به گزارش دیدار مدیا؛ در حالی که کمتر از دو ماه تا آغاز بکار مجلس یازدهم زمان باقی مانده، پروسه تخریب این مجلس، بویژه شخص محمد باقر قالیباف از سوی رسانه های نزدیک به اصلاح طلبان کلید خورده است. جلال میرزایی، رئیس کمیته سیاسی فراکسیون امید، در گفتگو با «شرق» گفت: «شانس ریاست متعلق به کسانی است که برای یارگیری تلاش کردند و در انتخاب گزینه نهایی برای حوزه انتخابیه تأثیرگذار بودهاند. اگر از این زاویه نگاه کنیم، به آقای قالیباف میرسیم. از سوی دیگر واکنش جامعه مدنی و ملاحظات منابع قدرت نیز تعیینکننده است. اما سویه دیگر موضوع، سنجیدن گزینهها با توجه به منافع ملی و شرایط کشور است. شرایط کشور بعد از کرونا دستخوش دگرگونیهای فراوانی شده است. منافع ملی اقتضا میکند که رئیس مجلس به دنبال ستیز با دولت نباشد. باید از خود بگذرد و رقابتهای گذشته را نادیده بگیرد و با درنظرگرفتن منافع مردم به دنبال تعامل برای حل مشکلات برود. بنابراین منافع ملی ایجاب میکند که گزینه معتدلی حداقل در سال اول مجلس که سال پایانی دولت محسوب میشود ریاست نهاد قانونگذاری را به دست بگیرد.»
در ادامه گزارش شرق آمده است: «دولت با مشکلات عدیدهای مواجه است و اینها مشکل قوه مجریه نیست. بنابراین و با توجه به نکات مطرحشده من فکر میکنم بهتر است حداقل برای سال اول آقای قالیباف رئیس نباشد. ایشان تجربه کار پارلمانی ندارد و از سوی دیگر ایشان از ابتدا گفتند که برای خدمت پا به عرصه میگذارند. بنابراین حداقل برای سال اول شخصی ریاست قوه مقننه را برعهده بگیرد که تجربه کار پارلمانی دارد و قائل به تعامل با دولت است و به لحاظ شخصی نیز حساسیتی روی او نباشد؛ کسانی مثل آقای حاجیبابایی و تقوی که در این مجلس اصولگرا گزینههای خوبی برای ریاست محسوب میشوند».
عبدالله ناصری، دیگر فعال سیاسی اصلاح طلب نیز در گفتگو با روزنامه شرق عنوان کرده است: « اگر ملاحظه دولت و منافع ملی را در نظر بگیریم، در بین افراد مطرحشده شاید آقای میرسلیم بهترین گزینه باشد. البته به نظر من هر کسی رئیس مجلس شود، آقای قالیباف با توجه به ارتباط و پشتیبانهای قدرتمند اقتصادی، رئیس در سایه خواهد بود. از سوی دیگر 99 سالی حساس و پرمسئله خواهد بود و اگر به دنبال آرامش بین ارکان باشند، اجازه نمیدهند که حداقل در سال نخست آقای قالیباف رئیس شود. بنابراین برای دوری از تنش و آرامبودن جامعه، آقای میرسلیم گزینه بهتری به نظر میرسد. از سوی دیگر تجربه ریاست آقای قالیباف میتواند مثل تجربه بهزاد نبوی در مجلس ششم باشد.»
با توجه به نزدیک شدن به آغاز رسمی مجلس یازدهم، اصلاحطلبان محور اعتبارزدایی از محمد باقر قالیباف برای ریاست مجلس یازدهم را تقویت کرده اند. فعالان این جریان همزمان با بزرگنمایی مشکلات جامعه و طرح این ادعا که شرایط کشور بعد از شیوع کرونا به کلی دگرگون شده است، از لزوم همکاری و همراهی مجلس آینده با دولت برای گذار از شرایط بحرانی می گویند. در این سناریو با پیش فرض قرار دادن وجود چالش و اختلافات شدید مجلس یازدهم با دولت، انتخاب «محمد باقر قالیباف» برای ریاست مجلس آینده بر خلاف منافع ملی تعبیر و تفسیر می شود.
پیشبینی میشود در 46 روز باقیمانده به آغاز رسمی مجلس یازدهم، اصلاحطلبان با بزرگنمایی مشکلات جامعه و تاکید بر لزوم وحدت دولت و مجلس برای گذار از شرایط کرونایی، محور دوگانهسازی «قالیباف - منافع ملی » را تقویت کنند.