خشم محافل رسانه ای بیگانه از دستاورهای علمی – نظامی سپاه

جریان رسانه‌ای ضدانقلاب پس از پرتاپ موفقیت آمیز ماهواره نظامی نور1 توسط سپاه پاسداران تلاش زیادی برای اعتبارزدایی از این اقدام انجام داد. تعمیم این دستاورد بزرگ به اختراع دستگاه مستعان 110 و بزرگنمایی هزینه‌های مالی طراحی و ساخت اختراعات علمی سپاه از جمله محورهای عملیات روانی رسانه‌های معاند در این زمینه است.
کد خبر: ۵۶۱۹
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۱

به گزارش دیدار مدیا؛ پرتاب ماهواره نظامی نور 1 را می توان انقلابی در تکنولوژی فضایی جمهوری اسلامی قلمداد کرد. موفقیت منحصربفرد این ماهواره در پرتاب، عملا ایران را به یکی از معدود قدرت های فضایی جهان بدل نمود، امری که با حیرت و نگرانی جریان معاند انقلاب اسلامی همراه بوده است.

 

پرتاب موفقیت آمیز این ماهواره، موجب شده تا رسانه های فارسی زبان بیگانه دست از کلیت موضوع کشیده و جهت به انحراف کشاندن مسئله به طرح مباحث حاشیه ای از قبیل هزینه های سنگین این قبیل اقدامات بپردازند. وب سایت «زیتون» در گزارشی در این باره نوشته است: « سپاه پاسداران انقلاب اسلامی٬طی سال‌های گذشته٬ به‌خصوص پس از سال ۸۴ تبدیل به یکی از بزرگترین نهاد‌های «دولت‌ساز» در جمهوری اسلامی شده است؛ نهادی که به تنهایی بخش بزرگی از درآمد‌های کشور را به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به خود اختصاص می‌دهد و با عنوان «نگهبانی از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن» به مرور تمامی منابع کشور را می‌بلعد.»

 

در ادامه این گزارش آمده است: «آسیب‌های سپاه اما به دست‌اندازی‌های اقتصادی محدود نمی‌شود و از سوی دیگر خسارات جانی هم روی دست کشور گذاشته و می‌گذارد. از دوران جنگ هشت ساله با عراق که زخم عملیات «فریب» کربلای چهار با نزدیک به ۱٫۰۰۰ شهید و ۳٫۹۰۰ مفقودالاثر همچنان خونریزی می‌کند، تا به امروز و گشایش جبهه‌های جدید در سوریه، عراق و یمن. توسیع میدان فعالیت سپاه، این گروه نظامی را به حوزه‌های اقتصادی و در پی آن عمرانی٬ پزشکی و غیره کشاند؛ عرصه‌هایی که با هزینه‌های بالا و تبلیغات فراوان به آن ورود می‌کند، در ادامه شکست‌های پی‌درپی‌اش را اما مسکوت می‌گذارد. جِی ریموند، رییس فرماندهی فضایی آمریکا٬ روز گذشته (دوشنبه) گفت که آنچه ایران به عنوان نخستین ماهواره نظامی خود در فضا معرفی می‌کند در واقع یک وب‌کم معلق است و تهدیدی به شمار نمی‌رود. پیش از این نیز برخی از کارشناسان نظامی گفته بودند که این ماهواره نظامی تنها در صورتی که روی خاک ایران قرار بگیرد توانایی دریافت و ارسال اطلاعات دارد و در غیر این صورت نمی‌تواند هیچ ارتباطی با مرکز فرماندهی در ایران برقرار کند.»

 

در ادامه این گزارش یک سویه می خوانیم: «ماهواره نظامی نور اولین پروژه پر سر و صدای سپاه نبود که به رغم تبلیغات فروان در حقیقت از پیش شکست خورده بود؛ سپاه پاسداران نه فقط در حوزه نظامی که در دیگر حوزه‌ها نیز مدعی انجام پروژه‌های عظیم است٬ پروژه‌هایی شکست خورده. «مستعان ۱۱۰» دستگاهی که قرار بود برای کشف ویروس کرونا در شعاع صد متری و تنها در پنج ثانیه استفاده شود٬ ۲۷ فروردین ماه در حضور حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، غلامرضا سلیمانی رییس سازمان بسیج مستضعفین، احمد عبداللهی معاون سلامت ، آموزش پزشکی و پدافند زیستی سپاه و جلالی فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) در ستاد فرماندهی کل سپاه رو نمایی شد. سلامی فرمانده کل سپاه در تشریح ویژگی‌های این دستگاه، گفته بود: «دستگاه نیاز به گرفتن خون ندارد و قابلیت تشخیص سطوح و انسان های الوده را دارد و آزمایش آن در بیمارستان‌های مختلف صورت گرفته و تا ۸۰ درصد عملکرد آن مثبت بوده است»

 

آن زمان هم فرمانده کل سپاه اشاره‌ای به قیمت این این دستگاه «کشف ویروس» نکرد، اما همان روز رونمایی در اخبار صدا و سیما ضمن اعلام خبر ساخت «مستعان ۱۱۰» گفته شد که هزینه ساخت آن هشتصد میلیون تومان بوده است. ابتکارات سپاه پاسداران در حوزه نظامی، تنها در بخش تهاجمی نیست که ناموفق باقی مانده است. قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا هم که با تبلیغات فراوان و به منظور هماهنگی و بهره‌برداری از فعالیت‌های پدافند هوایی ارتش و سپاه و تقویت شبکه یکپارچه فرماندهی و کنترل پدافند هوایی کشور تاسیس شده بود کمتر از چند ماه پیش یک فاجعه بزرگ برای مردم ایران آفرید. پروژه‌ای که شامگاه چهار فروردین ۱۳۹۸ به یکی از مهم‌ترین عوامل تشدید بحران در جریان سیل آق‌قلا تبدیل شد، پروژه‌ای بود که قرارگاه خاتم‌الانبیای سپاه ساخته بود و از آن به عنوان نماد افتخار یاد می‌کرد و وقتی هم سه قسمت آن را منفجر کرد،‌ دوباره آن را به عنوان نماد افتخار توصیف کرد. ساخت موشک‌های نقطه‌زن که کیلومترها دورتر از هدف سرنگون می‌شوند، سدهایی از جمله گتوند برگنبد نمکی، بازداشت فعالین سیاسی و اجتماعی و حتی شکست سیاسی در عراق را نیز باید به لیست افتخارات سپاه افزود، لیستی که بی‌پایان به نظر می‌رسد.

 

یکی از راهبرد‌های رسانه‌های ضدانقلاب برای اعتبارزدایی از دستاورهای علمی سپاه، طرح ادعاهایی متفاوت و ربط دادن آنها به یکدیگر است تا افکار عمومی را در نهایت به نتیجه دلخواه خود هدایت کنند. در همین راستا جریان ضدانقلاب بعد از خروج از شوک عملیات موفقیت آمیز سپاه در پرتاب ماهواره نظامی، با طرح ادعاهای تکراری علیه سپاه در زمینه‌های اقتصادی، نظامی و... درصدد سیاه‌نمایی از اقدامات سپاه و ایجاد بدبینی در افکار عمومی نسبت به نیروهای مسلح است تا از اعتبار و برد رسانه‌ای ماهواره نظامی سپاه بکاهند.

اخبار مرتبط
ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار