به گزارش دیدار مدیا؛ برآرود پیامدهای کرونا بر کشور و وضع برخی محدودیت های پراکنده در خلال روزهای اخیر گواه آن است که با کاهش چشمگیر میزان تلفات و همه گیری، به نحو زیادی از میزان محدودیت ها توامان با رعایت پروتکل های بهداشتی در حوزه های اداری و تجاری کاسته شده است. با این حال و با وجود بازگشایی اکثر به اتفاق مراکز، رسانه های معاند آنچنان که قابل تصور بود، تمرکز خود را متوجه بازگشایی احتمالی مراکز مذهبی آن هم در طول ده روز آینده کرده اند. جریان ضدانقلاب در این زمینه شائبههايي را مطرح ميکند مبني بر اينکه ستاد ملي مقابله با کرونا براي بازکردن اماکن زيارتي و مذهبي تحت فشار است و مدعی می شود اين فشار از سوي حوزههاي علميه است.
ایران اینترنشنال در گزارشی مدعی شده است: «دو روز پس از درخواست علیرضا مرندی، پزشک معتمد و مشاور رهبر جمهوری اسلامی برای بازگشایی حرمها و مساجد، محمدرضا ظفرقندی، رییس کل سازمان نظام پزشکی ایران، به حسن روحانی رییس جمهوری این کشور درباره بازگشایی «غیرضروری و غیرقابلکنترل» مکانهایی چون اماکن مذهبی و آموزشی هشدار داد. پس از شیوع ویروس کرونا در ایران، مسئولان اماکن مقدس چند هفته با بسته شدن این اماکن مخالفت کردند. به تازگی احمد مروی، تولیت حرم امام رضا در مشهد، از تهیه «شیوهنامه بازگشایی» اماکن مقدس با «رعایت ضوابط بهداشتی» خبر داد. بر اساس اطلاعاتی که به ایراناینترنشنال در روز ۲۱ فروردینماه رسید، روحانی در جلسه روز ۱۹ فروردین شورای عالی امنیت ملی گفته بود که حتی اگر دو میلیون نفر جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست بدهند، به دلیل وضعیت اقتصادی نمیتوان کشور را تعطیل کرد»
رادیو فردا نیز با اشاره به پیام امام جمعه مشهد نوشته است: « امام جمعه مشهد در پیامی از مسئولان خواست زمینه بازگشایی مساجد و زیارتگاهها در ماه رمضان را فراهم کنند. او میگوید پسندیده نیست همه مکانها در حال فعالیت باشند ولی مساجد و اماکن مذهبی همچنان تعطیل بمانند. علمالهدی با اشاره به کاهش محدودیت برای برخی فعالیتهای اقتصادی، اداری و خدمات تاکید کرده که پسندیده نیست که مساجد و زیارتگاهها همچنان تعطیل باشند اما در "همه مکانها" فعالیت از سرگرفته شود. امام جمعه مشهد در پیام جمعه خود نوشت: «در نظریهای که فرهنگستان علوم پزشکی اعلام کرده است، اثر و نقش بازگشایی مساجد، معابد و عتبات عالیات در توسعه و شیوع این بیماری خیلی کمتر است و پسندیده نیست که همه مکانها در حال فعالیت باشند و لی مساجد و عتبات تعطیل باشند.»
در وبسایت رسمی روابط عمومی این فرهنگستان از جلسه "روزهداری در ایام کرونا" گزارشی منتشر شده که خلاف سخنان علمالهدی را نشان میدهد. توصیههای فرهنگستان برای مراجع تقلید هم فرستاده شده است. به این ترتیب رعایت فاصلهگذاری اجتماعی به عنوان یکی از پیششرطهای مهم مقابله با شیوع کرونا با درخواست علمالهدی در مورد بازگشایی مساجد و زیارتگاهها در روزهای آینده همخوان نیست. کشورهای بسیاری مانند کره جنوبی، ژاپن، نیوزلند، تایوان، سنگاپور، تایلند، هنگکنگ و اسرائیل در مقابله با شیوع کرونا کارنامه به مراتب مثبتتری از جمهوری اسلامی دارند. در عین حال علمالهدی درباره نقش "برکت دین و گرایشهای دینی" در کاهش آسیبهای کرونا توضیح بیشتری نداده است».
جریان ضدانقلاب با تعمیم بازگشایی اماکن زیارتی و مساجد به افزایش آمار مبتلایان به کرونا، سعی در القای بی تفاوت بودن حاکمیت به سلامت مردم را دارند به نحوی که مسائل اعتقادی و ایدولوژیک زا نسبت به سلامت مردم ترجیح داده می شود. در این بین در داخل نیز برخی از اصلاح طلبان و رسانه های نزدیک به دولت تصمیم به بازگشایی اماکن زیارتی را نه نظر دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا، بلکه آن را تحت فشار نادهای و شخصیت های مذهبی تبلیغ می کنند.
برخی از کاربران شبکه های اجتماعی نیز با تاکید بر اینکه « نماز جماعت و زیارت، مستحب است وحفظ جان واجب، با احتمال عقلایی بروز خطر جانی در شرائط کرونا، آن جماعت وزیارت، ارزش عبادی ندارد وباطل میشود» تلاش می کنند تصمیم به بازگشایی اماکن زیارتی را به تعویق بیندازند. در همین حال مسئله بازگشایی اماکن مذهبی و مساجد محور اصلی یک گفتوگوی تلفنی میان رئیس جمهوری حسن روحانی و سعید نمکی، وزیر بهداشت در روز جمعه پنجم اردیبهشت بوده است».