به گزارش دیدار مدیا؛ در همین راستا « اعتماد» در گزارشی تحلیلی نوشت: مهمترين چالش پيش روي سال 99 كه نه تنها اقتصاد ايران بلكه اقتصاد جهاني را درگير خود كرده، شيوع و گسترش ويروس كرونا بوده كه پيامد آن، حركت اقتصاد جهاني به سمت ركود است. با توجه به شرايط متفاوت اقتصاد ايران با ساير كشورهاي درگير كرونا، جلوگيري و كاهش از آسيبهاي اين ويروس به مراتب سختتر از ساير كشورها است. گسترش ويروس كرونا منجر به كاهش تقاضاي نفت و در نتيجه كاهش قيمت آن شده است.
در ادامه این گزارش آمده است: از سوي ديگر جنگ قيمتي بين عربستان و روسيه عواملي هستند كه سقوط كمسابقه قيمت نفت را رقم زدهاند. عوامل ياد شده همگي باعث شدهاند كه درآمدهاي نفتي ايران چه به لحاظ مقدار فروش و چه به لحاظ قيمت فروش كاهش چشمگيري داشته باشد. با توجه به اينكه اقتصاد ايران در شرايط ركودي و رشد اقتصادي منفي به سر ميبرد شوكهايي مانند COVID-19 ميتواند بدنه اقتصاد ايران را ضعيفتر كند. همچنين شيوع كرونا منجر به كاهش تقاضا در اقتصاد شده و بر اغلب كسب و كارها تاثير منفي گذاشته و كاهش درآمد را براي آنها رقم زده است
فعالان اصلاحطلب از طریق رسانههای این جریان، با ترسیم اقتصاد سال 99 به عنوان سالی که برای اقتصاد کشور بحرانی و پرچالش است در تلاشند که با انتشار گزارشاتی اقتصادی با موضوع تاثیرات بحران کرونا در وضعیت نامناسب صنعت خودرو، مسکن و ارز در سال جدید، این وضعیت اقتصادی را به سیاست خارجی گره بزنند و با فشار رسانه ای مدعی شوند که برای رهایی از این اقتصاد پرتلاطم و بحرانی باید برای لغو تحریمهای اقتصادی با آمریکا مذاکره کرد و در صدد القای این موضوع هستند که تنها با لغو تحریم توسط امریکا باعث گشایش در فضای اقتصادی کشور می شویم.