آذر منصوری مدعی شد؛

فضای پساکرونا با شورش کور گرسنگان همراه است!

در ادامه تصویرسازی اصلاح‌ طلبان از شرایط پساکرونا که در آن از وجود بحران‌های امنیتی - اقتصادی و حتی اجتماعی یاد می شود. این‌بار آذر منصوری مدعی شده است که ادامه کرونا «شورش گرسنگان» را در پی خواهد داشت و قرنطینه با سفره خالی و بی‌‌اعتمادی به خشونت و شورش ‌های کور ختم می‌شود.
کد خبر: ۵۵۴۳
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۴

به گزارش دیدار مدیا؛ آذر منصوری، قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت، در یادداشتی در وب سایت «آزادی» نوشته است: « ایران امروز با چالش‌ها و بحران‌های جدی و غیر قابل انکاری روبروست. اگر صورت مسئله و‌ واقعیت این بحران‌ها به درستی دیده نشود، فارغ از بحران کرونا تداوم آن‌ها و به وجود آمدن بحران‌های جدید محتمل خواهد بود. اما بحران کرونا مختص ایران نیست. کرونا یک بحران جهانی و یک درد مشترک برای همه انسانها فارغ از تفاوت‌ها و خط کشی‌های جغرافیایی و نظام‌های سیاسی است. این درد مشترک به طور قطع به درمان مشترک نیاز دارد چرا که ویروس کووید ۱۹همه مرزهای جغرافیایی را در نوردیده است و وقتی یک بیماری به وضعیت پاندمی می‌رسد، پیروزی یا شکست یک کشور در مهار آن پیروزی و ناکامی همه جهان محسوب می‌شود.»

 

منصوری در ادامه نوشته است: «کرونا با ویژگی‌های خود جامعه بشری را در این شرایط جدید قرار داده است و رسیدن به دوران پسا کرونا تا اطلاع ثانوی غیر قابل پیش‌بینی خواهد بود. از یک سو ممکن است این ویروس نیز مانند سارس و‌ مرس دوره حیاط محدودی داشته باشد و پس از دور زدن در کل کره زمین و گرفتن جان‌هایی برود و از سوی دیگر ممکن است تا پیدا شدن درمان قطعی و یا واکسن همچنان به چرخش خود ادامه دهد و جان‌های بی‌شماری را بگیرد و اقتصاد و معیشت کشورها و به خصوص جوامع ضعیف و آسیب‌پذیر‌تر را با بحران‌های جدید‌تری همراه کند. ایران تحت تاثیر تحریم‌ها در کنار ضعف‌هایی که در شیوه حکمرانی به چشم می خورد (‌که سایه سنگین خود را در بحران کرونا نیز به رخ می کشد) در صورت تداوم حیات این ویروس با بحران‌های به مراتب جدی‌تری روبرو خواهد بود. چه بسا در طول حیات این ویروس در ایران نیز به رغم از جان گذشتگی کادر بهداشت و‌ درمان بخش عمده‌ای از خسارت‌ها در کنار مرگ و‌میر بالای ناشی از این بیماری خود را نشان داده است. کسب و‌کارهای متعددی که بحران ‌کرونا آن‌ها را تعطیل کرده است و لشکر صدها هزار نفره‌ای که به خیل بیکاران قبلی افزوده می‌شود.»

 

در انتهای این یادداشت آمده است: «به بیان روشن‌تر در میانه بحران وقتی بحرانی به بزرگی کرونا تحمیل می‌شود، آثار مخرب آن به مراتب در جامعه‌ای مانند ایران بیشتر خواهد بود. چه بسا همه کشورها تحت تاثیر این بحران متحمل خسارت شدند، اما آسیب پذیری کشورهای در معرض تحریم قابل مقایسه به کشورهای دیگر نیست. با این حال و با همین کیفیت حکمرانی، ایران هنوز در مرحله مدیریت بحران است و نمی‌توان گفت چه زمانی می‌شود از مهار این ویروس سخن گفت. هر چه زمان مهار این ویروس طولانی‌تر باشد، آثار آن بر کسب و کار و اقتصاد کشور نیز بیشتر خواهد بود و طبقات آسیب پذیر و حاشیه نشینان که در آمدشان به ساعت کاری روزانه شان بستگی دارد تحت فشارهای بیشتری قرار خواهند گرفت و طبیعی است وقتی نان نباشد ترس از سرایت کرونا و زنجیره انتقال ویروس به حاشیه خواهد رفت و شورش گرسنگان را در پی خواهد داشت.»

 

عضو ارشد اتحاد ملت می نویسد: « بنابراین به نظر می‌آید در جامعه‌ای که با بحران‌هایی نظیر؛ بحران مناسبات منطقه ‌ای و بین‌المللی که راه دیپلماسی را سد کرده است، بحران فساد سازمان یافته در حاکمیت، نابرابری در جامعه، فقر، حاشیه نشینانی که در معرض انواع آسیب‌ها قرار دارند، در صورت طولانی شدن حیات کرونا راه بینابینی وجود ندارد و برای حفاظت از جان مردم باید همه امکانات کشور در خدمت عبور از این بحران بسیج شود.»

 

سیاه‌نمایی اصلاح طلبان از شرایط پساکرونا همچنان ادامه دارد. اخیرا حمیدرضا جلائی پور از «عاصیان گرسنه» در شرایط پسا کرونا گفته بود و امروز آذر منصوری مدعی «شورش گرسنگان» شده است. هدایت افکار عمومی و ایجاد مطالبه جهت اعتراضات اجتماعی یکی از محورهایی است که توسط اصلاح طلبان دنبال می شود. بحران نمایی از شرایط اقتصادی کشور همزمان با تاکید بر لزوم تغییرات ساختاری در بدنه حاکمیت، مواردی است که تلاش می شود در بستر آن اعتراضات اجتماعی طراحی و عملیاتی شود.

 

تاکید ویژه بر نقش تحریم های وضع شده بر علیه کشور و اشاره به بسته بودن مسیر دیپلماسی از سوی منصوری و همفکرانش نشان از افق بلند مدت آنان جهت مساعد ساختن شرایط منتهی به گفتگو با آمریکاست. مذاکره ای که دونالد ترامپ در خلال هفته های اخیر و با نزدیک شدن به انتخابات 2020 مکررا بر آن پای فشرده و اصلاح طلبان را بر آن داشته که در فضا ناشی از شیوع کرونا، زمینه تحقق آن را از سوی دولت تدبیر و امید کلید بزنند.

اخبار مرتبط
ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار