به گزارش دیدار مدیا؛ انتشار توئیت اخیر رهبر فرزانه انقلاب در رابطه با میلاد امام حسن مجتبی با تحلیل های متعددی از سوی رسانه های معاند همراه شد. در این توییت آمده است: « من معتقدم امام حسن مجتبى شجاعترین چهرهى تاریخ اسلام است. ایشان حاضر شد خود را و نام خود را در میان دوستان نزدیکش، فداى مصلحت واقعى کند و تن به صلح دهد، براى اینکه دیدبانى اسلام و حفاظت از قرآن و هدایت نسلهاى آیندهى تاریخ را در موقع خود انجام دهد».
العربیه فارسی در گزارشی مدعی شده است: « اینک تهران در شرایط اقتصادی بسیار سختتر از مرحله پیش از 2013 به سر میبرد، به همین دلیل توئیت اخیر رهبر نظام در ایران به گمانهزنی درباره احتمال از سرگیری مذاکره با آمریکا زیر فشار تحریمها دامن زده است، اما با این همه نمیتوان سخنان رهبر ایران را با قاطعیت تمام به عنوان نشانهای از پذیرش شرایط سخت وضع شده از سوی ایالات متحده برای آمدن ایران به میز مذاکره ارزیابی کرد».
ایران اینترنشنال نیر در گزارشی با عنوان « افزایش گمانهزنیها درباره تکرار نرمش قهرمانانه پس از تجلیل توییتری علی خامنهای از صلح امام حسن» آورده است: « از تابستان ۹۷ تاکنون، طی کمتر از دو سال، جمهوری اسلامی بحرانهای متعددی را تجربه کرده است؛ کاهش شدید فروش نفت و ناممکن شدن مبادلات مالی بر اثر تحریمها، نرخ تورم روز افزون، رشد اقتصادی منفی، اعتراضات سراسری در صدها شهر ایران و هدف قرار دادن قاسم سلیمانی فرمانده میدانی اجرای سیاستهای خامنهای در منطقه به طور رسمی و علنی از سوی ارتش آمریکا و با فرمان دونالد ترامپ از جمله این بحرانهاست. توییت روز جمعه خامنهای درباره «صلح امام حسن»، در چنین شرایطی، به ویژه با افزوده شدن بحران پیشبینینشده کرونا بر مجموعه چالشهای و بحرانهای داخلی، منطقهای و بینالمللی جمهوری اسلامی، گمانهزنیها درباره اتخاذ دوباره نرمش قهرمانانه از سوی خامنهای را افزایش داده است».
توییت صفحه کاربری منتسب به رهبر معظم انقلاب در خصوص صلح امام حسن (ع) گمانهزنیهای رسانهای در خصوص آغاز دور جدیدی از مذاکرات با آمریکا را افزایش داده است، چنانکه رسانههای ضدانقلاب و کاربران شبکههای اجتماعی از آن به عنوان «نرمش قهرمانانه 2» یاد می کنند. رویکرد رسانههای معاند در این خصوص را می تواند در چند محور کلی خلاصه کرد. اول اینکه تلاش می کنند مذاکره با غرب را برای ایران در شرایط کنونی اجتناب ناپذیر معرفی کنند. در ذیل این محور کاهش قیمت نفت، کاهش منابع مالی دولت و خسارات مالی ناشی از شیوع کرونا در کشور، به عنوان عوامل فشار به جمهوری اسلامی معرفی می شود که باعث شده حاکمیت به این نتیجه برسد «ادامه حیات ایران بدون مذاکره با آمریکا» با چالش های بزرگی روبرو خواهد بود.
محور دوم در بازتاب این توییت تصویرسازی از تاکید مقام معظم رهبری در سالهای اخیر بر لزوم «نرمش قهرمانانه» به ویژه در زمان تصویب برجام است. در ذیل این محور، رسانه های معاند و شبکههای اجتماعی آنان مدعی هستند که امکان اینکه حاکمیت بنا بر شرایط اقتصادی بار دیگر از راهبرد «نرمش قهرمانانه» برای مذاکره با غرب استفاده کند وجود دارد.
محور سوم مطروحه در رسانههای ضدانقلاب در این خصوص، تلاش برای معرفی این توییت به عنوان زمینه سازی حاکمیت برای توجیه و پذیرش عمومی مذاکره به ویژه در میان نیروهای حزباللهی جامعه است. به نظر می رسد در روزهای آینده سناریو لزوم مذاکره با آمریکا با کلید واژه «نرمش قهرمانانه 2» از سوی برخی از جریانات داخلی تقویت شود ناظر بر این ادعا می توان به افزایش فشارهای آمریکا از جمله تلاش برای تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران اشاره کرد که می تواند دستاویزی برای جریانات سیاسی داخلی در جهت فشار به حاکمیت برای قبول مذاکره با غرب استفاده شود.