیل کابینه ای خالی از عناصر وابسته به أحزاب بودند.

 

این اعتراض‌ها با توجه به عواملی چند از قبیل تشکیل کابینه، بارش‌های فصلی و بروز بحران کرونا، فروکش کرد. گفتنی است قطعنامه 1959 مورخ 2004/9/2 که مورد تائید 9 عضو و رای ممتنع 6 عضو شورای امنیت قرار گرفت، در چارچوب بند ششم منشور سازمان ملل با عنوان «حل مسالمت آمیز منازعات» و محدود کردن سلاح صرفا به دولت لبنان قرار دارد.

 

الحدث در گزارشی خبری می نویسد: پارلمان اتریش در ادامه خط و مشی در پیش گرفته شده از سوی بریتانیا و آلمان، گروه حزب الله لبنان را تهدیدی برای این کشور و اتحادیه اروپا قلمداد کرد، اقدامی که راه را برای تروریستی خطاب کردن این گروه از سوی دولت این کشور تسهیل خواهد نمود.

 

به نوشته الحدث، حزب الله و عواملش در طول سال های اخیر بارها اقدام به انجام اقدامات تروریستی در خاک اروپا نموده اند. حمله به اتوبوس گردشگران یهودی در بلغارستان نمونه ای از اقدامات تروریستی این حزب می باشد.

 

رویترز نیز در گزارشی خبری می نویسد: سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده روز شنبه ۱۰ خرداد از اقدام پارلمان اتریش در شناسایی تهدید حزب‌الله علیه اروپا استقبال کرد. مورگان اورتگاس در پیامی در توئیتر نوشت، «ما پارلمان اتریش را بابت شناسایی تهدید ناشی از حزب‌الله علیه اروپا تحسین می‌کنیم.» وی در ادامه این توئیت خود همچنین خواستار اقدامات بیشتر اروپا علیه این «عامل نیابتی خطرناک» رژیم جمهوری اسلامی ایران شد.


آناتولی در گزارش مشابه العربیه آورده است که ده‌ها تن از فعالان لبنانی در مقابل کاخ دادگستری در پایتخت این کشور تظاهرات کرده و خواستار خلع سلاح حزب الله شدند. این تظاهرات تحت عنوان «نه به سلاح غیرقانونی» و «نه به دولت کوچک در داخل دولت» و تحت تدابیر امنیت شدید برگزار شد.


به گزارش آناتولی؛ طرفداران حزب الله نیز قصد دارند برای حمایت از قانون بودن سلاح این گروه تحصن برگزار کنند.

دویچه وله پیشتر در گزارشی تحلیلی آورده بود: ریچارد گرنل، رئیس موقت اداره اطلاعات ملی آمریکا و سفیر این کشور در آلمان دولت فرانسه را زیر فشار گذاشته است تا مانند آلمان حزب‌الله لبنان را گروهی تروریستی بشناسد و فعالیت این گروه را در فرانسه ممنوع کند.

 

فعالیت‌های سفارت آمریکا در آلمان از مدت‌ها پیش روی ممنوعیت حزب‌الله لبنان متمرکز شده بود و تیم ریچاد گرنل به صورت هفتگی برای طراحی استراتژی و استفاده از تازه‌ترین اطلاعات برای فشار به آلمان نشست برگزار می‌کرده است.

 

فاکس نیوز به نقل از ریچارد گرنل نوشته است که او دو سال تمام با مقام‌های دولت و پارلمان آلمان دیدار و گفت‌وگو داشته تا آلمان را وادار به پذیرش این سیاست کند. گرنل به فاکس نیوز گفته «این گام یک موفقیت بزرگ دیپلماتیک است و ما امیدواریم بتواند بقیه را نیز در بروکسل به برداشتن آن تشویق کنیم».

 

جروزالم پست نیز در گزارش تحلیلی می نویسد: کشورهای بسیاری از جمله آمریکا، بریتانیا، کانادا، اتحادیه عرب، کانادا و برخی کشورهای آمریکای لاتین حزب‌الله را در مجموع جنبشی تروریستی می‌دانند و تمام فعالیت‌های آن را ممنوع کرده‌اند. رهبران حزب‌الله نیز خود را یک سازمان یکپارچه و بدون جدایی میان میان دو بخش نظامی و سیاسی اعلام کرده‌اند.

 

در همین حال سازمان غیردولتی «Stop Bomb» که به دنبال خاتمه دادن به تروریسم تحت حمایت رژیم ایران و سلاح‌های هسته‌ای و برنامه‌های موشکی آن است، از دولت اتریش به رهبری سباستین کورتس خواسته تا حزب الله را به کلی ممنوع اعلام کند.

 

گفتنی است که بیست سال از زمان خروج اسرائیل از سرزمین های جنوب لبنان می گذرد، رخدادی که با تلاش حزب الله صورت پذیرفته و همه ساله در این زمان بسان عیدی پرشور در لبنان پاسداشته می شود. اکنون و با تثبیت موقعیت حزب الله در لبنان و قدرت همپیمانانش (محور مقاومت) در منطقه بویژه پس از شکست داعش و تثبیت موقعیت بشار اسد، محافل عربی و غربی همسو با رژیم صهیونیستی به روش های متعدد جهت ایزوله حزب الله و خلع سلاح آن متوسل شده اند. وضع تحریم های پی در پی علیه حزب الله، حمله به مراکز این حزب و حشدالشعبی در عراق و سوریه و تحریک جوامع عراق و سوریه به برگزاری تظاهرات های پی در پی و متهم جلوه دادن حزب الله و حشدالشعبی به عنوان عاملین وضع موجود (فساد و فقر در لبنان و عراق) از جمله راهکارهای رسانه ای متحدین آمریکا و سعودی در منطقه بوده است، پروسه ای که تا حدودی در عراق جواب داده و موجب روی کار آمدن مصطفی الکاظمی شده است. همین مسئله موجب خواهد شد تا در آینده ای نزدیک شاهد تشدید فشارها بر علیه حزب الله از سوی برخی اقشار جامعه لبنان باشیم.

اخبار مرتبط
ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار