بازتاب اعزام ناوهای آمریکایی جهت حمله احتمالی به نفتکش ایرانی

گفته میشود که چهار ناو جنگی نیروی دریایی آمریکا با یک هواپیمای نظامی به سمت منطقه کارائیب در حرکت است. رخداد فوق الذکر از سوی رسانه‌های عربی تحت عنوان حمله احتمالی به تانکر نفت‌کش ایرانی که در مسیر ونزوئلا در حرکت است، ارزیابی شده است.
کد خبر: ۵۶۸۷
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۳

به گزارش دیدار مدیا؛ برآورد برخی اخبار درج شده در شماری از رسانه ها گواه آن است که، چهار ناو جنگی نیروی دریایی آمریکا با یک هواپیمای نظامی به سمت منطقه کارائیب در حرکت است. رخداد فوق الذکر از سوی رسانه‌های عربی تحت عنوان حمله احتمالی به تانکر نفت‌کش ایرانی که در مسیر ونزوئلا در حرکت است، ارزیابی شده است. رسانه های یاد شده، مدام ایران  رابه اتخاذ سیاست‌های تهدیدزا در منطقه و جهان متهم می نمایند.

 

در همین زمینه الحدث در گزارشی تحلیلی نوشت: ظواهر امر گویای این است که منطقه کارائیب، شاهد وضعیت آماده‌باش میان آمریکا و ایران در گذرگاه‌های آبی است زیرا نفت‌کش ایرانی در حال حرکت به ونزوئلا، مورد شناسایی قرار گرفته است. این در حالی است که امریکا نسبت به تحرکات شک‌برانگیز هفته‌های اخیر میان این دو کشور هم‌پیمان و مخالف با آمریکا، اعلام موضع کرده است.


به گزارش الحدث، جزئیات امر از این قرار است که به گزارش یک خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران، هرگونه اقدام «دزد دریایی گونه» آمریکا علیه محموله سوخت در حال حرکت ایران به ونزوئلا، پی‌آمدهایی را به دنبال خواهد داشت.

 

خبرگزاری نور در بامداد امروز 16 مه در پاسخ به گزارش‌ها، پیرامون حرکت شناور‌های رزمی آمریکا به طرف منطقه کارائیب عنوان داشت: «اگر آمریکا در صدد ایجاد ناامنی در آبراه‌های بین‌المللی است، این کار در بر دارنده ریسک خطرناکی است و قطعاً بدون پیامد نخواهد ماند».


خبرگزاری نور همچنین افزود: «اخبار برگرفته شده از منابع آگاه حاکی از آن است که نیروی دریایی آمریکا، 4 شناور رزمی و هواپیمای بوئینگ پی -8 پوسایدون را به منطقه کارائیب ارسال کرده است».

 

یک مقام بلندپایه دولت آمریکا، پنجشنبه گذشته به رویترز گفت که ایالات‌متحده، در حال بررسی تدابیری علیه اقدام ایران به ارسال محموله سوخت به ونزوئلا است که دچار بحران کمبود سوخت است.

 

گفتنی است داده‌های «ریوینیتیو ایکون» درمورد ردیابی شناور‌ها، حاکی از آن است که دست‌کم یک تانکر دریایی در بندر ایران بارگیری کرده و به سوی ونزوئلا براه افتاده تا به این کشور در کاستن از کمبود سوخت خود کمک کند.

 

ونزوئلا هم‌پیمان ایران و سرشار از منابع نفتی، اکنون در سایه فروپاشی اقتصادی حاکم بر کشور در دوران ریاست نیکولاس مادورو، بشدت نیازمند بنزین و دیگر حامل های انرژی می‌باشد.

 

شبکه بلومبرگ به نقل از منابع آگاه خاطر نشان کرده است که مسئولان ونزوئلا در اواخر آوریل، مبادرت به گشودن سخاوت مندانه ذخایر طلای این کشور و دادن چندین تن شمش طلای ناب به هم‌پیمان خود در تهران در ازای دریافت سوخت و کمک‌های لجستیکی به پالایشگاه‌های این کشور کرده‌اند.

 

شبکه بلومبرگ در همان زمان به نقل از منابع آگاه آورد که مسئولان دولتی، نزدیک به 9 تن طلا به ارزش 500 میلیون دلار را سوار بر هواپیماهایی به مقصد تهران، روانه کردند که درحکم پرداخت بدهی در ازای کمک ایران به احیای پالایشگاه‌های متوقف‌شده بنزین در ونزوئلا است.

 

تحویل این محموله‌های طلا به ایران باعث کاهش ناگهانی میزان ذخایر ارزی ونزوئلا شده که در اثر بحران ویرانگر اقتصادی، تنها 6.3 میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود را حفظ کرده که پائین‌ترین مبلغ ذخایر ارزی این کشور طی سه دهه گذشته می‌باشد.

 

الجزیره نیز در گزارش تحلیلی در این باره نوشت: «یک خبرنامه ایرانی نزدیک به سپاه پاسداران گفته است که هرگونه اقدام ایالات‌متحده مانند دزدان دریایی علیه حمل‌ونقل سوخت ایران که به سمت ونزوئلا حرکت می‌کند، عواقب عواقبی خواهد داشت.



به نوشته ی الجزیر، اطلاعات ردیابی کشتی حاکی از آن است که حداقل یک دستگاه نفت‌کش از یک بندر ایرانی بارگیری شده و به سمت ونزوئلا سوار شده است که می‌تواند به کشور در کاهش کمبود سوخت کمک کند. این تانکر پرچم ایران را بلند کرده و به آن کلیول گفته می‌شود و چهارشنبه گذشته و پس از بارگیری آن با سوخت در بندر ایران بندرعباس، طبق اطلاعات، چهارشنبه گذشته از کانال سوئز عبور کرد.

 

پس از این‌که دولت آمریکا ادعا کرد، ایران به ونزوئلا تسلیحات نظامی ارسال می‌کنند و رسانه‌های غربی ـ عربی و عبری همسو با آن‌ها با تکیه‌بر گفتمان رسمی دولت‌هایشان آن را بازتاب دادند. این پیش‌بینی می‌شد که دوباره چنین ادعاهایی علیه ایران داشته باشند؛ زیرا هدف آن‌ها جلب توجهات بین‌المللی و افکار عمومی به جهت تهدیدزا بودن ایران است. تا بتوانند قبل از این‌که تحریم‌های شورای امنیت به پایان می‌رسد آن‌ها را دوباره تمدید کنند. به همین دلیل به‌تازگی رسانه‌های غربی به مسئله ارسال محموله‌های سوختی از سوی ایران به ونزوئلا پرداخته‌اند و سعی کرده‌اند این‌گونه نشان دهند که این مسئله درنهایت موجب تقویت گروهای افراطی می‌شود که تهدیدی برای امنیت منطقه و فرامنطقه خواهد شد. بنابراین رسانه‌های عربی احتمالاً در روزهای آتی بیشتر چنین فضاسازی‌های علیه ایران و این‌که احتمال تنش میان ایران و آمریکا رخ خواهد داد داشته باشند.

ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار