به گزارش دیدار مدیا؛ علی افشاری، فعال سیاسی ضدانقلاب در گفتگو با ایران اینترنشنال گفت: « ناامیدی در جامعه امروز ایران به دلیل ناامیدی از اصلاح ساختار است و انتظار میرود خاتمی به جای هشدار دادن درباره خشونت، به منشا این خشونت بپردازد».
مجید توکلی یکی دیگر از فعالان جریان ضدانقلاب نیز در توییتی آورده است: « سخنان خاتمی نمک بر زخم نیست، زخم بر زخم است. انتسابِ خشونت به مردمی که چیزی جز امیدها و خشمهایشان ندارند، بیانصافی است.خشمِ مردم از این وضعیت و فریادزدنِ درد و رنجشان کاملاً عادی است. مردم حتی راضیاند در این درماندگی رها شوند و اهلِ قدرت کاری به آنها نداشته باشند. احزاب اصلاحطلب از خیابان میترسند و آنجا را زمین بازی خودشان نمیدانند. سالهاست که در این ساختارِ رانتی با مردم، غیرخودی شدهاند. ترسانِ از کنشِ کنترلنشدهی مردمی، چشم بر واقعیتهای جامعه بستهاند و فقط تاریکی میبینند و صدای مردم را مبهم، بیهویت، آشوبناک و مخرب میشنوند».
شیرین عبادی نیز در واکنش به اظهارات خاتمی در کانال تلگرامی خود نوشت: « اقای خاتمی... لوایح دو قلو را که تحت نظر خودتان تهیه و به مجلس ششم ارايه شد حتما به خاطر دارید ؟ امیدوارم فراموش نکرده باشید که دوران چهار ساله مجلس ششم، با اکثریت نمایندگان همجناح با شما فرصت طلایی برای بهبودی وضعیت قانون و رابطه حکومت و ملت بود، فرصتی که به هدر رفت.علاوه بر مجلس، شما در دورهای طولانی حمایت یکی از قدرتمندترین افراد سیاسی تاریخ معاصر ایران را، پیش از افول ستاره بختش داشتید، یعنی هاشمی رفسنجانی. اما چرا موفق نشدید و کار ملت به بنبست امروز کشیده شد؟اما تعجب می کنم که بعد از ان همه تجربه باز هم سوراخ دعا را گم کردهاید! ایا قانون اساسی اجازه اشتی با ملت را میدهد؟ همان قانون اساسی که اجازه اجرای اصلاحات مورد نظر را به شما و همکارانتان نداد، هرگز امکان اشتی با ملت را نمیدهد».
علیرغم اینکه بسیاری از تحلیلگران اظهارات اخیر محمد خاتمی را حرکتی واکنشی در مقابل انتقادات اخیر اصلاحطلبان به رهبری جریان اصلاحات عنوان میکنند، به نظر می رسد جریان ضدنقلاب انتظار اظهاراتی رادیکال از خاتمی را در شرایط کنونی داشتند. برخی نیز معتقدند خاتمی برای جلوگیری از محو خود در دنیای سیاست اقدام به سخنرانی اخیر کرده است. در هرحال تاکید وی بر لزوم همبستگی ملی به مذاق فعالان سیاسی جریان معاند خوش نیامده است و با هجمه رسانه ای به وی تلاش می کنند افکار عمومی را از هرگونه اصلاح در ساختار و رویکرد جمهوری اسلامی در آینده ناامید کنند. اعتبار زدایی از شخصیتهایی سیاسی جناحهای مختلف سیاسی با کلیدواژه «اصلاح طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا» و با هدف ایجاد یاس و ناامیدی در جامعه دنبال می شود.