به گزارش دیدار مدیا؛ پنجشنبهشب فرمانده نيروي هوافضاي سپاه که براي توضيح بيشتر درخصوص پرتاب ماهواره «نور» به برنامه خبري تلويزيون رفته بود، گفت: «کار فضايي را حتما توسعه خواهيم داد؛ امروز حوزه نظامي و غيرنظامي در بخش کارهاي اطلاعاتي نياز به سنجش دارد که از طريق فضا اتفاق ميافتد. در حوزه ارتباط، تعيين موقعيت و... نيز همينطور است» سردار حاجيزاده با اشاره به تأثير اين کار بر قدرت دفاعي کشور گفت: «اينکه داد آمريکاييها درآمده، نشاندهنده اهميت اين مسئله است؛ آنها ميدانند که ما به توانمندي جديدي رسيدهايم و از اين کار ناراحت هستند». با توجه به غافلگیری رسانههای ضدانقلاب از رونمایی ماهواره نظامی ایران در شرایط کنونی، هجمهها علیه این اقدام سپاه توسط جریان ضدانقلاب ادامه دارد.
ایندیپندنت فارسی در گزارشی با عنوان «هدف ایران از پرتاب ماهواره نظامی در شرایط کنونی چیست؟» نوشت: «در حالی که تهران تمام تلاش های دیپلماتیک خود را برای کاهش تحریم های اعمال شده از سوی واشنگتن متمرکز کرده و به منظور مقابله با بیماری همه گیر کرونا، از صندوق بین المللی پول، 5 میلیارد دلار وام درخواست کرده است؛ سپاه پاسداران از پرتاب نخستین ماهواره نظامی خبر می دهد. این اقدام غیر منتظره افزون بر این که برای بسیاری پرسش برانگیز است، منجر به تشدید تنش لفظی میان واشنگتن و تهران شده و نگرانی ها را نسبت به احتمال افزایش وخامت اوضاع در خاورمیانه برانگیخته است.»
در ادامه این گزارش آمده است: «در واقع، تحرکات تهدید آمیز تهران، نشان می دهد که میان حرف و عمل رژیم ایران تناقض بیساری وجود دارد، زیرا در حالی که ایران به عنوان عمده ترین کانون انتشار بیماری کرونا در منطقه به شمار می رود و دولت ایران توانایی مقابله با این بیماری مهلک را نداشته و با بحران اقتصادی شدیدی رو به رو شده است، اما فعالیت های نظامی و استراتژیک این کشور همچنان ادامه دارد. دولت ایران به رغم فرو افتادن در عمق بحران اقتصادی و تأکید بر این که در نتیجه تداوم تحریم های آمریکا، اقتصاد ایران به شدت آسیب پذیر شده است، از دست زدن به اقدامات تهدید آمیز اجتناب نمی کند. سپاه پاسداران در بحبوحه بحران شیوع بیماری کرونا و تشدید چالش های اقتصادی دست به فعالیت های تهدید آمیزی می زند که منطقه را دچار آشفتگی می کند و تنش میان تهران و واشنگتن را افزایش می دهد.به نظر می رسد که پس از مواجه شدن با چالش های متعددی از جمله، افزایش مخالفت های داخلی و تظاهرات ضد دولتی، کشته شدن قاسم سلیمانی، کاهش شدید نفوذ تهران در عراق، پیامدهای حمله موشکی به هواپیمای اوکراینی و ناتوانی در مهار بحران کرونا، دولت ایران سعی دارد با پرتاب ماهواره نظامی و ایجاد مزاحمت به کشتی های جنگی آمریکا در آب های خلیج فارس، نشان دهد که در عرصه نظامی تا کنون توانایی زیادی دارد و بحران های اخیر در این عرصه تأثیر قابل ذکری نگذاشته است.
طبق برآوردهای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، ایران زرادخانه عظیم مخفی از موشک های مختلف بالستیک دارد که می تواند تا 2 هزار کیلومتر را هدف قرار دهد و این موشک ها توانایی حمل کلاهک های هسته ای را نیز دارند؛ در همین حال، دولت ایران سعی دارد برنامه موشکی خود را بیشتر از پیش توسعه دهد. افزون بر آن، تهران به دنبال راه اندازی موشک های کروز دوربرد است و قصد دارد در عرصه فناوری فضایی نیز به موفقیت های بیشتری دست پیدا کند. می توان گفت هدف از پرتاب ماهواره نظامی در شرایطی که نه تنها ایران بلکه سراسر کشورهای جهان درگیر بحران بیماری کرونا هستند، از یک سو تلاشی برای نمایش قدرت نظامی ایران است و از سوی دیگر، رژیم ایران سعی می کند با اتخاذ این اقدام، توجه ملت را از پیامدهای ناگوار بحران کرونا دور کرده و اذهان مردم را به تهدیدهای ساختگی جلب کند که وجود خارجی ندارند و در نتیجه، میزان انتقادات داخلی و نارضایتی را کاهش دهد».
رادیوی پیام اسراییل نیز در گزارشی نوشته است: « آگاهان می گویند که ماهواره نور جنبه بسیار ابتدایی دارد و وزن آن حدود پانزده کیلوگرم می باشد و دستگاه های فنی ابتدایی در آن کار گذاشته شده و این در حالی که ماهواره های کشورهای غربی چند صد کیلوگرم وزن دارد و انواع تجهیزات مخابراتی در آن نصب شده است. با این همه، کارشناسان می گویند که سپاه پاسداران با برخورداری از بودجه های کلانی که به دستور علی خامنه ای در اختیار آن نیرو قرار گرفته، به برنامه های جاه طلبانه فضایی ادامه خواهد داد. سپاهی حاجی زاده گفت که قوی شدن در فضا باید در حدی باشد که دشمن جرات حمله به ایران را نداشته باشد. در واقع، حاجی زاده می گوید که رژیم با گسترش قدرت موشکی خود، پس از آن که مردم داخل ایران را سرکوب و خاموش کرده، اکنون می خواهد کشورهای خارجی را نیز از رویارویی با قدرت نظامی ایران باز دارد، تا بتواند به برنامه های توسعه طلبانه و کلونیالیستی خود در کشورهای همسایه ادامه دهد. سپاهی حاجی زاده گفت که به دستور علی خامنه ای، از یازده سال پیش نیروی هوایی سپاه به نیروی هوا – فضا مبدل گردید و از آن هنگام برنامه های فضایی را به اجرا گذاشت همزمان، سپاهی علی جعفرآبادی فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران گفت که رژیم دارای یک پروژه بزرگ جنگ ستارگان می باشد. او گفت: ماهواره های نظامی بیشتری در راه خواهد بود. وی برنامه های نظامی رژیم در این زمینه را “ابرپروژه” توصیف کرد و گفت که ماهواره های بعدی، هم بزرگتر خواهد بود و هم در ارتفاع بالاتری از سطح کره زمین قرار خواهد گرفت».
جریان ضدانقلاب در راستای تلاش برای اعتبارزدایی از ماهواره نظامی سپاه، تلاش می کند با طرح و برجستهسازی مشکلات معیشتی جامعه و خسارات ناشی از بحران کرونا، افکار عمومی را به سمتی هدایت کند تا در مقابل اقدام سپاه در پرتاپ ماهواره نظامی موضع گیری کنند. در این سناریو با القای بالا بودن هزینه مالی این اقدام علمی - نظامی، این اقدام به مشکلات اقتصادی جامعه تعمیم داده میشود. برخی از رسانههای معاند نیز تلاش میکنند با طرح این ادعا که «ج.ا.ا با رونمایی و پرتاپ ماهواره نظامی در شرایط کنونی سعی در انحراف افکار عمومی از مشکلات داخلی دارد»، محور اعتبارزدایی از ماهواره نظامی سپاه را تقویت کنند.