تضعیف «فرضیه خودکشی» قاضی منصوری از سوی اصلاح‌طلبان

رسانه‌ها و فعالان سیاسی اصلاح‌طلب در واکنش به مرگ قاضی منصوری تلاش می کنند از فرضیه «خودکشی» اعتبارزدایی کنند.
کد خبر: ۵۷۹۲
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۲

به گزارش دیدار مدیا؛ رسانه‌ها و فعالان سیاسی اصلاح‌طلب در واکنش به مرگ قاضی منصوری تلاش می کنند از فرضیه «خودکشی» اعتبارزدایی کنند. این خط رسانه‌ای ابتدا از سوی حسام الدین آشنا کلید زده شد.

 

حسام الدین آشنا در همین زمینه در توئیتری می نویسد: « هر دو غلامرضا نامیده شده بودند. هر دو در هتلی دور از خانه و خانواده با مرگی مشکوک از دنیا رفتند. اما این کجا و آن کجا! چه تاریخی بشود این #تاریخ‌طبری

 

تذکر: چه سعید امامی هست یا سید امامی ؛ چه منصوری مجاز یا طبری ؛ در هر حال · محافظت از بهداشت متهمان ، وظیفه ضعیف قانون و استناد به محاکمه عادلانه ، حق متهمان است.»

 

روزنامه جمهوری اسلامی نیز در سرمقاله اش به قلم مسیح مهاجری به مطالب زیر پرداخته است:


• طبق گفته قاضی رومانیائی پرونده دستگیری قاضی منصوری، قرار بود وی تا 20 تیرماه در رومانی آزاد ولی تحت‌نظر باشد.


• این، به معنای زیرنظر و در دسترس پلیس و مأموران اطلاعاتی رومانی بودن قاضی منصوری است و چنین شخصی وقتی کشته می‌شود، بطور طبیعی باید مرگ او را ناشی از قصور یا تقصیر کسانی دانست که او را زیرنظر داشتند.


• بدین‌ترتیب، فرضیه خودکشی منتفی است و این واقعه را باید یک قتل دانست. قاتل هرکه باشد، چه رومانیائی و چه غیررومانیائی، در هرحال رومانی باید پاسخگو باشد.


• مرگ قاضی منصوری برخلاف نظر یکی از مسئولین قوه قضائیه که در همان ساعات اولیه بعد از انتشار خبر گفت تأثیری در پرونده طبری ندارد، در سیر این پرونده مؤثر خواهد بود.


مصطفی تاجزاده نیز توئیتی را در این باره منتشر کرده و می نویسد: «آیا # منصوری در حال کنترل # طبری احضار و تفهیم اتهام شدید؟ اگر آری ، چه تعیین تامینی برای اوزان شدید ؛ وثیقه یا بازتاب؟ اگر نه ، چرا؟ متهم کی و همینطور از ایران گریخت؟ اگر از مرزهای قانونی داشته باشید ، چرا ممنوع مجازخروج اعتبار بود؟ اگر غیرقانونی گریخت ، چرا از دیدگاه بیننده؟ # شفافیت_قضایی»


آفتاب یزد نیز گفتگویی با رسول منتجب نیا فعال سیاسی اصلاح طلب داشته و به نقل از وی آورده است: «مرگی چنین پیچیده و مشکوک در این پرونده ی حساس که به بررسی جرائم اشخاصی در داخل قوه ی قضائیه می‌پردازد هشداری است جدی که، پرونده‌های اینچنینی به مراقبت‌ها و حساسیت‌های بیشتری نیازمند است تا کسانی که به نحوی از انحاء« مخزن اسرار» اربابان قدرت و فساد محسوب می‌شوند در قدم نخست نتوانند به این آسانی از کشور خارج شوند و در گامی‌دیگر، این چنین در معرض مرگ و میر مشکوک قرار داده نشوند

 

حالا که یکی از افراد درگیر در این پرونده دچار مرگ مشکوک شده، جامعه منتظر روشن شدن تمامی‌ابعاد آن است . الان بهترین زمان برای ترمیم اعتماد تخریب شده ی مردم است که راهی جز شفافیت و حرف زدن صادقانه با مردم وجود ندارد.»

 

شرق نیز در گزارش تحلیلی اش می نویسد: «وکیل‌مدافع قای منصوری با بیان اینکه من و خانواده ایشان معتقدیم قاضی منصوری آدمی نبود که قصد خودکشی داشته باشد، گفت: یکی دیگر از دلایلی که قاضی منصوری اصرار داشت به ایران بازگردد، این بود که حرف‌های بسیاری برای گفتن داشت.

 

با انتشار تصاویر جنازه قاضی منصوری در کاور سفید‌رنگ در فضای مجازی این شایعه که شاید این جنازه متعلق به او نباشد نیز مطرح شده است که به محض استرداد جنازه انجام تست دی‌ان‌ای می‌تواند پاسخی به همه این شبهات باشد. هرچند مهم‌ترین سؤال علت مرگ اوست، زیرا همچنان خودکشی با دیده تردید مطرح است و با توجه به پیشینه منصوری احتمال قتل تا پایان تحقیقات همچنان مطرح خواهد بود.»

 

روزنامه اعتماد نیز در گزارشش می آورد: «ممكن است، معماي مرگ غلامرضا منصوري مانند «سعيد امامي» يا «محمدهادي مروي» به پستوي تاريخ برود، باقي‌ بماند و هر بار با افشاگري‌ها يا دستگيري چند نفر باز اين پرسش براي افكار عمومي پيش بيايد كه واقعيت چيست!

 

پس از آغاز دادگاه‌هاي رسيدگي به پرونده اكبر طبري، كانال خبري متكوبات كه ظاهرا زير نظر يكي از فعالان اصولگرا اداره مي‌شود با انتشار نامه‌اي از هادي مروي، معاون اول سابق قوه قضاييه خطاب به رهبري، مدعي شد كه مروي در آن نامه نكاتي را درباره فساد و تخلفات «طبري و باند همراهنش» مطرح كرده است.»

 

کانال تلگرامی احمد زید آبادی نیز می نویسد: «در کشور ما این نوع پرونده‌ها در ابهام باقی می‌ماند و به نقطۀ نهایی و قابل اتکایی نمی‌رسد و بخصوص شایعات و انتشارِ عمدی و مدیریت شدۀ اطلاعات نادرست و گمراه کننده از سوی طرف‌های ذینفع، پرده بر پرده می‌افزاید.»

 

از عصر جمعه که خبر کشته‌شدن قاضی منصوری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، برخی افراد در داخل یا خارج کشور اقدام به حاشیه‌سازی و رازآلودکردن فضای قتل منصوری کرده‌اند. یکی از افرادی که در صفحه شخصی خود در توئیتر به این موضوع واکنش نشان داد، حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس‌جمهور بود.

 

اشاره آشنا به پرونده سعید امامی با هشتک «داروی نظافت» درحالی درمقابل این پرونده مطرح شد که وی سعی داشت موضوع قتل‌های زنجیره‌ای و خودکشی سعید امامی را تداعی کند؛ این موضع‌گیری آشنا سبب شد برخی کاربران به‌دلیل اینکه برخی اعضای وزارت اطلاعات در آن زمان که آشنا نیز از مدیران همان دوره است، از مظنونان قتل سعید امامی بوده‌اند، او را فاقد صلاحیت برای اظهارنظر در این زمینه بدانند. البته واکنش‌ها به توئیت آشنا فقط مربوط به پرونده سعید امامی نشد و مطرح‌کردن نام «سه قوه» نیز باعث واکنش‌های متعدد دیگری شد. موضع دیگری که پس از این توئیت پرحاشیه آشنا داغ شد، بحث رشوه‌ طبری و ستاد انتخاباتی روحانی بود.

ارسال نظرات
پرونده ویژه
عناوین برگزیده
آخرین اخبار