به گزارش دیدار مدیا؛ این موج خبری به ویژه در دو روز گذشته با به وجود آمدن اعتراض محدود در مقابل صداوسیما شدت بیشتری به خود گرفته است. به سبب شیوع ویروس کرونا بسیاری از کارگران فصلی و ساختمانی نیز به جمعیت بیکاران افزوده شدهاند.
هرانا، رادیوزمانه و اینترنشنال از جمله رسانه های معاندی بودند که به شکل مفصل به این مسئله پرداختند. خلاصه مطالب ذکر شده در ایران اینترنشنال از این قرار است:
طی روز گذشته و امروز، شماری از بازنشستگان و کارکنان شاغل سازمان صدا و سیما در مقابل مسجد بلال این سازمان، جمعی از کارگران معدن کرومیت فاریاب کرمان مقابل فرمانداری این شهرستان، گروهی از کارگران شرکت هپکو در محوطه داخلی کارخانه، تعدادی از بازنشستگان ذوب آهن اصفهان در مقابل استانداری اصفهان، حدود صد تن از مدیران مهدکودک در مقابل ساختمان استانداری تهران و پنجاه نفر از کارگران شهرداری اروندکنار در مقابل ساختمان شهرداری این شهر با برگزاری تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
تجمع در اعتراض به فساد مالی در سازمان صدا و سیما و عدم افزایش و همسان سازی حقوق کارکنان و بازنشستگان این سازمان با سایر سازمانهای دولتی صورت گرفته است
کارگران از مسئولان خواستار پرداخت حقوق پنج ماه و مابه التفاوت پنج ماه حقوق ۱۳۰ کارمند رسمی، قراردادی و بخشهای دیگر شهرداری اروندکنار هستند.
بازنشستگان که شمار آنها به حدود ۵۰۰ تن میرسد، مهمترین مطالبات خود را ارائه خدمات بیمه درمان، بیمه عمر و حوادث از طرف صندوق فولاد عنوان کردند.
رادیوزمانه نیز در گزارشی خبری می نویسد:
بیکارسازی کارگران در پی شیوع کرونا ادامه دارد. از پرداخت بیمه بیکاری سه ماهه به کارگران مشمول قانون کار و تامین اجتماعی خبری نیست. صدها هزار کارگر بیکارشده از جمله کارگران ساختمانی که کارفرمای ثابت و قرارداد بیمه ندارند، اساساً مشمول دریافت بیمه بیکاری نمیشوند. دولت به کارگران ساختمانی که پیش از شیوع ویروس جدید کرونا نیز اغلب بیکار بودند، وعده پرداخت وام دو میلیون تومانی داد که هنوز پرداخت نشده و توزیع بستههای معیشتی نیز به گفتهی کارگران نمایشی بوده و بخش بسیار ناچیزی را شامل شده. گرسنگی و نبود بیمه و امکانات بهداشتی هستی کارگران و خانوادههای آنان را به خطر انداخته است.
کارگران ساختمانی و سایر کارگران روزمزد که بیکار شدهاند علاوه بر مشکل تامین معیشت نگران سلامت خود و خانوادههایشان نیز هستند. آنها بیمه نیستند و توان پرداخت هزینههای درمان در صورت بیماری را نیز ندارند. محمد رضا تاجیک عضو کمیته مزد شورای عالی کار میگوید «دولت حتی جایی را برای اینکه کارگران بروند و اقلام بهداشتی با قیمت مناسب بخرند، در نظر نگرفته است.»
در شهر تهران، تعداد کارگران ساختمانی بیمه شده و بیکار ۱۴۰ هزار نفر است. محمد باقری رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی تهران میگوید این کارگران سالها کار کردهاند «اما اکنون که نیازمندند به حال خود رها شدهاند و هیچگونه حمایتی از لحاظ معیشتی به آنها نمیشود».
از سال گذشته در پی تشدید شرایط سخت اقتصادی، بحران بیکاری به ویژه جامعه کارگری و تعویق حقوق یکی از مسائل مهم اجتماعی و اقتصادی بوده است. از ابتدای سال 99 همزمان با شیوع ویروس کرونا این امر شدت بیشتری به خود گرفته است و جمعیت بیکار را افزایش داده است. رسانههای ضدانقلاب از چند روز گذشته در تلاشند با بزگنمایی از اعتراضات به صورت زنجیرهوار و همچنین پردازش هرچه بیشتر مطالبات مردم از دولت، از یکسو دولت را ناتوان از مدیریت بحران بیکار نمایش دهد و همچنین مردم را نسبت به آینده اقتصادی ناامید سازند. فلذا برجستهسازی بحران بیکاری و افزایش مطالبات مردم از دولت از رسانههای ضدانقلاب در آینده قابل پیشبینی است.