به گزارش دیدارمدیا؛ با توجه به تاکید دیروز رئیس مجلس بر عدم مذاکره با غرب و افزایش انتقادات از برجام، فعالان سیاسی اصلاح طلب و نزدیک به دولت با هجمه رسانه ای علیه قالیباف تلاش کردند ضمن اعتبارزدایی از جایگاه مجلس با تاکید بر میزان آرائ نمایندگان در انتخابات اخیر، از تصمیمات و مصوبات مجلس یازدهم اعتبارزدایی کنند.
عبدالله ناصری فعال اصلاح طلب در همین زمینه در توئیتی می نویسد: «سردار خلبان دکترمحمدباقر قالیباف امروز و برخلاف باور خود و برای حفظ پایگاه "جهادی و انقلابی" خود اعلام کرد: «مذاکره با آمریکا مطلقا ممنوع و مضر است» یاد سخن یاقوتی استادمحمدرضا حکیمی به خوشی و خیر که اوایل ج.ا.ا گفتند، «ما ملت "اضطرار و اکل میته" هستیم.» لحظه آخر با چرخش و نرمش گربه رامیکشیم و برای فرار از مرگ میخوریم. آقای قالیباف! دیر و زود دارد، سوخت و سوز هرگز! قطعنامه۵۹۸، برجام و... یادتون نرود.»
محمد مهاجری نیز در توئیتی می نویسد: «کم کم دارد دلم برای #قالیباف می سوزد.باید روی صندلی #رئیس_مجلس بنشیند و به شعارهایی به عمق یک میلیمترگوش کند. اما وجه کمدی اش آن است که خودش هم شعارهایی می دهد که مخصوص نماینده های یکبارمصرف وکسانی است که هنوز غوره نشده،مویز شده اند. لشکر عظیم مشاوران قالیباف چکار می کنند پس؟!
فیض الله عرب سرخی نیز در توئیت همسویی نوشت: «هشدار ! همانها که امروز شعار «خروجازبرجامِ» شان گوش فلک را کَر کرده است،همانها هستند که«پروندههستهای»ایران را به«شورایامنیت»فرستادند.»
حسام الدین آشنا نیز در موضع مشابهی نوشت: «برجام قربانی زیاده خواهی دوسویه شد؛ دلواپسانی عرب زبان و عبری زبان که به آمریکایی ها می گفتند چرا زیاد دادید و کم گرفتید و دلواپسانی فارسی زبان که به ایرانی ها می گفتند چرا کم گرفتید و زیاد دادید. هر دو طرف به ظاهر بسیار بیشتر می خواستند ولی در عمل هر دو بسیار کمتر بدست آوردند.
آیت الله های تندروی تهران با رهایی از بند تحریم ها و بهره مند شدن از انتقال 150 میلیون دلار پول پالت در هواپیماهای باری و آزاد شدن حدود150 میلیارد دلار دارایی در سطح جهان ، دوباره فعالیت خود را ادامه دادند.»
وحید هروآبادی روحانی نزدیک به جریان انحراف (بهار) نیز در توئیتی نوشت: «قالیباف: همانگونه که با سیاستگذاری و تعرفه گذاری بازار خودرو را مدیریت کردیم، باید برای فضای مجازی هم تصمیم گرفت؛ اولا آن سیاست در خودرو جواب داد؟ ثانیا به چه حقی؟ اصلا شماها با این میزان رأی روی چه حسابی میخواهید آزادی ۸۰ میلیون نفر را محدود کنید؟ چون تفنگ و زندان دارید؟»
علی اکبر جوانفکر جوانفکر نیز در توئیترش نوشت: « قالیباف: هر نوع مذاکره باید از موضع قدرت صورت گیرد. قدرتمند بودن به معنای مذاکره از موضع قدرت نیست. ما باید قدرتمند باشیم اما بر اساس احترام متقابل، عدالت، آزادی و همکاری مذاکره کنیم! آیا می پذیریم کشور دیگری از موضع قدرت، با ما وارد گفتگو شود!؟»
روزنامه شرق نیز در گزارشی نوشت: «قاليباف كه در جريان انتخاباتي با كمترين مشاركت تاريخ جمهوري اسلامي به عنوان نماينده تهران و در نهايت رييس مجلس انتخاب شد در اظهارات خود در مجلس از زبان «ملت ايران» سخن گفت و تاكيد كرد كه «ملت ايران به همه تفكرات سازشگرانه و معاملهگرانه مهر باطل زده و راه مقاومت فعال را با قدرت انتخاب كرده است.»
روزنامه اعتماد نیز در گزارشی تحلیلی به مباحث زیر پرداخت:
• خدماتی که قالیباف در طول دوران ریاستش بر شهرداری به سرمایهداری کمپرادور (غیرمولد و رانتیر) کرد، هیچ شهردار غیراصولگرای دیگری نکرد. مالها (مراکز خرید عظیم تجاری) که نماد سرمایهداری متأخرند، در دوران قالیباف در تهران پا گرفتند
• درحالیکه او در شعارهایش مدام علیه این چهاردرصدیها حرف میزد و خودش را مدافع باقی مردم یعنی 94 درصد دیگر معرفی میکرد.
• پای بسیاری از این سرمایهدارها در زمان ریاست قالیباف بر شهرداری به معاملات بزرگ و مختلف باز شد و مراودات مالی و کاری با چهرههایی مانند بابک زنجانی، علی انصاری و برادران ریختهگران با شهرداری تهران رخ داد.
• اعتقاد به پراگماتیسم در رفتار سیاسی قالیباف بهویژه در انتخابات ۸۴ هم نمود زیادی دارد و او رسما خودش را رقیب هاشمی میدید نه لاریجانی یا احمدینژاد برای همین بهدنبال ارائه چهرهای از خود بود که حامیان هاشمی را به سمت خود بکشد. در ماجرای حمایت تتلو از اصولگرایان در انتخابات 96 هم میتوان به جنبه دیگری از این عملگرایی اشاره کرد
• اصولگرایان که در بزنگاه میتوانند اینچنین به عملگرایی روی بیاورند، چرا در سیاست خارجی اینگونه عمل نمیکنند. شاید زمان آن هنوز نرسیده است!
کانال تلگرامی احمد زیدآبادی نیز نوشت: «نمیدانم چرا عدهای به قرآن خواندن و نماز آیات نمایندگان مجلس این همه گیر دادهاند و مثلاً نوشتهاند که اداره مجلس هر دقیقه 22 میلیون هزینه دارد و نماز آیات نمایندگان 600 میلیون تومان هزینه روی دست مردم گذاشته است!
این عده یا بیکارند یا دل خجستهای دارند و یا اینکه از وضع روزگار بیخبرند! یعنی نسبت به کدام نطق یا بحث نمایندگان اینقدر دلتنگ شدهاند که حتی خواندن یک نماز آیات از طرف آنها را تاب نیاوردهاند؟
به نظر من که اگر نمایندگان تمام وقت خود را صرف قرائت قرآن و خواندن نماز کنند از صمیم قلب باور دارم که برای دنیا و آخرتِ خودشان و جملگی ما، بسیار مفیدتر از آن اظهارنظرها و بحثهایی است که بعضاً در سطح علنی مجلس مطرح میکنند!»
کانال تلگرامی آنتی اولیگارشی نیز در مطلبی نوشت: «دلار بیست هزار تومان شد؛ دولت مشغول رتق و فتق ساخت و ساز غیرقانونی و تکذیبش، مجلس در قیام و قعودِ نماز آیات! در روزی که قیمت #دلار به بالاترین قیمت تاریخی خودش رسیده، امروز چندین ساعت در مجلس درباره خطرات #اینستاگرام بحث شده است. يه جورى #اقتصاد رها شده كه انگار جمعبندی اینه که اینو که نمیشه با بگیر و ببند و تهدید و شعار کاریش کرد، حداقل بریم به بستن اون برسیم !بر دلار بیست هزار تومانی #نماز_وحشت واجب تر است !»
کانال تلگرامی ایران اینترنشنال نیز نوشت: «تعطیلی ۲۰ دقیقهای مجلس برای نماز آیات؛ بیش از ۴۲۰ میلیون تومان هزینه نماز نمایندگان .در پی پدیده خورشیدگرفتگی در ایران محمدباقر قالیباف، رییس مجلس، جلسه نمایندگان را برای مدت ۲۰ دقیقه تعطیل کرد.»
با موضع گیری قاطع قالیباف و نمایندگان مجلس در رد موضوع مذاکره با آمریکا، هجمه رسانه ای علیه مجلس دور از ذهن نبود. اصلاح طلبان و برخی از فعالان منتسب به جریان انحراف (بهار) تلاش کردند با طرح و بازنشر میزان رای قالیباف و نمایندگان مجلس یازدهم در انتخابات اخیر، مواضع قالیباف را در خصوص مذاکره را موضع حداقلی مردم عنوان کنند و از اعتبار تصمیمات و مصوبات مجلس بکاهند. در این بیان برخی از فعالان جریان انحراف نیز با برجسته سازی افزایش قیمت ارز و طلا، موضوع عدم شناخت اولویت های جامعه از سوی نمایندگان را مطرح می کنند. به نظر می رسد ورود فوری نمایندگان مجلس به مشکلات اقتصادی و معیشتی جامعه و دور از حواشی از ضروریات غلبه بر فضای منفی ایجاد شده علیه مجلس است.