به گزارش دیدار مدیا؛ برآورد تحولات معطوف به جنگ پنج ساله ائتلاف عربی به رهبری سعودی در حمله به انقلابیون یمنی نشان می دهد که ائتلاف یاد شده رو به انحطاط بوده و منافع اعضای آن به ویژه امارات متحده عربی و سعودی در تعارض با یکدیگر قرار گرفته است. عدول مواضع مصر در قبال جنگ پنج ساله و خروج تدریجی نظامیان سودانی و همچنین آمادگی ابوظبی برای خروج از بخش عمده ای از مناطق یمن موجب جدال میان متحدین سابق شده است.
در این راستا «المسیره» در گزارشی نوشت: «جنگندههای ائتلاف سعودی هم مناطق مختلف یمن را هدف حملات هوایی بیامان خود قراردادند. منطقه الملاحیط شهر الظاهر در استان صعده توسط نیروی هوایی ائتلاف سعودی بمباران شد. در استان «الحدیده» هم نیروهای ائتلاف سعودی منطقه الجبلیه در التحیتا و شرق روستای الدحفش در اطراف شهر محاصره شده «الدریهمی» را هدف حملات توپخانهای خود گرفتند». خلیج انلاین هم در گفتگوی که با «علی المعمری» استاندار سابق استان تعز (جنوب غرب یمن) داشت، نوشت: «امارات در حال تغییر ترکیب جمعیتی سواحل تعز است و همچنین میخواهد با به خدمت گرفتن مردم تعز به دولت مستعفی این کشور حمله کند. سواحل این استان دیگر تحت فرمان دولت مستعفی نیست و این امارات است که اکنون آنجا را به کنترل خود در آورده است».
به نظر میرسد که حمله دولت سعودی و امارات به یمن در حال رونمایی کردن زمینه اهداف دولت سعودی و امارات در منطقه است. از آنجایی که دولت های عربی هر کدام به دنبال نشان دادن برتری خود بر دیگر کشورهای منطقه هستند؛ بایستی در آینده شکاف شکاف بیش از پیش میان سه قطر، امارات و عربستان درحاشیه خلیج فارس بود.
مواضع عربستان و امارات در یمن نشان میدهد که ناکامی دولت های یاد شده در دستیابی به اهداف اولیه؛ سبب شده که ریاض و ابوظبی در پی تامین منافع حداقلی در یمن برآمده و هر چه زودتر زمینه برقراری آتش بس را فراهم نمایند. در این میان روابط تنگاتنگ امارات با تجزیه طلبان جنوبی و پشتیبانی سعودی از دولت مستعفی منصور بر دامنه شکاف ها میان طرفین به نحو چشمگیری افزوده است.
این دو دولت به دنبال آنند که تامین منافع حداقلی خویش در حوزه های اقتصادی، سیاسی و حتی نظامی خود را فراهم کنند. تا بتوانند رهبری جهان عرب را به دست آورند.