به گزارش دیدار مدیا؛ شرق در گزارشی آورده است: « بعید است مصطفی میرسلیم اقبال چندانی در انتخابات ریاست مجلس یازدهم داشته باشد؛ نه به این دلیل که محمدباقر قالیباف رقیب قدرتمندی است که هست، بیشتر به دلیل اینکه بورژوازی سنتی که نمایندهاش میرسلیم است، سالها از گود سیاست به دور بوده و شبکه ارتباطی وسیعی با طیفها و جریانهای سیاسی تازه سربرآورده ندارد. بورژوازی سنتی نقش تعیینکنندهای در سازماندهی نیروهای مذهبی در مبارزه با حکومت پهلوی داشته و این سازماندهی و اثرگذاری تا ورود بنیانگذار جمهوری اسلامی ادامه داشته است؛ اما در دوران تثبیت رفتهرفته این جریانها از کارهای مدیریتی و اجرائی در دستگاه دولت کنار گذاشته شدند و فقط هرازگاهی برخی از چهرههای مؤثر آنان در شرایطی خاص به صحنه سیاست بازگشتهاند»
«شرق» در ادامه این گزارش مدعی شده است: « بدیهی است مجلس در غیاب مسائل کلان که از سوی نهادهای رسمی به مجلس ارجاع داده خواهد شد، به سمت مجادلاتی حول محور منافع اقتصادی و سیاسی جریانهای مختلف حاضر در مجلس گام برخواهد داشت.
در همین راستا روزنامه اعتماد نیز در بخشی از گزارش خود نوشته است: « ميرسليم احتمالا در قياس با قاليباف ارتباط بهتري با حسن روحاني و دولتش و همچنين رييسي و مجموعه قوه قضاييه خواهد داشت ولي با توجه به اقدامات شوراي نگهبان و حتي مجمع تشخيص مصلحت نظام، دور از ذهن نيست كه او در قامت منتخب مردم در مقابله با اقدامات اين نهادها ايستادگي كرده و از حق انحصاري پارلمان براي تصويب قوانين دفاع كند. در اين ميان به نظر نميرسد در صورت رياست ميرسليم بر پارلمان برخلاف لاريجاني او بتواند مهمترين نقش را در رد يا تصويب طرح و لايحه و كنوانسيون خاص ايفا كند و احتمالا اين وظيفه بر دوش فراكسيون احمدينژاديها، پايداريها و قاليبافيها گذاشته خواهد شد.
مصطفی هاشمی طبا از فعالان سیاسی اصلاح طلب نیز در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشته است: « از ديدگاه من نميتوان از يازدهمين دوره مجلس شوراي اسلامي انتظار ويژهاي داشت. آنچه برآيند انتخابات اخير و مجلس آتي است كه از خرداد ماه شكل ميگيرد، نشان ميدهد كه اگرچه مجلس شوراي اسلامي جايگاه مهمي در مناسبات كشور دارد اما از اين مجلس نبايد انتظار اقداماتي ويژه و منحصر به فرد داشت. همين تحليل از اقدامات آتي مجلس يازدهم باعث ميشود كه جايگاه رياست آن نيز چندان كه بايد و شايد همچون دورههاي پيشين از اهميت بسزايي برخوردار نباشد».
رسانههای اصلاحطلب مصطفی میرسلیم را نماینده « بورژوازی سنتی» و محمدباقر قالیباف را نماینده «بورژوازی حمایتی» می خوانند و شکست میرسلیم در مقابل قالیباف در کسب کرسی ریاست مجلس را پایان « بورژوازی سنتی» قلمداد می کنند. همچنین اصلاحطلبان با هدف اعتبارزدایی از مصوبات آینده مجلس یازدهم و جایگاه ریاست این مجلس، درصدد القای این مفهوم هستندکه مجلس یازدهم در تصمیمات و تاثیرگذاریهای کلان نمی تواند موثر عمل کند. پیش بینی می شود برجستهسازی اختلافات درون جناحی اصولگرایان توسط جریان اصلاحات با نزدیک شدن به زمان آغار رسمی مجلس یازدهم تشدید خواهد شد.