به گزارش دیدار مدیا؛ علی مطهری نماینده مجلس دهم در نامهای سرگشاده، آیت الله جنتی را مخاطب قرار داده و انتقادات تندی را متوجه دبیر و سایر اعضای شورای نگهبان کرده است. نامه مطهری پیرامون مخالفت ضمنی آیت الله جنتی با مفاد درج شده در اصلاح قانون انتخابات بوده است.
آیت الله جنتی هفته قبل گفته بود که این مصوبه باعث بیخاصیت شدن نظارت استصوابی میشود. البته پیش از او هم عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان به این مصوبه انتقاد کرده و آن را غیر ضروری خوانده بود. حالا علی مطهری در نامه خود به آیتالله جنتی این اظهارات را «حاکی از نگاه از بالا به پایین به مجلس» در شورای نگهبان خوانده است.
دیروز همچنین سخنگوی شورای نگهبان از ارجاع طرح دوفوریتی اصلاح برخی قوانین انتخابات به مجلس خبر داد. عباسعلی کدخدایی طرح اصلاح برخی قوانین مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی کشور را دارای ایرادها و ابهامات متعدد دانست. وی با اشاره به نتایج بررسی این طرح در جلسه شورای نگهبان گفت: علاوه بر ایرادهای متعدد این طرح، فرآیند نظارتی پیشبینی شده به موجب این مصوبه از ابعاد مختلف دارای ابهام شناخته شد.
روزنامه اعتماد در واکنش به این خبر در گزارشی آورده است: « شوراي نگهبان و قائممقام دبيرش از قرار معلوم به خوبي با اصلاحات پارلمان دهم در قانون انتخابات و تغييرات اساسي ايجاد شده در سبك و سياق نظارت شوراي نگهبان آشنا بودند كه اگر جز اين بود، نيازي به موضعگيري و «قصاص پيش از جنايت» عباسعلي كدخدايي و هادي طحاننظيف به عنوان دو نفر از 12 عضو اين شورا نبود. خلاصه يادداشتهاي اينستاگرامي اين دو عضو حقوقدان شوراي نگهبان در آن روز چيزي جز ايجاد تضاد ميان شرايط فعلي ايران و مرگوميرهاي ناشي از كرونا و وضعيت بغرنج اقتصادي رو به زوال آن با طرح اصلاح قانون انتخابات نبود.»
در ادامه این گزارش آمده است: «كدخدايي و طحاننظيف، اصلاح قانون انتخابات در مجلس را به عنوان عاملي براي تنزل جايگاه پارلمان معرفي كردند؛ حال آنكه براساس مُّر قانون، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي براي تصويب قوانين آزادند و شوراي نگهبان نه تنها حق تعيين تكليف براي آنان را ندارد بلكه تنها و تنها موظف به بررسي تطيبق يا عدم تطبيق مصوبات پارلمان با شرع مقدس و قانون اساسي است حالا در مناقشه پيش آمده علي مطهري، نماينده دهمين دوره مجلس در نامهاي به آيتالله جنتي، دبير شوراي نگهبان به تندي از اظهارات اخير او و البته كردهها و نكردههاي شورای نگهبان انتقاد كرده است. نكته قابل توجه در اظهارات عباسعلي كدخدايي، هادي طحاننظيف و البته شخص آيت الله جنتي آن است كه بزرگان در حالي به مخالفت با طرح نمايندگان براي اصلاح قانون انتخابات پرداخته و از رد غيررسمي آن خبر دادند كه اين نهاد هنوز به صورت كامل و جامع به بررسي اصلاحات صورت گرفته توسط نمايندگان نپرداخته و تضاد مفاد اصلاح شده با شرع مقدس و قانون اساسي رسما به اثبات نرسيده است».
همزمان با ردصلاحیت تعدادی از نمایندگان اصلاحطلب در انتخابات مجلس یازدهم، موج انتقادات به شورای نگهبان تشدید شد به نحوی که اصلاح طلبان کاهش نسبی مشارکت در انتخابات اخیر را به نظارت استصوابی شورای نگهبان تعمیم دادند. حال در روزهای پایانی مجلس یازدهم اصلاح طلبان مجلس درصدد تضعیف جایگاه شورای نگهبان و محدود کردن روشهای بررسی صلاحیتهای کاندیداها توسط شورای نگهبان هستند. برخی از تحلیلگران معتقدند این مصوبه به صورت شتابزده طراحی و تصویب شده است و نیاز به بررسی بیشتر دارد، برخی نیز آن را انتقام گیری نمایندگان ردصلاحیت شده از شورای نگهبان می دانند.
یکی از مواردی که اصلاح طلبان برای توجیه این طرح عنوان می کنند، حمایت و موافقت برخی از نمایندگان اصولگرای مجلس از آن است. در این بین رسانه های ضدانقلاب با بازتاب گسترده نامه علی مطهری، محور اعتبار زدایی از جایگاه شورای نگهبان را دنبال می کنند.