به گزارش دیدار مدیا؛ در همین راستا « ایران اینترنشنال » درگزارشی تحلیلی مینویسد: سیستان و بلوچستان از جمله استانهای ایران بود که در ابتدای شیوع کرونا در ایران، اطلاعرسانی اندک و ضعیفی از همهگیری کرونا در این استان مخابره میشد. تا روزهای بسیار حتی یک مورد از موارد ابتلا به کووید ۱۹ در شهرهای این استان شرقی کشور گزارش نشده بود و برخی گزارشها به غلط این استان کشور را منطقهای «سفید» اعلام میکردند. حالا و با گذشت قریب به دو ماه از شیوع ویروس کرونا در ایران و برملا شدن مشکلات فراوان ناشی از این همهگیری، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی میگوید «دولت در موضوع حمایت از اقشار آسیبدیده سیستان و بلوچستان موفق عمل نکرد».
به گفته علیم یارمحمدی روند ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در استان سیستان و بلوچستان بالاست. این نماینده مجلس به خبرگزاری ایلنا گفته است که « به دلیل پراکندگی جمعیت در استان، تعداد مبتلایان و جان باختگان کرونا محدود بود اما پس از اینکه مجوز شروع به کار و فعالیت از سوی دولت داده شد، آمار مبتلایان صعودی شد و همین موضوع موجب نگرانی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شد».
این نماینده مجلس میگوید « حدود ۷۴ درصد مردم استان سیستان و بلوچستان زیر خط فقر امنیت غذایی هستند و شغل ثابتی ندارند». به گفته وی «اغلب مردم در این استان به صورت روزانه فعالیت میکنند و روزمزد هستند بر همین اساس با اوج گرفتن کرونا نیز این مردم دست از فعالیت نکشیدند و نگرانی ما و سایر مسئولان نیز به همین خاطر بود». براساس آمار این نماینده مجلس «۷۰ درصد مردم آن منطقه به شبکه مخابراتی دسترسی ندارند».
موضوعات اقتصادی و سیاسی استان سیستان و بلوچستان با توجه به بافت قومیتی و مذهبی که دارد همواره مورد توجه جریانات ضد انقلاب بوده است. رسانههای معاند با انتشار گزارشاتی اقتصادی با سیاه نمایی از وضعیت اقتصادی این استان در تلاشند با القای این موضوع که استان سیستان و بلوچستان به دلیل سنی بودن و بلوچ بودن، مورد توجه جمهوری اسلامی قرار نگرفته است در تلاشند که تنها راه توسعه یافتگی استان را تشکیل انجمن و جماعت هایی با مضامین عدل و حق می باشد.
جریان معاند با تصویرسازی از گروه جیش العدل به عنوان گروهی که درتلاش برای احقاق حقوق مردم سیستان و بلوچستان است، در تلاش برای تحریک سایر مردم سنی مذهب برای پیوستن به گروه های خشونت طلب برای احقاق حقوق اقتصادی و سیاسی شان است.