آیا منابع مالی صندوق توسعه ملی قلک مصارف یومیه دولت است؟

بعد از انتقادات صورت گرفته از سوی رسانه‌ها و قعالان سیاسی به رویکرد دولت روحانی در قبال منابع مالی صندوق توسعه ملی که بارها در چند سال اخیر برداشت و هزینه شده است، رسانه اصلاح طلب« امتداد» در گزارشی تلاش کرده است میزان منابع مالی اختصاص یافته از این صندوق به نیروهای مسلح از جمله سپاه را برجسته کند.
کد خبر: ۵۴۷۶
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۸

به گزارش دیدار مدیا؛ با شیوع بحران کرونا در ایران، روحانی در نامه ای تقاضای برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی را از رهبر معظم انقلاب درخواست کرد، درخواستی که نهایتا با موافق رهبر انقلاب همراه شد. با این حال و از زمان طرح این درخواست، رسانه های بیگانه و وابستگان آنان در داخل مکررا بر طرح چرایی تاخیر در پذیرش این خواسته پای فشرده و با توسل به آسمان و ریسمان بر آن شده اند تا برداشت های پیشین از این صندوق را به چالش کشند.

 

در همین راستا، امتداد در گزارشی نوشته است: « نشریات وابسته به سپاه پاسداران و اکانت‌ها و رسانه‌های اصولگرا، این روزها بر سر برداشت یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی که دولت قرار است آن را خرج مقابله با کرونا و آسیب‌های اقتصادی آن کند، نگران این صندوق شدند. این درحالی است که فراموش کردند اساسا شکل گیری این صندوق به این خاطر بود که دولت احمدی‌نژاد بدون هیچ مانعی تمام صندوق را مصرف می‌کرد. مهمتر اینکه، چرا آنها با برداشت‌هایی دیگر و یا برداشت برای مصارف نظامی از این صندوق مخالفتی ندارند؟ برداشتی‌هایی که ارقام آن بیشتر است؟ نشریه اخبار تحلیل‌های سپاه پاسداران در شماره روز چهارشنبه 20 فروردین 99 در اینباره نوشت: «در شرایط فعلی که درآمدهای نفتی کشور کاهش یافته است، دولت باید به فلسفه تشکیل این صندوق متعهد باشد و از اندوخته‌های این صندوق کمتر به عنوان محلی برای تأمین نیازهای مالی جاری، کم‌بازده و غیرمولد که بخش قابل توجهی از آن به هزینه‌های دولت بازمی‌گردد، استفاده کند. دولت نباید این صندوق را به وضعیت صندوق ذخیره ارزی دچار کند؛ زیرا این صندوق پس‌اندازی برای نسل‌های آینده است، نه قلک مصارف یومیه دولت.»

 

در ادامه این گزارش آمده است: «همزمان نماینده راه یافته اصولگرای اردبیل به مجلس آینده در توئیتر، دولت را در مورد حساب کشی از یک میلیارد یوروی کرونایی تهدید کرد. کیهان نیز در مورد نظارت بر خرج کردن این رقم هشدار داده است. روزنامه جوان متعلق به سپاه نیز امروز از این برداشت انتقاد کرده است. آیا این اولین بار است که در همین دولت از صندوق توسعه برداشت شده است؟ احتمالا اصولگرایان که امروز برای یک میلیارد یوروی این صندوق اینگونه ابراز نگرانی می‌کنند از برداشت‌های زیر که همین اواخر بود بی‌اطلاع‌ هستند. برداشت 9 میلیارد یورو در سال 96 برای آنکه موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز و ورشکسته با این پول سپرده‌‌های کلان افرادی را پرداخت کنند که مشخص نیست چه کسانی هستند. این رقم آنقدر بزرگ بود که بعدها نوبخت گفت که بخشی از التهاب بازار ارز به خاطر ورود 35 هزار میلیارد تومان این پولها به بازار است. »

 

امتداد در ادامه نوشته است: «بعد از ترور سردار سلیمانی، مجلس با یک طرح سه فوریتی یک ماده به قانون «اصلاح قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا» الحاق کرد که طی آن 200 میلیون یورو از صندوق توسعه برداشته و در اختیار سپاه قدس قرار گیرد. از همه مهمتر برداشت 2 میلیارد یورویی برای تقویت بنیه دفاعی در بودجه سال 99 است. براساس لایحه بودجه 99 که حتی بدون بررسی در مجلس تصویب شده، سال آینده دولت دو میلیارد و۷۹۵ میلیون یورو برداشت می‌کند که از این رقم 2 میلیارد یوروی آن برای «تقویت بنیه دفاعی در اجرای ماده ۱۰۶ قانون برنامه ششم توسعه» برداشت خواهد شد. سئوال این است: آیا اصولگرایان این برداشت‌‌ها را نمی‌بینند؟ از آن بی‌اطلاع هستند یا آنکه برداشتن از صندوق توسعه برای «جان مردم» آنها را به نگرانی انداخته است؟‌ ظاهرا به نگاه آنها تنها میشود برای هزینه‌های دفاعی، سپاه قدس و موسسات نزولخوار و ورشکسته از این صندوق برداشت کرد؟»

 

اصلاح‌طلبان در مقابل گزارش یکی از نشریات داخلی سپاه که از برداشت چندباره دولت از صندوق توسعه ملی برای تأمین نیازهای مالی جاری انتقاد کرده بود، با طرح مواردی همچون؛ برداشت 9 میلیارد یورو در سال 96 برای موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز (همزمان با منتسب کردن این موسسات به سپاه) / اختصاص 200 میلیون یورو از صندوق توسعه برای سپاه قدس در دی ماه 98 / برداشت 2 میلیارد یورویی برای تقویت بنیه دفاعی، پیش بینی شده در بودجه سال 99 / تلاش می‌کنند ضمن القای اختصاصی بودن منابع مالی صندوق توسعه ملی برای نیروهای مسلح، با دو گانه سازی «جان مردم – هزینه‌های دفاعی»، مباحث ایدئولوژیکی و هزینه‌های نظامی را برای حاکمیت و سپاه، راهبردی اولویت‌دار نسبت به «سلامت عمومی» معرفی کنند.

اخبار مرتبط
ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار