به گزارش دیدار مدیا؛ میدل ایست آی نوشت: «واشنگتن امیدوار است از طریق کاهش منابع مالی ایران بتواند کمکهای مالی ایران به متحدانش در منطقه را قطع کند. حساب ویژهای هم روی قدرت مالی کشورهای عربی بهخصوص عربستان و امارات باز کرده است. اما این راهبرد به ضرر آمریکا تمام شد، چرا که، سیاستهای تفرقهافکنانه بازیگرانی مانند عربستان سعودی به نفع ایران تمام شده است. حمله اسرائیل در سال ۱۹۸۲ به لبنان به ایران برای تثبیت نفوذ خود در این کشور کمک کرد. در عراق، پیوندهای قومی به یاری ایران آمده است زیرا بسیاری از عراقیها اصالت ایرانی دارند و این روند با آنکه پول بهطور موقت در افزایش نفوذ منطقهای ایران نقش داشته است، پیوندهای ایدئولوژیک و قومی، درگیریهای حلنشده و اشتباهات سایر بازیگران هم نقش مهمی در گسترش نفوذ منطقهای ایران داشتهاند؛ بنابراین، تحریمهای اقتصادی علیرغم نقشی که میتوانند در کاهش نفوذ ایران داشته باشند، نمیتوانند نقش کلیدی این کشور در خاورمیانه را از بین ببرند.
بدون شک یکی از اهداف کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت آمریکا در منطقه غرب آسیا، تسلط بر منابع نفتی، تسلط سیاسی و نظامی و مقابله با انقلاب اسلامی است. از اینرو تلاش کرده است برای دستیابی به آنها پایگاههای نظامی خود را در این منطقه افزایش دهد و مهمتر اینکه تحریم های یکجانبه ای را علیه جمهوری اسلامی در پیش بگیرد؛ زیرا فکر میکند که حفظ و افزایش تحریم ها علیه ایران و محور مقاومت باعث خواهد شد، نهتنها نقش کلیدی ایران در منطقه کاهش یابد، بلکه محور مقاومت را متزلزل خواهد کرد.
شواهد نشان میدهد که تحریمهای امریکا بر سیاست خارجی ایران در غرب آسیا تأثیر نخواهد داشت بلکه، موجب شده نقش جمهوری اسلامی در غرب آسیا و همسویی اش با گروه های هم پیمان به نحو چشمگیری افزایش یابد.