به گزارش دیدار مدیا؛ عباس عبدی در گفتگویی با روزنامه شرق در همین زمینه عنوان کرده است: «لازم است دولت بهصورت مکتوب بگوید چه ایدههایی برای جلوگیری از اوجگیری احتمالی چنین بحرانی دارد و دلایل برگزیدن یک گزینه از میان تمام راهکارهای پیشنهادی را توضیح دهد»
در همین راستا علی تاجرنیا دیگر فعال سیاسی اصلاح طلب نیز به روزنامه شرق گفت: « فعالیت دولت را باید با امکاناتی که در اختیار دارد، مقایسه کرد. اگر بخواهیم چیزی را که مدنظر قانون اساسی است، در نظر بگیریم، طبیعتا خدمات دولت مطلوب نیست؛ اما اگر توانایی و بضاعت دولت را در نظر بگیریم، به نظر من در حد توان خود اقدامات بسیار خوبی انجام داده است. علت آن هم این است که برای ایجاد بهداشت و درمان مناسب و ارائه خدمات مطلوب به مردم کشور، نیازمند منابع قوی هستیم. اگرچه ارائه سهم خدمات بهداشتی در تولید ناخالص ملی کشور ما بد نیست، با توجه به درآمدهای اندکی که دولت دارد، این سهم کوچک شده و همین باعث شده است دولت نتواند پاسخگوی نیاز همهجانبه بهداشت و درمان مردم باشد. نکته بعدی این است که مؤلفههایی به غیر از دولت، هم در تصمیمگیری و هم در ایجاد منابع، بهشدت دخالت میکنند؛ بنابراین هرقدر منابع به حوزههای مختلف اختصاص داده شود، سهم بهداشت و درمان کاهش خواهد یافت.
نعمت احمدی نیز به عنوان حقوقدان به «شرق» گفته است: «اکنون زمان آن است که بسیاری از نهادها و سازمانها که تاکنون نتوانستهاند به هر دلیل به اصل 53 قانون اساسی عمل کنند، طبق اصل 29 قانون اساسی «درآمدهای عمومی» و «درآمدهای حاصل از مشارکت مردم» در راه مقابله با کرونا هزینه شود. منابعی که نزد بسیاری از سازمانها و نهادها قرار گرفته (با علم به اینکه درباره همه آنها حسابرسی وجود دارد و منافع عمومی در آن رعایت شده است و هیچ حیفومیلی نیز نشده و نخواهد شد) خارج از اصل 53 قانون اساسی است و اکنون زمان آن است تا از آنها استفاده شود. افراد بسیاری روزمزد هستند و باید دولت به آنها رسیدگی کند؛ اگر نسبت به مشاغل کوتاهی شود، بسیاری از آنها از بین میرود و فردا است که با اعتراضات جدید و لشکر گرسنگان مواجه خواهیم شد. اکنون زمان آن است که بهجای حرفهای جناحی، یک حرف ملی بزنیم و بگوییم به اصل 53 قانون اساسی عمل شود تا از بیکاری و اعتراضات مردم در آینده جلوگیری شود».
با نظر به عملکرد ضعیف دولت روحانی در سالهای اخیر و افزایش نارضایتی عمومی که در قضایای سهمیهبندی بنزین به اوج خود رسید و در ادامه با توجه به حمایت کامل اصلاح طلبان در سالهای گذشته از روحانی باعث شد که مردم در انتخابات مجلس یازدهم رغبتی به فعالان این جریان نداشته باشند، به نظر میرسد شیوع کرونا فرصتی شده است که اصلاح طلبان و رسانههای دولتی با «قهرمانسازی» از روحانی، اعتماد عمومی تضعیف شده در سالهای اخیر را به خود برگردانند، گزارهای که اصلاح طلبان به خوبی میدانند برای انتخابات 1400 چقدر برایشان مهم است.