رایزنی قالیباف با منتخبین اصلاح‌ طلب مجلس یازدهم چقدر صحت دارد؟

روزنامه ابتکار در روزهای گذشته و همزمان با نزدیک شدن به آغاز رسمی مجلس یازدهم محور سیاه‌نمایی از آینده مجلس یازدهم را با تخریب وجهه منتخبین تشدید کرده است به نحوی که در هفته گذشته گزارش یک، هرروزخود را به این موضوع اختصاص داده بود.
کد خبر: ۵۶۴۴
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۶

به گزارش دیدار مدیا؛ کمتر از یک ماه مانده تا آغاز بکار مجلس یازدهم، توپخانه رسانه ای جریان اصلاح طلب علیه این مجلس با شدت هر چه تمامتر کار خویش را آغاز نموده است. روزنامه ابتکار در تازه‌ترین گزارش خود مدعی شده است محمد باقر قالیباف برای رسیدن به کرسی ریاست مجلس، تلاش تازه‌ای برای جذب منتخبین اصلاح طلب و مستقل مجلس آغاز کرده است.

 

در گزارش روزنامه ابتکار آمده است: « هر چه به خردادماه و آغاز فعالیت دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی نزدیک می‌شویم دعواها و سهم‌خواهی اصولگرایان برای ریاست، هیئت رئیسه و تعیین تکلیف کمیسیون‌ها شدیدتر می‌شود. لابی رقبا هم برای جانشینی علی لاریجانی هم مدت‌هاست که شروع شده است. قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست فقط دست به دامن اصولگرایان نشده است و گفته می‌شود او سعی در جذب نمایندگان معدود اصلاح‌ طلب و همچنین مستقل داشته که آنها را نیز با خود همراه کند. حال باید دید که در چنین شرایطی، این نمایندگان به قالیباف و جریان اصولگرایی نزدیک خواهند شد یا نه از این ائتلاف‌های جناح رقیب دور خواهند ماند؟».

 

علی صوفی، فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفتگو با روزنامه ابتکار عنوان کرده است: «اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که نمایندگان اصلاح‌ طلب تعدادشان به حدی نیست که قادر به تشکیل یک فراکسیون به همراه نمایندگان مستقل باشند. پس قطعا تاثیرگذاری آنها به صورت جمعی و فراکسیونی در حال حاضر کاملا منتفی است. در صورتی طیف‌های مختلف در مجلس وارد ائتلاف برای تشکیل یک فراکسیون می‌شوند که از نظر تعداد رای بتوانند در مجلس تاثیرگذار باشند، بنابراین زمانی که چنین امکانی وجود ندارد و مجلس یازدهم کاملا اصولگرایی بسته شده است فکر کردن به این مسئله می‌تواند در حد یک شوخی باشد و ایجاد فراکسیونی اصلاح‌ طلب کاملا دور از ذهن است.

 

صوفی در ادامه می گوید: ما نیز نباید در شرایطی که هویت اصلاح‌طلبی از راه یافتن به مجلس باز مانده است، انتظار تشکیل فراکسیونی داشته باشیم. البته شاید نمایندگانی نیز وجود باشند که بخواهند نسبت به اصولگرایان استقلال داشته و با اصلاح‌ طلبان وارد یک ائتلاف شوند که درنهایت به حد نصاب تشکیل یک فراکسیون برسند، اما این بحثی است که در آینده مشخص خواهد شد و در حال حاضر بهتر آن است اصلاح ‌طلبان معدود فرصت نمایندگی خود را از دست ندهند.

 

به گفته ی صوفی، تعداد معدود نمایندگان اصلاح‌طلبی که در پارلمان آتی حضور دارند به همراه مستقلین توانایی برهم زدن بازی اصولگرایان را خواهند داشت. یعنی می‌شود گفت وزنه تاثیرگذاری در رقابت درونی بین طیف‌های اصولگرایی خواهند بود. همین امر باعث شده است که برخی طیف‌ها برای پیروزی بر رقیب خود نیم‌نگاهی هم به این نمایندگان داشته باشند. افرادی همچون قالیباف و و یا پایداری‌ها به گونه‌ای هویت اصولگرایی بر آنها غالب شده است که اساسا به دنبال خواسته‌های و مطالبات مردم نیستند».

 

تخریب وجهه قالیباف و بزرگنمایی اختلافات درون جناحی اصولگرایان در حالی از سوی رسانه‌های اصلاح طلب و نزدیک به دولت ادامه دارد که به نظر می رسد طرح تلاش قالیباف برای جذب منتخبین اصلاح طلب مجلس یازدهم با هدف «برجسته کردن و وزن دادن به بعد سیاسی منتخبین اصلاح‌ طلبان مجلس یازدهم» صورت می گیرد. اینکه اصلاح ‌طلبان تلاش می کنند با تخریب وجهه مجلس یازدهم و تضعیف آن، هرگونه ضعف و ناکارآمدی آن را به پای اصولگرایان بنویسند امری مبرهن است، اما بی شک داشتن فراکسیونی از اصلاح طلبان حتی در حد اقلیت، برای پیشبرد اهداف اصلاح طلبان به ویژه از سوی دولت روحانی بی تاثیر نیست، هر چند این موضوع تاکنون به صورت چراغ خاموش از سوی اصلاح طلبان دنبال شده است.

اخبار مرتبط
ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار