به گزارش دیدار مدیا؛ ایکس-۳۷بی که حدوداً به اندازه یک اتوبوس و ساخته شرکت بوئینگ است در سال ۲۰۱۷ بر روی یک موشک فالکون اسپیسایکس به فضا رفت. این هواپیما با انرژی خورشیدی کار میکند و با کنترل از راه دور و بدون خدمه پرواز میکند. مأموریت فضاگرد ایکس-۳۷بی در پنجمین پرواز در قالب برنامهای به نام «برنامه وسیله آزمایش مداری» بود. فناوریهای نظامی که این فضاگرد با خود همراه داشته جزو فناوریهای محرمانه ارتش آمریکاست که اکنون طی دو سال در محیط بیرون از زمین انواع آزمایشهای بر روی آن انجام شده است. مقامات میگویند که مأموریت ایکس-۳۷بی با موفقیت انجام شدهاست.
امروز مأموریت ششم این فضاپیما از کیپ کاناورال در فلوریدا انجام شده است. که بازتاب وسیعی از سوی رسانه ها همراه بوده است.
ایرنا در گزارشی خبری با تیتر "آمریکا سفینه رازآلود «ایکس-۳۷بی» را به فضا پرتاب کرد" آورده است.
آمریکا سفینه رازآلود «ایکس-۳۷بی، X-۳۷B» را با راکت ماهواه بر «اطلس-۵» به مدار زمین پرتاب کرد.
به گزارش روز دوشنبه تارنمای آمریکایی «دیفنس نیوز - defensenews» این سفینه بامداد دیروز به وقت آمریکا(۲۸ اردیبهشت) از مرکز فضایی «کیپ کاناورال» فلوریدا توسط راکت ماهواره بر اطلس-۵ به فضا پرتاب شد.
سفینه یادشده که یک مینی شاتل است در اختیار نیروی هوایی آمریکا بوده، مقامهای نظامی آمریکا تاکنون از ماموریت این سفینه فضایی که به مانند شاتلهای پیشین آمریکا امکان بازگشت به زمین و نشستن در باند فرودگاه را دارد، پرده برنداشتهاند.
براساس گزارش دینفس نیوز، فقط بخش پرتاب و جدا شدن مرحله نخست این راکت ماهوارهبر بهصورت مستقیم بخش شد اما سپس به دلیل فوقمحرمانه بودن این ماموریت، نمایش ادامه پرتاب آن قطع شد.
کارشناسان معتقدند این سفینه رازآلود متعلق به نیروی هوایی آمریکا امکان حمل و قرار دادن حداکثر سه ماهواره کوچک موسوم به «تاسواره - CubeSat» هر یک به ابعاد ۱۰ سانتیمتر و حجم یکهزار سانتیمتر مکعب را دارد؛ ضمن آنکه این ماهوارههای مینیاتوری امکان ثبت در مرکز دادههای ماهوارهای جهان را نداشته باشد.
Sciencealert در گزارش خبری خود آورده است:
ساعت ۹:۱۴ صبح به وقت محلی راکت غول پیکر «اطلس ۵» با غرشی سهمگین پهپاد X-37B را به فضا حمل کرد. به گفته «باربارا برت» (Barbara Barret)، وزیر نیروی هوایی ایالات متحده این پهپاد پس از رسیدن به مدار یک ماهواره تحقیقاتی کوچک به نام «FalconSat-8» را برای انجام آزمایشهای مختلف رها میکند. به گفته او این پروژه تاکنون یکی از سری ترین پروژههای آمریکا بوده است.
برت که به تازگی ریاست نیروی فضایی ایالات متحده را نیز بر عهده گرفته، میگوید پهپاد X-37B در ششمین مأموریت خود بیشتر از تمام مأموریتهایی که در گذشته انجام شدهاند، آزمایش انجام خواهد داد. از آزمایشهایی که قرار است انجام گیرند میتوان به تست تأثیر تشعشعات روی دانهها و مواد دیگر و تبدیل انرژی خورشیدی به انرژی ریزموج رادیوفرکانس با قابلیت ارسال به زمین اشاره کرد.
تینیوز در گزارش خبری خود می نویسد:
هواپیمای فضایی مرموز ارتش آمریکا روز گذشته همراه یک موشک اطلسV از مقر کیپ کاناورال به مدار زمین ارسال شد. این هواپیما این بار چند محموله علمی را به فضا برد. یک ساعت و نیم پس از پرتاب موشک، این عملیات موفقیت آمیز اعلام شد.
این ششمین پرواز هواپیمای فضاییX-۳۷B به حساب می آید که با نیروی خورشید کار می کند و به وسیله کنتر ل از راه دور و بدون سرنشین به فضا فرستاده شد.
مقامات اعلام نکرده اند این ابزار چه مدت زمان در مدار زمین باقی می ماند یا هدف اصلی ماموریت چیست. اما یکی از مدیران پروژه X-۳۷B در بویینگ اشاره کرده هر ماموریت این هواپیمای فضایی طولانی تر از قبلی بوده است.ماموریت قبلی این هواپیما حدود ۲ سال طول کشید.
X-۳۷B شبیه شاتل قدیمی ناسا اما یک چهارم حجم آن و با طول ۹ متر است. در این عملیات هواپیمای فضایی مذکور دارای یک ماژول اضافی برای آزمایش های علمی از جمله چند آزمایش ناسا و آزمایشگاه تحقیقات نیروی دریایی آمریکا است. این بزرگترین محموله علمی است که یک هواپیمای X-۳۷B حمل کرده است.
نیروی هوایی آمریکا در حال حاضر دو نسخه دیگر از این هواپیمای فضایی چندبار استفاده را در اختیار دارد.
گفتنی است که قدرت فضایی ایالات متحده رو به افزایش است و ایجاد ضلع ششم برای «پنتاگون» تحت عنوان «نیروی فضایی آمریکا» که اخیرا اعلام شد نیز نشان از توجه ویژه سیاستگذاران نظامی آمریکایی بر پیشرفتهای این حوزه دارد. اما شایعههایی پیرامون سفینه ایکس-۳۷بی وجود دارد که آیا آمریکا قصد آزمایش این سفینه را برای توانایی در تهاجمهای فضایی دارد؟ و یا اینکه این سفینه امکان حمل پنهانی ماهوارههای کوچکی را دارد که از دید سازمانهای جهانی فضایی به دور میماند؟
در هر صورت آزمایش این فضاپیما برای انجام ماموریت ششم خود که «فوقمحرمانه » خوانده شده است میتواند محل تامل و بررسی مسئولان نظامی باشد.