اقتصاد پساکرونا دچار چه تحولاتی می شود؟

رسانه‌های اصلاح ‌طلب و جریان انحرافی در گزارشاتی تحلیلی مدعی شده اند که همزمان با شیوع کرونا در کشور، شاهد بحرانی شدن وضعیت اقتصادی کشور و افزایش نرخ تورم و تشدید رکود و بیکاری هستیم.
کد خبر: ۵۵۸۸
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۸

به گزارش دیدار مدیا؛ در همین راستا « اعتماد » درگزارشی تحلیلی می‌نویسد: «شيوع كرونا نيز زخم جديدي بر پيكره اقتصاد آسيب‌پذير كشور وارد كرد. با وجود اينكه هنوز مشخص نيست تا چه زماني اين اپيدمي در كشور مي‌ماند‌‌، اما آنچه مي‌توان با قطعيت از آن سخن گفت‌، تاثير بلندمدت آن بر رشد اقتصادي‌، كوچك شدن كيك اقتصادي و بيكاري ناخواسته كشور در سال‌هاي پيش‌رو است. وزير اقتصاد خسارت كرونا به اقتصاد ايران را به اندازه 15 درصد توليد ناخالص داخلي برآورد می کند. بر اساس پيش‌بيني صندوق بين‌المللي پول، رشد توليد ناخالص داخلي ايران در سال 2020 در صورت نبود كرونا به رقم ۴۶۳ ميليارد دلار مي‌رسيد. با وجود اپيدمي كرونا به نظر مي‌رسد اين پيش‌بيني تا 393 ميليارد دلار كاهش يابد. فرهاد دژپسند، وزير اقتصاد چندي پيش از خسارت 15 درصدي به توليد ناخالص داخلي در شرايط اپيدمي كرونا خبر داده بود.

 

بدون شک شیوع ویروس کرونا در ایران نیز تاثیر بسیاری بر اقتصاد داخلی داشته و خواهد داشت؛‌ به باور کارشناسان اقتصادی در ایران، داستان کمی پیچیده‌تر است، زیرا علاوه بر آسیب‌های اقتصاد جهانی، اقتصاد ایران به دلیل وابستگی به نفت، تحریم‌های بین‌المللی، رشد منفی اقتصاد، تورم بالا و ... آسیب‌های بیشتری را شاهد خواهد بود. جریان اصلاح‌ طلب با برجسته سازی تشدید کسری بودجه و بزرگنمایی تبعات اقتصادی کرونا در تلاش است که القا کند که تنها راه حل مشکلات اقتصادی کشور رفع تحریم های آمریکا می باشد و این خط خبری، با هدف تحت فشار قرار دادن حاکمیت جهت انجام مذاکرات اقتصادی با امریکا است.

ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار