به گزارش دیدار مدیا؛ روند تعطیلی اماکن زیارتی، نماز جماعت مساجد و نماز جمعه سراسر کشور تاکنون و در آستانه ماه رمضان ادامه داشته است؛ تا اینکه روز ۲۹ فروردینماه، تولیت آستان قدس رضوی در یادداشت اینستاگرامی در رابطه با محدودیتهای ایجاد شده در تشرف به حرم مطهر رضوی به سبب پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، عنوان کرد با هماهنگی وزارت بهداشت دستورالعمل بازگشایی حرمهای مطهر با رعایت ضوابط بهداشتی به منظور میزبانی اماکن مقدس از زائران تهیه کردهایم که با فراهم آمدن مقدمات لازم، میزبان زائران حرمهای مطهر خواهیم بود. تا اینکه یکشنبه ۳۱ فروردینماه، در حالی که گمان میرفت با فروکش کردن موج قوی شیوع کرونا، اماکن متبرکه در آستانه ماه مبارک رمضان دوباره باز شوند، روحانی عنوان کرد قرار بود مساله بررسی موضوع بازگشایی اماکن مقدس را آخر اردیبهشت قرار دهیم، اما به درخواست آقای اعرافی از حوزه علمیه و اجماع اعضا، قرار شد اماکن مقدس، تا نیمه اردیبهشت همچنان بسته باشند و در جلسه نزدیک به آن زمان مجددا بررسی شود.
حال برخی از رسانه های اصلاح طلب همسو با جریان رسانه ای ضد انقلاب تلاش می کنند با فضاسازی و تکرار این ادعا که شیوع ویروس کرونا در کشور از شهرهای مذهبی شروع شده، تصمیم بازگشایی اماکن مذهبی را تحت تاثیر قرار دهند.
روزنامه همدلی در گزارشی نوشته است: «رئیس جمهور میگوید به درخواست مدیر حوزه های علمیه، دولت تصمیم خود را عوض کرده و تاریخ اماکن مذهبی را 15روز جلو کشیده است. این سخن رئیس جمهور بدون تردید نشانه بدی از تزلزل در تصمیمات دولتی است که دو بار رای از مردم گرفته، اما منویات مراجعی دیگر را بر خواستههای مردم ترجیح میدهد. تا اینجا که البته رویه رئیس جمهور روحانی بوده و ظاهرا انتقادات مردم و رسانهها و یادآوری رای مردم سودی نبخشیده است. اما واقعیت این است که در این مورد به خصوص دیگر رای مردم مورد نظر نیست، بلکه جان مردم است که تهدید میشود.»
همدلی در ادامه نوشته است: « آیا روحانی این بار تضمین میدهد که 15 روز زودتر بحران کرونا تمام میشود؟ آیا از مراجع رسمی که خود هر روزه بر لزوم تبعیت از آنها در بحران کرونا تاکید میکند، علایمی دریافت کرده که در این تاریخ، تجمعات مشکلی در جریان سلامت مردم ایجاد نمیکند؟ آیا مدیر حوزه های علمیه در پیامدهای این تصمیم در کنار روحانی خواهد ایستاد؟ اما اعلام عمومی این موضوع به چه معناست؟ آیا او میخواهد که تبعات احتمالی را برعهده متولی حوزه های علمیه بگذارد؟ و اگر این قصد را داشته باشد، افکار عمومی از رئیس جمهوری که رای از مردم گرفته و قول داده که در چهارچوب قانون اساسی عمل کند، این توجیه را خواهد پذیرفت؟ عملکرد رئیس جمهور در بحران کرونا روزبهروز با سئوالات جدیدی روبهرو میشود و البته هنوز پاسخی دریافت نکرده، سوال جدیدی مطرح میشود. گویی فعلا سوالات مردم قرار نیست به پاسخی منتهی شود، بلکه به سئوال بعدی متصل میشود».
اصلاح طلبان در واکنش به تصمیم احتمال بازگشایی اماکن زیارتی از 15 اردیبهشت ماه، دو محور کلی را دنبال می کنند؛ اول اینکه درصدد القای این مفهوم هستند که دولت دارای استقلال در تصمیم گیری نیست و شخصیت ها و نهادهای مذهبی بیشترین تاثیر را در اتخاذ تصمیمات دولت دارندو دوم با تکرار این ادعا که شیوع ویروس کرونا ابتدا از شهرهای مذهبی ایران آغاز شد، بازگشایی اماکن زیارتی را عاملی برای افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا در روزهای آینده معرفی می کنند. به نظر می رسد اصلاح طلبان با تکرار محورهای جریان ضدانقلاب، تلاش می کنند افکار عمومی را در مقابل این تصمیم رئیس جمهور قرار دهند.