به گزارش دیدار مدیا؛ در ادامه این گزارش آمده است: «اين البته اتفاقي است که سرمنشأ آن به موجوديت اين روزهاي جريان اصولگرايي برميگردد، جرياني که زعمايش زياد شدهاند و کسي هم حرف کسي ديگر را نميخواند. بهجز قاليباف، ميرسليم و عليرضا زاکاني و احتمالا مرتضي آقاتهراني، دبيرکل جبهه پايداري، حالا رئيس سازمان انرژي اتمي در دولت احمدينژاد به جمع درخواستکنندگان نشستن بر صندلي اينروزهاي لاريجاني پيوسته است. درحاليکه 14 نفر از وزرا و نزديکان احمدينژاد در دولتهاي نهم و دهم به مجلس فعلي راه يافتهاند، دور از انتظار نبود که يکي از آنها هم وارد گود رقابت رياست مجلس شود؛ آنها که به احمدينژاديهاي مجلس معروف شدهاند، سال 94 هم تلاش کرده بودند که وارد مجلس شوند.»
گزارش یاد شده می نویسد: «حالا که اکثريت مجلس به اصولگرايان رسيده، تعدادي از اين ياران سابق احمدينژاد هم توانستند بالاخره به مجلس راه پيدا کنند، اگرچه آن سازوکار «يکتايي»شان به محاق رفته است. حالا از ميان دولتمردان احمدينژاد، فريدون عباسي، منتخب مردم کازرون در مجلس يازدهم، براي رياست مجلس اعلام آمادگي کرد. عباسي، رئيس سابق سازمان انرژي اتمي، چهارشنبهشب در جلسهاي با حضور ۱۶ نفر از نمايندگان منتخب فارس و خوزستان، براي رياست مجلس شوراي اسلامي اعلام آمادگي کرد. او در اين جلسه گفت ضمن احترام به نمايندگان فعلي که براي رياست مجلس فعاليت ميکنند، بهعنوان اولين نماينده به صورت رسمي کانديداتوري خود براي رياست مجلس شوراي اسلامي يازدهم را اعلام ميکنم. »
شرق می نویسد: «البته بهجز عباسي که رسما اعلام کرده است، اسامي ديگر چهرههاي نزديک به احمدينژاد و راهيافته به مجلس که چشم به صندلي رياست دوختهاند هم به گوش ميخورد. کساني مانند علي نيکزاد و شمسالدين حسيني که از مدتها پيش براي کسب رياست مجلس مشغول رايزني با ساير نمايندگان هستند. بنا بر روايتها، نيکزاد و حسيني با انجام رايزنيهاي پشتپرده، مشغول بالابردن شانس خود براي رقابت با گزينههايي مثل قاليباف، آقاتهراني و ميرسليم بر سر رياست مجلس هستند. در اين ميان البته نميتوان از تلاشهاي حاجيبابايي نيز عبور کرد، ورود عباسي يا هر چهره ديگري به کارزار رقابت براي رياست مجلس کار را براي قاليباف سختتر ميکند، چراکه باعث خردشدن آرا و مانع شکلگيري بلوک رأي به نفع شهردار سابق ميشود، آن هم درحاليکه طيف جبهه پايداري از بلوک رأي قويتري برخوردارند.»
گفته ميشود يکي از جديترين مخالفان رياست قاليباف همين دولتمردان احمدينژاد هستند. «علياکبر جوانفکر»، از نزديکان محمود احمدينژاد، در تحليل مجلس يازدهم و رياست قاليباف گفته بود: «ميزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس يازدهم در پايينترين سطح بود، بنابراين مجلس يازدهم منتخب اقليتي از مردم ايران بوده و رياست قاليباف بازگشت به دور باطل گذشته است».
اصلاح طلبان با دوگانهسازی «یاران احمدی نژاد – اصولگرایان» برای منتخبین مجلس یازدهم، تلاش میکنند علاوه بر برجسته سازی اختلافات درون جناحی اصولگرایان، افراد نزدیک به رئیس جمهور سابق را در مقابل جریان اصولگرایی قرار دهند و این مفهوم را القا کنند که شکافها و دعواهای سیاسی در مجلس آینده بسیار بیشتر از دوره های قبل خواهد بود. در این میان اصلاح طلبان رادیکال محور، «تضعیف جایگاه مجلس» را دنبال می کنند. القای دخالت سایر نهادهای حاکمیتی در وظایف و اختیارات قانونی مجلس و القای کاهش جنبه مردمسالاری در انتخابات ایران با وجود نظارت استصوابی شورای نگهبان، از جمله محورهای مطروحه توسط اصلاح طلبان طیف چپ است.