به گزارش دیدار مدیا؛ در همین راستا « فرارو» در گزارشی تحلیلی نوشت: «این عرضهها اثر دو طرفهای دارد هم باعث میشود که شرکتهای بزرگتر وارد بازار شوند و عمق بازار سرمایه را افزایش دهند و از طرف دیگر به خود شرکتها کمک میکند که وابستگیشان به دولت کمتر شود و برای دولت درآمد زایی هم دارد. عرضه شرکتهای زیر مجموعه تامین اجتماعی در بازار بورس توجهها را به خود جلب کرده است.»
در ادامه این گزارش آمده است: «هفته گذشته شرکت سرمایه گذاری صبا تامین وارد بورس شد و قرار است به زودی هم هولدینگ شستا عرضه شود. این اقدام در راستای واگذاری شرکتهای دولتی انجام میشود. قرار است شرکتهای دیگری نیز از زیر مجموعههای تامین اجتماعی وارد بازار بورس شود. تحلیلهای مختلفی درباره این اقدام دولت مطرح شده است و در روزهای اخیر برخی از آن استقبال کرده و برخی آن را زیر سوال برده اند. سعید لیلاز کارشناس اقتصادی از این اقدام استقبال کرده و گفته است: "عرضه شستا در بورس هم مازاد تقاضای خرید در بورس را تغذیه میکند و جلوی نوسانات بورس را میگیرد. این که سهام شستا در بورس عرضه شود برای اقتصاد کشور نیز بسیار خوب است، زیرا یک حجم سنگینی از نقدینگی و ریال در جامعه وجود دارد که اگر جذب بورس نشود موجب تورم در سایر حوزههای اقتصادی میشود. " بیشتر مخالفتها از این جهت است که دولت برای کسب درآمد بیشتر در وضعیت اقتصادی کنونی دست به این عرضه زده و احتمالا درآمدی که حاصل میشود صرف توسعه اقتصاد نمیشود و وارد خزانه دولت میشود تا کسری بودجهها و هزینههای جاری را جبران کند.»
داراییهای سازمان تامین اجتماعی متعلق به بیمهشدگان یعنی همان سرمایهگذارانِ واقعی سازمان تامین اجتماعی یعنی کارگران است؛ بنابرین نباید اجازه داد کنترل داراییها از دست بیمهشدگان خارج شود. از طرفی دیگر مشخص نیست دولت با منابع حاصل از واگذاری سهام چه میخواهد بکند. چند هزار میلیارد تومان سرمایه شستا در بازار بورس نه تنها سازنده نیست که موجب رکود میشود.