وضعیت اقتصادی کشور در پساکرونا چگونه است؟

جریان ضد انقلاب در گزارشاتی تحلیلی مدعی شده است که همزمان با شیوع کرونا در کشور؛ شاهد كاهش درآمد بيش از نيمي از مردم و تشدید بیکاری و رکود در کشور هستیم.
کد خبر: ۵۵۴۰
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۰

به گزارش دیدار مدیا؛ با شیوع کرونا در ایران و پیامدهای آن، رسانه های داخلی و بین المللی اقدام به تشریح عواقب این فاجعه بر اقتصاد کشور و جهانی پرداخته اند. در این میان اما برخی رسانه های معاند فرصت را مغتنم شمرده و در پی ارائه گزارش هایی جهت تخریب روحیه جامعه و اغراق در اصل فاجعه نموده اند. در همین راستا « بی بی سی فارسی» در گزارشی تحلیلی نوشت: «کرونا در بدترین زمان ممکن به سراغ اقتصاد ایران آمده است. همزمانی گسترش بیماری با افت قیمت نفت و تحریم های اقتصادی آمریکا، کسری بودجه حدودا ۵۰ درصدی (۲۳۰ تا ۲۴۰ هزار میلیارد تومانی) را باعث شده است. با ۶۳ هزار میلیارد تومان زیان قرنطینه، ۴۰هزار میلیارد تومان زیان توریست، ۱۲ هزار میلیارد تومان هزینه برای بخش سلامت و هزینه فرصت ۶۵۰۰ میلیارد تومانی برای وام ۷۵ هزار میلیارد تومانی حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا و هزینه ۵ هزار میلیارد تومانی بیمه بیکاری، کرونا حداقل ۱۲۶.۵ هزار میلیارد تومان هزینه مستقیم به دولت تحمیل کرده است. اما در برابر، دولت صرفا ۸ هزار میلیارد تومان وام کم بهره ۱۲ درصدی برای ۴ میلیون خانوار در نظر گرفته است.»

 

در ادامه این گزارش آمده است: «چنین رویکردی نشان دهنده درک نادرست نظام تصمیم گیری ایران از ماهیت شوک کرونا و راه‌های مقابله با آن است. عدم اختصاص پرداختهای انتقالی مکفی، هدفمند و زمان‌مند برای کنترل بیماری برای ۷ دهک درآمدی، ‌بیش از آنکه ناشی از تنگناهای مالی شدید دولت باشد محصول نبود یک سیاست اجتماعی روشن در مجموعه حاکمیت است. یک سیاست اجتماعی روشن و منسجم برای مبارزه با بحران کرونا، در کنار غربالگری گسترده، توصیه به رعایت فاصله گذاری اجتماعی، محدودسازی‌های هدفمند منطقه‌ی و توسعه زیرساخت درمانی، از ابزار پرداخت‌های انتقالی نیز به عنوان یک شیوه موثر در کنترل بیماری بهره می‌گیرد.»

 

در پایان گزارش آمده است: «با درک تنگناهای مالی شدید دولت و زیان و کسری ۳۶۰ تا ۳۷۰ هزار میلیارد تومانی ناشی از کرونا، تحریم و افت قیمت نفت،‌ تاکید بر پرداخت های انتقالی هدفمند و زمانمند به ۷۰ درصد جامعه ایران را می‌توان از منظر هزینه کمتر در مبارزه با بیماری کرونا توصیه کرد. باید کرونا را به عنوان یک مساله و بحران ملی و فقر را به عنوان یکی از عوامل اصلی تشدید این بحران به رسمیت شناخت. برای کنترل این بحران ملی در کنار سایر ابزارها، از پرداخت های انتقالی فقرزدا به صورت هدفمند و زمانمند بهره جست. چرا که نادیده گرفتن عامل فقر به بهانه ی تنگنا های مالی، برخورد منفعلانه با کرونا است و هزینه های اقتصادی و اجتماعی بیشتری بر اقتصاد تحت فشار ایران وارد خواهد کرد.»

 

در حال حاضر بزرگترین مشکل اقتصاد کشور کاهش روز افزون پول ملی و افزایش بیکاری پس از کرونا به دلیل ضعف زیرساختهای تولید ملی است، همین امر باعث شده است تا ضد انقلاب با انتشار گزارشاتی در مورد وضعیت اقتصادی کشور به جریان سازی بپردازد. به نظر میرسد در صورت عدم توجه دولت به بحران ¬های اجتماعی و اقتصادی پساکرونا، شاهد افزایش اعتراضات اقتصادی با هدایت و حمایت از سوی رسانه های فوق الذکر باشیم.

ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار