به گزارش دیدار مدیا؛ عراق ماه هاست که بدون نخست وزیر به سر می برد. وقوع اعتراض های پراکنده در این کشور، به کناره گیری عادل عبدالمهدی منجر شد، با این حال و تا تعیین نخست وزیر جدید، عبدالمهدی موقتا زمام امور را در دست دارد. اکنون و پس از رد شماری از گزینه های معرفی شده از سوی رئیس جمهور به پارلمان، جهت تصدی سمت نخست وزیری، نوبت مصطفی الکاظمی شده، چهره ای که به نظر می رسد از بخت بیشتری نسبت به سایر نامزدها برخوردار است.
در این راستا مصطفی الکاظمی در توییتی اعلام کرد که: «مشورتها با نیروهای سیاسی در فضای دوستانه ادامه دارد ... ما تلاش میکنیم موانع [تأخیر در تشکیل دولت] را بر اساس گفتوگوهای مثبت پشت سر بگذاریم». اما «السومریه نیوز» در این زمینه آورده است: «فراکسیونها و گروههای سیاسی اصلی که پیش از این حمایت خود از مصطفی الکاظمی بهعنوان نخست وزیر مأمور تشکیل دولت را اعلام کرده بودند اکنون مطالباتی را عنوان کردهاند که ازجمله آن سهمخواهی در دولت و ضرورت گنجاندن پرونده اخراج نظامیان آمریکایی در دستور کار دولت است. فراکسیونهای کُرد نیز خواهان تعیین سرنوشت بودجه و سهم منطقه کردستان و پایبندی به توافقنامههای قبلی امضا شده با «عادل عبدالمهدی» نخستوزیر مجری امور است. همچنین فراکسیونهای عربی سُنی نیز خواهان بازسازی مناطق جنگزده، رسیدگی به موضوع ربودهشدگان و بازگرداندن آوارگان و نیز اختصاص منصبی به این فراکسیونها در دولت هستند».
به نظر میرسد که تشکیل کابینه توسط مصطفی الکاظمی مانند دیگر نخست وزیر های ناکام در عراق با همان موانع و سهم خواهی ها و دخالت گروهها و حزبها روبرو هست؛ اما از آنجایی که در چند هفته گذشته تاکنون دولت آمریکا تحرکات نظامی در عراق داشته است. بیشتر باعث شده که این گروهها و احزاب بر خروج آمریکا تأکید کنند. از اینرو احتمالاً مصطفی الکاظمی که با انتقادهایی هم روبرو است، در صورتی که سهم خواهی گروهها را در کابینه خود در نظر گیرد و در راستای خروج آمریکا برنامهای داشته باشد. این احتمال وجود خواهد داشت که کابینه اش رأی اعتماد پارلمان به دست آورد.