هدف اصلاح طلبان از تخریب منتخبین مجلس یازدهم چیست؟

رسانه‌ های اصلاح طلب امروز نیز با برجسته‌سازی اختلافات درون جناحی اصولگرایان به ویژه در زمینه انتخاب رئیس مجلس یازدهم، موضوع کم تجربه بودن منتخبین مجلس آینده را نیز مطرح می کنند تا اینکه آن را دستاویزی برای تضعیف جایگاه مجلس قرار دهند. اصلاح طلبان آنچه را که دنبال می کنند اعتبارزدایی از همه نامزدهای ریاست مجلس آینده هستند. به عبارت دیگر در روزهای آینده هرکدام از نامزدهای مطرح برای ریاست مجلس یازدهم در صورت انتخاب مورد هجمه رسانه‌ای اصلاح طلبان قرار خواهد گرفت.
کد خبر: ۵۶۰۸
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۴

به گزارش دیدار مدیا؛ روزنامه ابتکار در گزارشی پیرامون مجلس آتی آورده است: « با وجود اینکه تعداد زیادی از منتخبان مجلس یازدهم ورودی جدید هستند و تا به حال سابقه حضور در مجلسی را نداشته‌اند، قطعا مدت زمانی طول می‌کشد تا آنها با قانونگذاری، فراکسیون، کمیسیون و دیگر مفاهیم تقنینی آشنا شوند و همین امر در عملکرد آنها و مجلس آتی تاثیرگذار خواهد بود. بر همین اساس ممکن است افراد صفرکیلومتر و افرادی که تجربه لازم و کافی را ندارند، سمت‌هایی را در مجلس بر عهده بگیرند که این ضربه‌ای به نظام و قوه مقننه است، چرا که تجربه و اطلاعات لازم و اشراف لازم نسبت به مسائل در نمایندگی بسیار موثر است. به نظر می‌رسد گذراندن یک دوره آموزشی کامل و بلندمدت لازم است تا عملکردی قابل قبول از مجلس دیده شود. چرا که اگر غیر از این باشد منتخب تا بیاید با روند قانونگذاری و نحوه کارکرد مجلس آشنا شود دوره اول او به پایان رسیده است.»

 

در ادامه این گزارش آمده است: «شاید یکی از دلایل منتقدان مجلس آتی همین امر باشد. چرا که یازدهمی‌های اصولگرا علاوه بر چنین مشکلی، درگیر دعواها و سهم‌خواهی‌های درونی شده‌اند. همچنین با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور امکان برگزاری جلسات به صورت حضوری وجود ندارد. جلسات مجازی هم بیشتر حول محور تعیین تکلیف رئیس و هیئت رئیسه است که از دو ماه قبل لابی‌های اصولگرایان شروع شده است. بنابراین با توجه به چنین نقص‌هایی که در این مجلی دیده می‌شود نگرانی بابت عملکرد آن خیلی عجیب نیست و اگر گفته می‌شود عملکرد مجلس آتی خیلی با مجلس هفتم تفاوتی نخواهد داشت، عجیب نیست».

 

روزنامه «آفتاب یزد» نیز در ادامه تخریب وجهه منتخبین مجلس یازدهم آورده است: « از ویژگی‌های منحصر به فرد این مجلس اما این است که بحث برسر انتخاب رئیس آن از خود انتخابات و شناختن نمایندگان داغ تر است! شاید به این دلیل باشد که اصولا طیف محافظه‌کار رقیبی جدی در این انتخابات نداشت و آنها باید صندلی‌ها را میان خودشان تقسیم می‌کردند، به همین دلیل بود که تا حدی رقابت را میان اصولگرایان سنتی و جبهه پایداری و شاید هم احمدی‌نژادی‌ها در قبل از انتخابات شاهد بودیم. رقبای سنتی یعنی اصلاح‌طلبان آنچنان مجال حضور را با توجه به اعلام لیست تایید صلاحیت‌شدگان نداشتند. حالا اما هرچقدر تنور انتخابات سرد بود تنور انتخاب رئیس مجلس داغ است. شاید بیشترین رقابت اکنون میان قالیباف و میرسلیم باشد دو بازمانده شکست خورده از انتخابات 1396 ریاست جمهوری که این بار برای ریاست مجلس خیز برداشته‌اند. حامیان قالیباف او را برنده بلامنازع می‌دانند اما این گزاره به سادگی هم قابل اثبات نیست. احمدی ‌نژادی ها هم گروه دیگر فعال در مجلس یازدهم هستند تا تنوع چهره‌های متفاوت را در این مجلس شاهد باشیم! تنوعی به گستره اصولگرایان حالا باید دید در این جنگ قدرت در نهایت کدام فرد به پیروزی می‌رسد، لابی‌های پشت پرده سرانجام چه کسی را رئیس بهارستان خواهدکرد. پستی که در طول 12 سال گذشته به طور کامل در اختیار علی لاریجانی بود. او که با تابلوی اصولگرایی وارد مجلس شد اما کم کم راهش را از این جریان جدا کرد. وقتی لاریجانی کاندیدای مجلس یازدهم نشد از همان زمان هم می‌شد چشمان برق زده اصولگرایان را دید که صندلی ریاست را با شعفی غیرقابل کتمان می‌نگریستند هیچکدام از این چهره‌هایی که امروز برسر ریاست با یکدیگر می‌جنگند تازه کار یا ناآشنا نیستند همه آنها پیش از این پست‌های مختلف مدیریتی داشته‌اند اما در خاطر مردم یادگاری از توان مدیریتی هیچ یک وجود ندارد. بنابراین قالیباف یا میرسلیم، حاجی بابایی یا شمس الدین حسینی، آقاتهرانی یا فریدون عباسی همه یک چیز را به ذهن می‌آورند؛ ناکامی!».

 

القای بی‌تجربه بودن منتخبین مجلس یازدهم و هدر رفتن یک سال از عمر مجلس آینده به دلیل صرف وقت برای آموزش نمایندگان تازه‌وارد، محوری است که امکان تقویت آن در روزهای آینده دور از ذهن نیست. در کنار این ادعا اختلافات درون جناحی اصولگرایان با کلیدواژه «سهم خواهی» نیز تقویت می شود تا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری تصوری که در افکار عمومی از مجلس یازدهم در اذهان عمومی ایجاد می شود، ناکارآمدی و ناکامی اصولگرایان باشد.

اخبار مرتبط
ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار