به گزارش دیدار مدیا؛ یکی از محورهای عمده فعالیت های رسانه های غربی و معاند بر علیه ایران، انجام مانور و تبلیغات در زمینه نقض حقوق بشر در این کشور است. در واقع، این رسانه ها با انجام تبلیغات اینچنینی سعی دارند چهره ای سیاه و ضدانسانی از جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین المللی ارائه کنند. در این راستا، در جدیدترین دور از تلاش های رسانه ای غربی علیه ایران در زمینه حقوق بشر، این رسانه ها مانور تبلیغاتی گسترده ای را در زمینه محکومیت قضایی فریبا عادلخواه شهروند ایرانی-فرانسوی در ایران به 6 سال حبس انجام داده اند و دولت ایران را در این زمینه به باج خواهی و سیاسی کاری متهم کرده اند. در ادامه به بخش هایی از این تلاش رسانه ای اشاره می شود.
پایگاه خبری اورشلیم پست در گزارشی خبری آورده است: «جمهوری اسلامی ایران، فریبا عادلخواه دانشمند ایرانی-فرانسوی را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، به 6 سال حبس محکوم کرده است. این مساله با اعتراض جدی دولت فرانسه مواجه شده که پیشتر خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط عادلخواه شده بود. بر اساس حکم دادگاه انقلاب اسلامی، خانم عادلخواه به دلیل توطئه علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به 5 سال حبس و به دلیل انجام تبلیغلت منفی علیه این دولت نیز به یک سال حبس دیگر محکوم شده است.»
بر مبنای این گزارش، وزارت خارجه فرانسه، محکومیت فریبا عادلخواه در محاکم جمهوری اسلامی ایران را کاملا سیاسی ارزیابی کرده است. این وزارتخانه گفته است: خانم عادلخواه بر اساس حقایق، حکم قضایی نگرفته است. هرآنچه بوده، مسائل سیاسی است.
اورشلیم پست در ادامه می نویسد: «در سال های گذشته، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شماری از چهره های دوملیتی ایرانی-خارجی را که در این کشور حضور دارند بازداشت کرده و از آن ها به عنوان برگ برنده در مقابل دولت های غربی استفاده می کند.»
رویترز نیز در گزارشی مشابه آورده است: «در هنگام بازداشت خانم عادلخواه در ایران، دوست وی رولند مارشال نیز با او بوده است. با این حال وی در جریان مبادله زندانیان میان ایران و فرانسه آزاد شد. دولت فرانسه در ازای تحویل گرفتن مارشال، جلال روح الله نژاد مهندس ایرانی که در فرانسه در بازداشت بود را به دولت ایران تحویل داد. ایران پیش از این درخواست ها مکرر دولت فرانسه مبنی بر آزادسازی خانم عادلخواه را رد کرده و طرح آن ها را به نوعی دخالت در امور داخلی خود خطاب کرده بود.»
پایگاه خبری ایندیپندنت نیز می نویسد: «ایران در سال های گذشته به نحو گسترده ای به دستگیری اتباع خارجی که عمدتا تابعیت ایران-خارجی دارند، اقدام کرده است. از جمله شاخص ترین این افراد که توسط ایران بازداشت شده اند می توان به نازنین زاغری شهروند ایرانی-بریتانیایی اشاره کرد که هم اکنون در زندان های جمهوری اسلامی ایران است.»
ارائه چهره ای سیاه از ایران در زمینه های مختلف، همواره یکی از دستورکارهای اساسی جریان های سیاسی و رسانه ای غربی علیه این کشور بوده است. رسانه های غربی همسو با سیاست رسمی دولت هایشان، سعی داشته اند از نظام جمهوری اسلامی ایران در زمینه های گوناگون، مشروعیت زدایی کنند. در این راستا، تاکید بر مساله حقوق بشر و عدم تعهد دولت ایران به این مساله، دال مرکزی فضاسازی های رسانه ای علیه کشورمان در دوره های مختلف بوده است. از این رو، در جدیدترین دور از تلاش های رسانه ای غربی، مساله محکومیت فریبا عادلخواه شهروند ایرانی-فرانسوی که در ایران به جرایم امنیتی بازداشت شده به محور اصلی خط خبری رسانه های غربی بدل شده و این رسانه ها با محکوم کردن ایران در این زمینه، بدون ارائه هرگونه سند و مدرکی، نظام جمهوری اسلامی ایران را به باج خواهی از غرب در بحث بازداشت اتباع خارجی متهم کرده اند. در حقیقت، این رویه، در چهارچوب دستور کار گسترده تر آن ها که همان معرفی ایران به عنوان تهدیدی جهانی است، قابل درک می باشد.