به گزارش دیدار مدیا؛ در همین راستا «رادیوزمانه» با برجسته سازی گزارش مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی تحلیلی نوشت: «مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی درباره مشکلات اقتصاد ایران در پی شیوع ویروس جدید کرونا گفته است که وضعیت معیشت بهویژه در دهک های پایین جامعه بدتر شده است. این گزارش مشکل اصلی سال جاری را کسری بودجه و کاهش شدید درآمدها دانسته است. مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارش تازه خود اطلاعات رسمی جدیدی از تأثیرات شیوع ویروس کووید-۱۹ بر اقتصاد ایران ارائه داده و نوشته است: «بین دو هزار و ۸۷۰ تا شش هزار و ۴۳۱ نفر از شاغلان فعلی متأثر از شیوع ویروس کرونا شغل خود را از دست دادهاند و وضعیت معیشت خانوار بهخصوص در دهکهای پایین بدتر شده است.»
این گزارش میافزاید، اقتصاد ایران در سال جاری از ابعاد مختلفی با مشکل کسری بودجه مواجه خواهد بود و با کاهش شدید درآمدها، هزینهها نمیتواند متناسب با آن کم شود و همین امر به کسری بودجه پایدار و یکی از مهمترین معضلات اقتصادی در سالهای بعدی منجر خواهد بود.
در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، افزایش هزینههای بخش سلامت و درمان، هزینههای حمایتی برای دوران فاصلهگذاری اجتماعی، کاهش درآمدها اعم از کاهش قیمت نفت و درآمدهای مالیاتی از جمله عوامل مؤثر بر افزایش کسری بودجه عنوان شده است. اقتصاد ایران تا پیش از شیوع کرونا هم شرایط خوبی نداشت. رکود به بنگاهها بازگشته و تجارت خارجی به دلیل تحریمهای آمریکا کاهش یافته بود. روند نزولی اما پس از این بیماری شدیدتر شده و ادامه این روند میتواند رکود را سنگینتر و ورشکستگی را به بنگاههای کوچک و بزرگ تحمیل کند.
رسانه های ضد انقلاب و برخی از رسانههای اصلاحطلب به دنبال برجستهسازی آمارهای منتشرشده از سوی مرکز پزوهش مجلس در مورد وضعیت اقتصادی سال 99 هستند تا با استفاده از این آمار مردم را به وجود اصلاح ساختار اقتصادی ناامید کنند. پیشنهاد می شود در این برهه زمانی مرکز پژوهش های مجلس، از انتشار گزارشات اقتصادی خودداری کند تا ضد انقلاب نتواند با تحریف و برجسته سازی بخش هایی از این گزارشات اقتصادی که تحریک برانگیز است از وضعیت کشور سیاه نمایی کند.