به گزارش دیدار مدیا؛ پرتاب این ماهواره نظامی با واکنش های متعددی از سوی رسانه های بین المللی و همپیمانان فارسی زبان آنها همراه بوده است. سحام نیوز در این باره نوشت: «سپاس خدا را که اگر سپاه پاسداران (و حکومت) امکان مالی لازم برای مبارزه با کرونا و رفع فقر ندارد، از پشتوانه مالی برای ارسال ماهواره نظامی، برخوردار است. هزینههای نجومی این دست پروژهها، و فایدههای پیگیریاش، در کجا محاسبه میشود، و مورد حمایت چه درصد از ایرانیان است، الله اعلم!»
کانال تلگرامی اخبار تلویزیون دُر تی وی نوشت: «موشک بالستیک و دوربرد نور تحت عنوان نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران صبح امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه از کویر مرکزی ایران توسط سپاه پاسداران پرتاب شد .باید منتظر بود که جامعه جهانی چگونه با این آزمایش موشک دوربرد توسط سپاه مقابله خواهد کرد. موشکی که سپاه ادعا کرده ماهواره نظامی بوده است!»
رادیو زمانه نیز اظهار داشت: «سپاه پاسداران در یک سکوت خبری معنادار و صرفاً با اطلاعیهای کوتاه اعلام کرد که با موفقیت نخستین ماهواره نظامی ایران در مدار زمین قرار گرفت. پیش از این وزارت ارتباطات تلاش کرده بود دو ماهواره را در مدار زمین قرار دهد. هر دو ماهواره اما ناکام ماندند. یک اقدام ایذایی برای رسیدن به این لحظه؟ یا یک اقدام تبلیغاتی؟تا لحظه انتشار این گزارش هیچ تصویری از پرتاب ماهواره نظامی ایران منتشر نشده است. کویر مرکزی ایران مکانی است که اسرائیل ادعا میکند ایران در آن مکان در سالهای دهه ۱۹۹۰ در چارچوب پروژه موسوم به «۱۱۰» در صدد انجام آزمایشهای هستهای در زیر زمین بوده و یکی از سه مکان مورد مناقشه بین جمهوری اسلامی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای راستیآزمایی ادعای اسرائیل است. قرار بود در چهل و یکمین سالروز انقلاب بهمن ۵۷ ماهواره ظفر در ۵۲۰ کیلومتری مدار زمین قرار گیرد. این ماهواره از پایگاه فضایی خمینی در سمنان پرتاب شده بود، اما به مدار زمبن نرسید و قطعاتی از آن به جای آنکه در اقیانوس هند فرود بیاید با صدای انفجارهای مهیب در سرجنگل و چاهاحمد در حومه زاهدان فرود آمد.»
بر اساس گزارش یاد شده: «پرتاب ظفر از پایگاه هوایی سمنان تا پیش از آن تاریخ دو بار به تعویق افتاده بود. برنامه این بود که این ماهواره تصویر قاسم سلیمانی، فرمانده کشته شده سپاه قدس را به فضا مخابره کند. در خونخواهی قاسم سلیمانی بود که نیروی هوافضای سپاه با دو موشک هواپیمای مسافربری خطوط هوایی اوکراین را بر فراز کرج سرنگون کرد و سردار امیر علی حاجیزاده که تحت فرمان او این فاجعه اتفاق افتاد، به جای پاسخگویی صرفاً آرزوی مرگ کرد.»
ایران اینترنشنال درباره این پرتاب نوشت: «سپاه نیوز، وابسته به سپاه پاسداران، روز چهارشنبه سوم اردیبهشت، اعلام کرد: «ماهواره نور صبح امروز از ماهوارهبر ۲ مرحلهای قاصد از کویر مرکزی ایران توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با موفقیت پرتاب و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت.» هنوز منابع و سازمانهای مستقل پرتاب چنین ماهوارهای را تایید نکردهاند. دو ماه و نیم پیش، با وجود تبلیغات گسترده پیش از پرتاب ماهواره ظفر، وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که این ماهواره نتوانست در مدار ۵۳۰ کیلومتری زمین قرار گیرد. ایران پیش از آن نیز نتوانسته بود با موفقیت ماهوارهای را در مدار زمین قرار دهد. آمریکا بارها هشدار داده که پرتاب ماهوارهها از سوی ایران مرتبط با برنامه موشکی این کشور و نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد است که در سال ۲۰۱۵ همزمان با توافق هستهای ایران به تصویب رسید.»
دویچه وله فارسی نوشت: «این پنجمین تلاش جمهوری اسلامی برای پرتاب ماهواره به فضاست و موارد قبلی ناکام ماندهاند. چهارمین تلاش به ماهواره مخابراتی "ظفر" باز میگشت که در بهمن و به مناسبت سالگرد انقلاب اسلامی پرتاب شد. این ماهواره، هشت دقیقه پس از پرواز سقوط کرد. محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات در توضیح امر گفت: «ماهواره به مدار ۵۴۰ کیلومتری رسید ولی ماهوارهبر به سرعت ۷۴۰۰ کیلومتری که لازم بود نرسید.» هفتم شهریور ۹۸ نیز پرتاب ماهواره "ناهید" از مرکز فضایی سمنان، به دلیل انفجار در سکوی پرتاب ناکام ماند. این مرکز در ۲۴۰ کیلومتری جنوب شرقی تهران قرار دارد و خبر انفجار ابتدا خارج از ایران و بر اساس تصاویر ماهوارهای مخابره شد. مقامات جمهوری اسلامی علت امر را "مشکلات فنی" اعلام کردند. ایران همواره مدعی شده که ماهوارههایش کارکردی غیرنظامی دارند. آمریکا برنامههای ماهوارهای ایران را پوشش برای فعالیتهای نظامی و موشکی میداند.
یورونیوز فارسی در تحلیلی نوشت: «عملیات پرتاب این ماهواره نظامی که برای نخستین بار در ایران به صورت موفقیتآمیز صورت میگیرد، توسط سپاه پاسداران انجام شده است.بهجز مقامات ایران هیچ منبع دیگری در خصوص پرتاب این ماهواره اظهار نظری نکرده است. خبرگزاری آسوشیتدپرس میگوید وزارت خارجه آمریکا و پنتاگون به درخواستهای این خبرگزاری برای گفتگو یا اظهار نظر در این رابطه پاسخ ندادهاند.ایران پیشتر چهار بار برای ارسال «ماهواره مخابراتی» به فضا تلاش کرده بود که این تلاشها با شکست رو به رو شده بود. این بار اما سپاه پاسداران ایران میگوید «ماهواره نظامی نور» با موفقیت در مدار زمین قرار گرفته است.»
اگرچه غالب رسانههای داخلی و خارجی دست به انتشار خبر پرتاب ماهواره نظامی نور 1 زدند؛ اما در لایه زیرین تحلیلها شاهد سه خط اصلی عملیات روانی بودیم. به نظر میرسد با توجه به داغ بودن خبر در ساعات میانی روز، برنامهها و گزارشهای هدفمندی در جهت تخریب اقدام سپاه پاسداران تولید شود. 3 خط اصلی این عملیات تخریب رسانهای، شامل محکومیت ایران به واسطه استفاده از موشکهایی با قدرت بالا، تعمیم حرکت سپاه به سرپوش گذاشتن به موضوع دستگاه مستعان 110 و همچنین برجستهسازی شکست عملیات ماهوارهبر ناهید به عنوان آخرین تجربه جمهوری اسلامی در پرتاب ماهواره باشد.