به گزارش دیدار مدیا؛ پس از به جریان افتادن طرح اصلاح قانون انتخابات در مجلس، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان از طرح دیرهنگام اصلاح قانون انتخابات در مجلس شورای اسلامی انتقاد کرد. پس از آن هم روز چهارشنبه 17 اردیبهشت، آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان از طرح اصلاح قانون انتخابات به واسطه داشتن تناقضاتی با سیاست های کلی انتخابات انتقاد کرد. در این بین فشارهای رسانهای اصلاح طلبان برای تصویب نهایی آن در شورای نگهبان تقویت شده است. طرحی که به گفته برخی از تحلیلگران زمینه سازی نمایندگان اصلاح طلب مجلس دهم برای حضور مجدد در دوره های بعدی مجلس است.
محمدصادق جوادیحصار در گفتگو با اعتماد آنلاین در این باره مدعی شد: «قانون انتخابات هر چقدر به مقوله نظارت استصوابی و نوع نظارت شورای نگهبان در احراز صلاحیتها خدشه وارد و آن را شفافتر و قانونیتر کند، شانس کمتری برای تایید دارد. به هر میزان که انتخابات برای جمهوری اسلامی مهم باشد، سازوکار مشارکت مردم و مداخله حاکمیت در چگونگی انتخاب شدن و انتخاب کردن اهمیت پیدا میکند».
در همین راستا علی مطهری در نامه ای سرگشاده به آیت الله جنتی نوشته است: « شما پاسخ دهید که چه کرده اید که هم اصول گرا و هم اصلاح طلب، هم رد صلاحیت شده و هم رد صلاحیت نشده در جریان بررسی این طرح در مجلس فریادش از ظلم شورای نگهبان بلند بود و نگران حاکم شدن اختناق و خفقان و کاهش سرمایه اجتماعی انقلاب و نظام بودند. نمایندگان به دستور قرآن عمل کردند که خداوند فریاد به بدگویی را دوست ندارد مگر از سوی کسی که مظلوم واقع شده باشد. در آخر، مکنون قلبی خود را بروز داده اید و آن اینکه گفته اید امیدوارم مجلس یازدهم اقدام به اصلاح قانون انتخابات کند، یعنی از پیش مصوبه اخیر مجلس دهم را رد کرده اید و تمایل خود برای اصلاح قانون انتخابات توسط مجلس خودساخته را اعلام کرده اید. در این صورت تکلیف شرط عدالت در اعضای شورای نگهبان چه می شود؟».
در پی مصوبه اخیر مجلس دهم که به گفته بسیاری از کارشناسان در فضای هیجانی و بیشتر با رویکرد انتقام جویی از شورای نگهبان به تصویب رسید، آیت الله جنتی با اشاره به برخی از موارد مطرح شده در این طرح از جمله نحوه و روش بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات، آن را با سیاست های کلی انتخابات مغایر دانست. در این بین اصلاح طلبان درصدد القای این مفهوم هستند که شورای نگهبان به واسطه اینکه این قانون موجب کاهش اختیارات شورای نگهبان به ویژه در در زمینه نظارت استصوابی می شود امکان تایید آن توسط این شورا بسیار کم است.
برخی نیز تلاش می کنند تا با فضاسازی رسانه ای و طرح کلید واژه هایی همچون انتخابات آزاد و.. این طرح را به یکی از موارد چالشی بین مجلس یازدهم و شورای نگهبان تبدیل کنند. به طور کلی سناریو تضعیف جایگاه شورای نگهبان که قبل از انتخابات مجلس کلید خورده بود همچنان با ارئه طرح هایی از سوی نمایندگان اصلاح طلب مجلس دنبال می شود که در آخرین مورد آن می توان به طرح «اصلاح شیوه معرفی حقوقدانهای شوای نگهبان به مجلس» اشاره کرد.