به گزارش دیدار مدیا؛ با ورود ویروس کرونا به ایران؛ جلب حمایت های مالی جهت مقابله با پیامدهای این ویروس به عنوان یکی از راه های کاهش آسیب های وارده از سوی مسئولین مد نظر قرار گرفت. در این میان درخواستی از سوی ایران جهت دریافت وامی پنج میلیارد دلاری از صندوق بین المللی پول مطرح شد، در خواستی که گویا با مخالفت صندوق همراه بوده است.
در همین راستا «فرارو» در گفتگویی با محمود جامساز به بررسی این موضوع پرداخت و در گزارشی نوشت: دو دلیل برای عدم موافقت با درخواست وام ۵ میلیارد دلاری ایران از سوی صندوق بینالملل پول میتوان برشمرد، اولا به دلیل اینکه آمریکا سهامدار اصلی صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی است، از قبل پیشبینی میشد که با این درخواست موافقت نشود، از سوی دیگر چین و روسیه نیز به دلیل تحریمهایی که آمریکا علیه آنها وضع کرده، خواستار آن شدند که تحریمها به صورت موقت رفع شود، اما با این در خواست این دو کشور نیز موافقت نشد.
در ادامه این گفتگو آمده است: به دلیل مشکلاتی که با آمریکا وجود دارد و همچنین تحریمها امکان اخذ وام وجود ندارد، دلیل دوم این است که بر اساس گزارش بانک مرکزی در اسفند ماه میزان ذخایر ارزی ایران در میان کشورهای جهان ۱۱۷ میلیارد دلار عنوان شده، با توجه به این موضوع کارشناسان صندوق بینالمللی پول اعلام کردند، به دلیل چنین منابعی ایران میتواند از آنها استفاده کند و نیازی به دریافت وام ندارد، این در حالیست که مسئولان وزارت امور خارجه از این موضوعات آگاه بودند و جای تعجب دارد که چرا چنین درخواستی را مطرح کردند که با آن در ادامه مخالفت شود.
نشان دادن دولت آمریکا به عنوان ابرقدرت اقتصادی جهان و وابسته بودن ج.ا.ا به امریکا و القای وجود تحریم های آمریکا به عنوان مانع دریافت وام از صندوق بین المللی پول، از مهمترین محورهایی بود که پس از مخالفت صندوق بین المللی پول با درخواست وام اضطراری ایران برای مقابله با بیماری کرونا، رسانههای اصلاحطلب و ضد انقلاب بر آن تاکید داشتند.
جریان معاند با القای بحرانی بودن وضعیت اقتصادی کشور در تلاش است که ساختار اقتصادی نظام را ضعیف جلوه داده و مدعی شده اند که بودجه کشور به دلیل بی انضباطی مالی خرج شده است و برای مقابله با بیماری محتاج مالی سازمان های بین المللی کرونا شده اند. در این میان از نگاه آنان، راهکار دریافت وام از سازمان های بین المللی، انجام مذاکرات سیاسی با دولت امریکا است و از این طریق با فشار رسانه های خواهان انجام مذاکرات بین امریکا و ایران هستند.